Sinterklaassurprises

Sinterklaassurprises

Het heerlijk avondje zit er aan te komen. Tijd om je knutselkunsten uit de kast te halen voor de allermooiste surprises. Wij geven je ideeën.

Het heerlijk avondje zit er aan te komen. Tijd om je knutselkunsten uit de kast te halen voor de allermooiste surprises. Wij geven je ideeën.

Het is altijd belangrijk om op tijd te beginnen met het maken van je surprise. Vooral wanneer je met papier marche aan de gang gaat, kan het een tijd duren voor de surprise goed droog is.

Je wilt het liefste zo origineel mogelijk zijn, maar het kan lastig zijn om iets te verzinnen. Hier zijn enkele creatieve tips:

  • Maak een grabbelsurprise. Is iemand gek op Duo Penotti of chocoladepasta? Beplak een blik met het label en maak een vies goedje dat de pasta moet voorstellen waar degene in moet graaien voor het cadeau. Of maak een grote pot gel. Let wel op dat je de cadeautjes goed in plastic verpakt, zodat je cadeau niet vies wordt.
  • Maak een bordspelletje met vragen over een bepaald onderwerp. Is de vraag goed, dan mag de pion een stapje verder. Na een aantal vragen wordt de finishlijn bereikt en mag het cadeau open worden gemaakt.
  • Verstop de cadeautjes door het huis en geef in je rijm aan waar iemand heen moet.

Heb je geen tijd om een surprise te maken? Met makkelijke surprises (en misschien een beetje vals spelen) kom je al heel ver:

  • Voor chipsliefhebbers heb je heel makkelijk een surprise door het cadeau in een lege chipszak te stoppen.
  • Voor een van je kinderen: een legoblokje is zo gemaakt. Met een rechthoekige doos en lege wc-rollen ben je er al. Even verven en klaar!
  • Als je geen tijd hebt en niet creatief bent, kun je tegenwoordig ook surprises bestellen op internet. Je moet vaak wel ver van tevoren bestellen, dus je bent nu misschien al wel te laat…