Culinair

Gebakken scholfilet met een saus van ERU Balans Bieslook

Advertorial – Probeer dit heerlijke gerecht en maak meteen kans op een city trip naar Lissabon, Barcelona of één van de andere steden.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 500 gram scholfilet
– 125 gram groene aspergetips
– ½ stuks groene courgette
– ½ stuks gele courgette
– 2 eetlepels olijfolie
– 100 gram ERU Balans Bieslook
– 100 ml halfvolle melk
– 400 gram aardappelpuree
– 1 eetlepel tarwebloem

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 15 minuten

Voorbereiding:
– Snijd de courgettes in dunne plakjes en meng deze met olijfolie
– Blancheer de groene asperges 1 minuut in kokend water met zout
– Breng de melk aan de kook met de ERU Balans Bieslook en roer tot een saus

Bereidingswijze:
– Verwarm de aardappelpuree en breng deze op smaak
– Peper en zout de vis en bebloem deze ruim
– Verwarm in een pan een scheutje olijfolie en bak hierin de vis gaar en goudbruin
– Grill de courgette en de groene asperges in de pan en breng deze op smaak met peper en zout
– Plaats de aardappelpuree op het bord en leg hier de vis op
– Verdeel hierover de groenten en schep er een ruime hoeveelheid saus over

Geïnspireerd door dit gerecht? Probeer het nu zelf! Koop een actieverpakking van ERU Balans, ga naar de website en maak kans op een city trip naar Lissabon, Barcelona of één van de andere steden.

Reageer op dit artikel