Inspiratie: geef een woordcadeau

Inspiratie: geef een woordcadeau

Een kaartje sturen maar even geen idee wat je er nu weer op moet zetten? Met deze tip heb jij in een mum van tijd een mooie, persoonlijke tekst op papier!

Een kaartje sturen maar even geen idee wat je er nu weer op moet zetten? Met deze tip heb jij in een mum van tijd een mooie, persoonlijke tekst op papier!

1. Pak pen en papier en neem de persoon in gedachten waarvoor jij een kaartje wilt schrijven.

2. Bedenk naar aanleiding waarvan je de kaart wilt schrijven; bijvoorbeeld om iemand sterkte te wensen in een tijd dat hij of zij jouw hulp goed kan gebruiken.  

3. Ga er vervolgens voor zitten en schrijf op wat jou te binnen schiet over die persoon. Dit kun je het beste opschrijven door middel van een rijtje steekwoorden, zodat het makkelijker is om dit te verwerken in een tekstje.

4. Vervolgens maak je een woordcadeau volgens het elfje. Een elfje ziet er als volgt uit:

De eerste regel: 1 woord
De tweede regel: 2 woorden
De derde regel: 3 woorden
De vierde regel: 4 woorden
De vijfde regel: 1 woord

Een voorbeeld van een elfje:

Dit elfje uitprinten? Klik hier voor een PDF. Dan kun je dit elfje in een A4 lijstje doen!

5. Het elfje schrijf je naar aanleiding van de woorden die je hebt opgeschreven bij de persoon die je in gedachten hebt. Je kunt zinnetjes maken van deze woorden, maar je kunt ook opschrijven wat er in je opkomt naar aanleiding van de woorden die je eerder bij die persoon hebt bedacht. Denk vooral niet te moeilijk! Schrijf desnoods een paar elfjes achter elkaar, zodat je het telkens iets beter kunt maken.  

6. Je kunt het elfje op een briefje of kaart schrijven en versturen, maar je kunt er natuurlijk ook een gaatje in maken en het als kaart aan een cadeautje hangen.

7. Maak je vooral niet te druk over wat je hebt opgeschreven; je hebt het geschreven vanuit je hart, dus de boodschap komt vrijwel altijd goed aan bij de ontvanger!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen