Leuke tip: leer haken bij Chantal van Sjantietop.nl

Deze week kijken we binnen in de moderne boerderij van Chantal. Ze dacht dat ze niet creatief was, maar begon te haken. Daar wordt ze zo blij van, dat ze nu haar eigen workshops aan huis geeft.

Deze week kijken we binnen in de moderne boerderij van Chantal. Ze dacht dat ze niet creatief was, maar begon te haken. Daar wordt ze zo blij van, dat ze nu haar eigen workshops aan huis geeft.

Misschien zoek je wel een leuk uitje met je vriendinnen of wil je zelf graag beter leren haken. Dan ben je bij Chantal op het juiste adres. Kijk in Vriendin 10 om het mooie huis van Chantal te zien.

Over Sjantietop
“Ik vond handwerk altijd prachtig, maar ik dacht: dat kan ik toch niet. Tot ik op YouTube filmpjes zag hoe je moet haken en ik het gewoon ben gaan doen. Het greep me meteen. Ik word er blij van om van een simpele bol wol iets moois te maken. Vroeger dacht ik bij alles dat ik het niet zou kunnen, nu zie ik alles als een uitdaging. Dat heb ik van mijn ouders: die zien ook overal potentie in.”

‘Je kunt niet piekeren en handwerken tegelijk’
Het haken, en later breien, servies stippen en macrameëen greep haar zo dat ze besloot er workshops in te gaan geven onder de naam Sjantietop. In een speciale ruimte in huis geeft ze les aan beginners en gevorderden. “Het werkt voor mij rustgevend, dat gun ik anderen ook. Amerikaanse onderzoeken zeggen dat haken en breien hetzelfde effect hebben op de geest als yoga en meditatie. Zo ervaar ik dat ook. Je moet je wel concentreren, maar op een andere manier. Je kunt niet handwerken en piekeren tegelijk.” Naast haken kan ze cursisten in haar sfeervolle workshopruimte ook leren kleurig servies te stippen, breien en macrameeën.

Boek een workshop
Op de website van Sjantietop vind je de leukste workshops.

Op de foto: de sfeervolle workshopruimte van Sjantietop. Chantals vader maakte de tafel, de stoelen en kastjes zijn tweedehands. Chantals moeder schilderde ze in vrolijke kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen