Licht uit blik

Licht uit blik

Maak ook deze lantaarnblikjes. Leuk tijdens een mooie, zwoele zomeravond in de tuin met je vriendinnen. Niet duur en ontzettend gemakkelijk te maken!

Maak ook deze lantaarnblikjes. Leuk tijdens een mooie, zwoele zomeravond in de tuin met je vriendinnen. Niet duur en ontzettend gemakkelijk te maken!

Wat je nodig hebt: tinnen blikjes, een hamer, een spijker, spuitlak, ijzerdraad, een tang en een waxinelichtje. Heb je blikjes met een etiketje erop? Haal dat er dan eerst af. Laat het even weken in warm water, of gebruik stickerverwijderaar om het er snel af te halen. Vul vervolgens de blikken met water en leg ze in de vriezer totdat het ijs helemaal hard is. Hierdoor houdt het blik zijn mooie, ronde vorm.

Maak bovenin, aan de zijkant, een gat met een hamer en spijker. Draai het blik om en maak ook daar een gaatje. Dit wordt straks gebruikt om een hengsel aan het blikje te bevestigen. Eerst kun je een mooi design maken in je blik door met de spijker en hamer gaatjes in het blik te slaan. Vooraf kun je een tekening maken, maar je kunt natuurlijk ook op de vrije gok iets creatiefs in het blik slaan. Als je klaar bent, laat het ijs dan uit het blik smelten.

Als het ijs eruit is, zul je zien dat het blik een beetje is opgezwollen onderin. Schrik niet, dat kan worden opgelost! Sla er gewoon op met je hamer totdat het plat is. Pak nu het ijzerdraad en knip het af met een tang tot de gewenste lengte. Buig de uiteindes in de vorm van haakjes en haal ze door de gaatjes aan de bovenkant van het blik (dit zijn de gaatjes die je als eerste gemaakt hebt). En nu komt het laatste en waarschijnlijk het leukste: verven! Spuit de blikjes in de kleuren verf die je gekocht hebt. Als het helemaal droog is, doe je de waxinelichtjes erin en hang je de blikken op in je tuin. Wacht totdat het donker is en… je tuin ziet er adembenemend mooi uit.

                      

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ga jij deze lantaarnblikjes een keer maken?

 • AnnA27
  AnnA27 -
  heb ik al eens gedaan met de kinderen, voor lampionnen optocht erg leuk maar dan een elektrisch waxinelichtje erin anders brand je je.
  Beantwoorden
 • Anne Kramer
  Anne Kramer -
  Wanneer weet ik nog niet, maar is wel erg leuk:D
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem -
  Hou niet zo van knutselen en freubelen :D
  Beantwoorden
 • arlas
  arlas -
  een extra tip is als je geen blikjes heb. kun je glazen potjes ook leuk beschilderen met waterverf of glasverf die je voor een euro bij de action kunt kopen. krijg je een erg leuk glas in lood effect;)
  Beantwoorden
 • mariejose.zeldenrust
  mariejose.zeldenrust -
  Niet alleen leuk om te hangen maar ook om neer te zetten! Super hoor!
  Beantwoorden
 • fb_100006577474809_hanny.richtervanbuiten.7
  fb_100006577474809_hanny.richtervanbuiten.7 -
  Vind ze harstikke leuk en het is simpel en niet duur.(y)
  Beantwoorden
 • scarlett.baars
 • Duda
  Duda -
  Zo leuk!! 1000 en 1 mogelijkheden!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  anoniem -
  ik weet het niet mischien wel mischien niet!?
  Beantwoorden