Leuk: lippenbalsem in een medaillon

Leuk: lippenbalsem in een medaillon

Heb jij altijd lippenbalsem bij je? Het kan nog makkelijker en leuker: maak het zelf in een medaillon!

Heb jij altijd lippenbalsem bij je? Het kan nog makkelijker en leuker: maak het zelf in een medaillon!

Wat heb je nodig? Een medaillon, een klompje lippenstift, een halve theelepel kokosnootolie, een kaasrasp, een steelpan en een theelepel geraspte bijenwas. Dat laatste is cruciaal. Bijenwas is nodig zodat het mengsel niet smelt en niet uit het medaillon glipt. Daarnaast werkt het conserverend voor de kokosnootolie. Zonder de was wordt de olie smerig.

Voordat je begint is het belangrijk dat je medaillon open ligt op een bord. Je zult namelijk snel moeten handelen wanneer het mengsel klaar is, omdat het snel hard wordt. Doe de kokosnootolie, geraspte bijenwas en een brok lippenstift in een pan en laat het smelten op een laag vuurtje. Roer het geheel goed door totdat het vloeibaar is. Laat het niet koken! Deze stap duurt ongeveer 30 seconden.

Pak vervolgens snel het bord met het opengeklapte medaillon erop en probeer voorzichtig het mengsel uit de steelpan in een zijde van het medaillon te schenken. Het is hierbij belangrijk dat de substantie echt goed in het medaillon zit. Ruim alles wat ernaast valt later pas op. Als het mengsel erin zit, wacht dan even totdat het uitzet. Dit duurt slechts een minuut. Als je een medaillon hebt wat niet goed open blijft liggen, vul deze dan om en om. Je giet eerst het mengsel in een kant, daarna warm je wat er nog in de pan zit weer op, en vul je de andere kant.

Gebruik een wattenstaafje of een tandenstoker om de zijkanten van je medaillon schoon te maken, als je daar geknoeid hebt. Leg het medaillon vervolgens minstens een half uur in de koelkast. Daarna is het klaar en kun je de show stelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ga jij dit een keer maken?

 • annet.abbel
  annet.abbel -
  Ziet er heel leuk uit.
  Beantwoorden
 • annet.abbel
  annet.abbel -
  Ziet er leuk uit,ook leuk idee als cadeautje.
  Beantwoorden
 • fb_100006577474809_hanny.richtervanbuiten.7
  fb_100006577474809_hanny.richtervanbuiten.7 -
  Dat is een heel leuk idee zeg, en een leuk klusje voor als het een dag regent.:music:
  Beantwoorden
 • marina.hulsbosch
 • keet
  keet -
  Lekker bij warm weer druipt het er zo uit :o Heel handig is het niet
  Beantwoorden
 • Beerrtje
  Beerrtje -
  pffff ziet er moeilijk uit, maar ja, wie weet is het leuk om het in de toekomst een keertje te doen
  Beantwoorden