Culinair

Courgettesoep met kervelpesto

Heerlijke soep voor bij de lunch of als voorgerecht.

Gerecht voor vier personen.

 

1 el pijnboompitten

4 tenen knoflook, fijngesneden

flinke hand kervel

6 el extra vierge olijfolie

3 el geraspte parmezaanse kaas

2 el olijfolie, om te bakken

1 sjalot, fijngesnipperd

2 courgettes, in blokjes

1 l groentebouillon

125 ml slagroom

Extra: staafmixer of keukenmachine

 

Rooster voor de pesto de pijnboompitten in een droge koekepan en schud ze op een bord. Houd 1/2 el pijnboompitten apart. Pureer de rest van de pijnboompitten met 1 teen knoflook, de kervel – houd een paar topjes apart voor de garnering – en de extra vierge olijfolie met de staafmixer tot een smeuïge pasta. Meng er de kaas door en breng op smaak met zout en peper.

Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de sjalot met de laatste 3 tenen knoflook. Voeg de blokjes courgette toe en bak 2 minuten mee zonder ze te laten kleuren. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de courgette in 10 min. zachtjes gaar.

Neem de pan van het vuur. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.

Voeg de slagroom toe en verwarm de soep nog 1 min. zonder te koken. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de soep in 4 kommen. Schep er een lepeltje pesto in en maak de soep af met de bewaarde kerveltopjes, de pijnboompitten en een extra straaltje extra vierge olijfolie.

 

Tip: serveer er crostini bij: geroosterde sneetjes stokbrood, royaal besprenkeld met extra vierge olijfolie. Besmeer ze met een beetje pesto of bestrooi met zeezout.

 

Bereidingstijd: 25 minuten.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Nijhof, &klevering-zuid.

 

Reageer op dit artikel