Placeholder

Doperwtensoep met rookvleesstengels

Maak eens dit soepje van tuinerwten en knolselderij. Lekker met rookvleesstengels.

Maak eens dit soepje van tuinerwten en knolselderij. Lekker met rookvleesstengels.

Hoofdgerecht, 4 personen:

Boodschappenlijstje:

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g knolselderij
  • 1 pak tuinerwten (diepvries, 450 g)
  • 1 liter rundvleesbouillon (van tablet)
  • 8 plakken rookvlees
  • 8 soepstengels
  • 1 bekertje zure room (125 ml)
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook

Aan de slag:

  1. Verhit de olie in een ruime (soep)pan en bak de ui ca. 5 minuten.
  2. Voeg de knolselderij, tuinerwten en bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Kook de soep zachtjes 15 minuten.
  4. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Wikkel de rookvlees om de soepstengels.
  7. Schep de soep in 4 kommen en serveer met de zure room, bieslook en rookvleesstengels.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v.Dille & kamille Rice Studio Bazar Zara-home Portazul