Placeholder

Belegd stokbroodje met rode hummus, gemarineerde ui en rucola

Een broodje gezond, maar dan anders!

Een broodje gezond, maar dan anders!

Lunchgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

1 rode ui, in dunne ringen

2 el rode-wijnazijn

1 stokbrood

75 g rucola

Voor de hummus:

1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt

2 geroosterde paprika’s (pot), uitgelekt

1 teen knoflook

een flinke scheut olijfolie

Extra: keukenmachine of staafmixer.

Aan de slag!

Meng in een schaaltje de uienringen met de azijn en laat 5 à10 minuten marineren * Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer voor de hummus de kikkererwten met de paprika’s, knoflook en een flinke scheut olijfolie tot een smeuïge spread * Breng op smaak met zout en peper * Snijd het stokbrood in 4 gelijke stukken * Snijd ze open en besmeer ze met de hummus * Verdeel er de rode ui en rucola over * Je kunt het stokbrood ook in plakjes snijden en daarmee dippen in de humus, bijvoorbeeld bij de borrel.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof, Studio bazar, Zara home.