Placeholder

Gegratineerde fusilli uit de oven

Nog geen ideeën voor het avondeten vanavond? Maak deze heerlijke fusilli uit de oven. Smullen!

Nog geen ideeën voor het avondeten vanavond? Maak deze heerlijke fusilli uit de oven. Smullen!

Ingrediënten: 11⁄2 el olijfolie • 1 rode ui, fijngesneden • 4 teentjes knoflook, fijngesneden • 1⁄4-1⁄2 tl gedroogde chilivlokken • 850 g mager rundergehakt • 2 blikjes tomatenpuree (à 70 g) • 3 el Italiaanse kruiden • 2 tl suiker • 400 g fusilli • 150 g geraspte pizzakaas Extra nodig: grote braadpan of hapjespan met bijpassend deksel, ovenschaal van 26 cm ø

Bereiding
Verhit de olijfolie in de braad- of hapjespan en fruit de ui, knoflook en chilivlokken 2 minuten. Verhoog het vuur, voeg het gehakt toe en bak het in 7 minuten rul. Breng intussen een grote pan water aan de kook voor de fusilli en kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200°C en zet de met olijfolie ingevette ovenschaal op een grote bakplaat bedekt met aluminiumfolie. Roer de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, suiker en zout en peper door het gehakt. Laat de saus 5 minuten koken op middelhoog vuur en roer af en toe. Giet de fusilli af maar bewaar 4 eetlepels van het kookwater. Schep 350 g van de gehaktsaus uit de pan voor de volgende dag. Roer de fusilli, het bewaarde kookwater en 90 g van de geraspte pizzakaas door de rest van de gehaktsaus. Schep de fusilli in de ovenschaal, bestrooi met de rest van de pizzakaas en bak 20 minuten in de oven. Lekker met krulsla.

Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 20 minuten