Placeholder

Couscoussalade met geroosterde groenten

Vanavond gaan we voor een heerlijke, Marokkaanse salade met couscous.

Vanavond gaan we voor een heerlijke, Marokkaanse salade met couscous.

Vegetarische maaltijdsalade, 4 personen

Boodschappenlijstje:
– 
1 aubergine
– 
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in repen
– 
1 ui, gepeld en in parten
– 
4 el olijfolie
– 
250 g couscous
– 
sap van 1 citroen
– 3 el geroosterde pijnboompitten
– 
150 g feta, in blokjes
– 
een handvol muntblaadjes, fijngehakt
– een handvol bladpeterselie, fijngehakt

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine over de lengte doormidden. Snijd elke helft in plakken van ca. 1 cm dik. Verdeel de aubergine samen met de paprika en ui over een bakplaat en meng er 2 eetlepels olie door. Bestrooi de groenten met zout en peper. Rooster ze 25-30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar; schep ze halverwege om. Meng in een kom de couscous met het citroensap en 2 eetlepels olie. Schenk er zoveel kokend water op tot de couscous net onder staat. Laat 10 minuten staan en roer de couscous los met een vork. Meng in een schaal de couscous met de geroosterde groenten, pijnboompitten, munt, peterselie en feta. Breng de salade op smaak met zout en versgemalen peper. 

Bereidingstijd: 20 minuten, plus 25-30 minuten oventijd.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti.