Zelf maken: huisje van klei

Zelf maken: huisje van klei

Gezellig en mooi voor in huis: een zelfgemaakt huisje van klei. Leuk om alvast is de stemming te komen voor de feestdagen!

Gezellig en mooi voor in huis: een zelfgemaakt huisje van klei. Leuk om alvast is de stemming te komen voor de feestdagen!

Wat heb je nodig?
-Boetseerklei
-Vormpjes (huisje, hartje, rechthoek, sterretje) of een mesje
-Oude deegroller
-Liniaal
-Fijn schuurpapier
-Hobbylijm

Hoe ga je te werk?
Verdeel de klei is 6 stukken. Rol de stukken uit tot 5 mm dikte. Als eerste maak je de voorgevel van het huis. Je kunt hier een deurtje en hartje uit halen. Dit kun je doen met vormpjes of je gebruikt een mesje en een liniaal. Zorg ervoor dat elk onderdeel van het huisje dezelfde breedte heeft, anders passen de onderdelen straks niet in elkaar. Daarna is de achtergevel aan de beurt. Maak hier ook een hartje voor het raam en je kunt er ook nog 2 vierkante raampjes inmaken. Nu kun je beginnen aan de zijkanten van het huis. Maak in beide zijkanten 4 kleine vierkantjes die als raam dienen. Maak als laatste de 2 daken. Haal uit beide daken een sterretje. 

Laat nu de klei drogen zoals op de verpakking vermeld staat. Wanneer het helemaal droog is kun je weer verder. Schuur alle randjes goed totdat ze glad zijn.

Zet het huisje in elkaar en plak alle randen vast met lijm. Druk de onderdelen stevig aan en laat alles goed drogen. Schuur alle randen nog een keer zodat het lijm ook niet meer zichtbaar is en alle oneffenheden zijn weg geschuurd. Nu nog even een kaarsje erin zetten en klaar is je prachtig verlichte huisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen