Vriendschapsarmbandjes maken? Met deze stappen lukt het!

Vriendschapsarmbandjes maken? Met deze stappen lukt het!

Vriendschapsarmbandjes zijn superleuk om zelf te maken. Voor jezelf of speciaal voor je vriendinnen en te geven als symbool voor jullie vriendschap. Vriendin legt stap voor stap uit hoe jij deze zomerse bandjes zelf maakt!

Wil jij jouw vriendin in het zonnetje zetten? Of zoek je een leuk DIY-project met je dochter? Maak dan eens deze schattige vriendschapsarmbandjes. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Het maken van vriendschapsarmbandjes is helemaal niet moeilijk. En het allerleukste is: je bepaalt zelf hoe hij eruit komt te zien. Dat hangt namelijk af van de kleuren en patronen die je gebruikt. In dit geval gaan wij voor het vissengraat patroon, afkomstig van het blog Honestlywtf.

Nodig:

• Borduurgaren
• Schaar
• 
Plakband

Aan de slag!


Knip de touwtjes op maat, op ongeveer 60 centimeter. Van iedere kleur knip je 2 touwtjes. Knoop ze aan de uiteinden bij elkaar en ze plak met plakband gespreid vast op tafel. Zorg dat de kleuren gespiegeld liggen van elkaar.

Pak het meest linkertouwtje (de rode op de foto) en kruis het rode touwtje over de tweede kleur (oranje touwtje) en haal het touwtje achterlangs door de opening naar voren. Doe dit nog een keer, zodat je 2 knopen hebt gelegd.

Herhaal dit proces met het oranje touwtje over het paarse touwtje en werk naar rechts tot de buitenste kleur (rood) in het midden terecht is gekomen.

Begin nu aan de rechterkant en werk naar links totdat ook die buitenste kleur (rood) in het midden ligt. Vergeet niet bij iedere kleur 2 knoopjes te maken!

Leg nu in de 2 middelste kleuren (allebei rood) een knoop zoals je met de andere touwtjes hebt gedaan. Nu begin je weer helemaal links met knopen en ga steeds door totdat je klaar bent. Als je klaar bent leg je er een knoop in en vlecht het laatste stukje.

Vind je het een beetje ingewikkeld klinken? Bekijk dit Nederlandstalige filmpje voor een handige uitleg:

Wil je graag meer vriendinnen? Via deze 6 manieren vind je ze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak jij zelf wel eens armbandjes?

 • Moemsy
 • sandrasoekias@gmail.com
  sandrasoekias@gmail.com
  Leuk voor kinderen, maar als volwassene wil je zoiets kinderachtigs toch niet om je arm hebben? Wat een gepiel ....
  Beantwoorden
 • jetteke04
  jetteke04
  Ben op dit moment bezig met Kumihimo ,japans vlechtkunst,een armbandje te maken.Dan met kraaltjes.Heel leuk en niet te moeilijk.
  Beantwoorden
 • Smokkel
 • Mikey19461
  Mikey19461
  ik wil het proberen maar vind het erg moeilijk. (k)
  Beantwoorden
 • Anoniem
 • Anoniem
  jade
  ik vind het fijn maar iets anders kan ik niet vinden dus mij lijkt het leuk om iets anders te doen kwa armbandjes maar wel makkelijk
  Beantwoorden
 • Anoniem
  marthe
  ik wilde al heel lang zo'n armbandje maken, de eerste keer dat ik dit had gedaan, was het een grote puinhoop geworden, maar hoe vaker je het doet, hoe beter je erin wordt!! heel leuk!!
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen