Doe-het-zelf: heerlijke gezichtsmaskers

Doe-het-zelf: heerlijke gezichtsmaskers

Jezelf even verwennen met een gezichtsmaskertje kan het fijnste moment van de dag zijn. Heb je geen gezichtsmasker in huis? Geen nood! Wij laten je zien hoe je er zelf een kan maken en welke geschikt is voor jouw huid.

Jezelf even verwennen met een gezichtsmaskertje kan het fijnste moment van de dag zijn. Heb je geen gezichtsmasker in huis? Geen nood! Wij laten je zien hoe je er zelf een kan maken en welke geschikt is voor jouw huid.

Gezicht afkoelen 
Het yoghurtmasker is geschikt voor alle huidtypen en is vooral lekker als je iets te lang in de zon hebt gelegen. Ga je in de herfstvakantie nog naar een zonnige bestemming? Dan heb je wellicht iets aan dit masker. Je hebt er een eetlepel natuurlijke yoghurt (op kamertemperatuur) en een  theelepel honing voor nodig. Mix dit en smeer het daarna uit op je gezicht. Laat het een kwartiertje intrekken en was het er vervolgens af met een warm washandje. Heb je een droge huid? Voeg dan een extra theelepel honing toe. Als je een vette huid hebt, kun je een paar druppels vers limoensap toevoegen.

Huid verzachten 
Een bananenmasker is een verzachtend masker voor de vette huid. Hiervoor heb je een rijpe banaan, een theelepel honing en een sinaasappel of citroen nodig. Prak de banaan en meng de honing erdoor. Voeg vervolgens een paar druppeltjes sap van een sinaasappel of citroen toe. Daarna kun je het aanbrengen op je gezicht en 15 minuten in laten trekken. Was het tot slot af met water en een washandje.

Vetten in balans brengen 
Het rozenmasker is uitstekend voor het in balans brengen van de vette en droge delen van een gecombineerde huid. Hiervoor heb je 6 verse rozenblaadjes, 2 eetlepels rozenwater, een eetlepel natuurlijke yoghurt (kamertemperatuur) en een eetlepel vloeibare honing nodig. Week de rozenblaadjes en prak ze daarna in een kommetje. Voeg vervolgens rozenwater, yoghurt en honing toe en meng het geheel goed. Smeer het uit op je gezicht en laat het 10 minuutjes intrekken. Daarna spoel je het af.

Vochtinbrengend 
Heb je vooral een droge huid? Dan is een avocadomasker heerlijk, omdat het zeer vochtinbrengend is. Je hebt er alleen een halve avocado en een vierde kopje honing voor nodig. De avocado prak je eerst en meng je vervolgens met de honing. Dit breng je vervolgens aan op je gezicht en laat je 10 minuten intrekken. Daarna even wassen met koel water en je hebt een heerlijk zachte huid!

Weet je niet welk huidtype je hebt? Lees dan dit artikel om te zien hoe je dat kunt bepalen.

Bron: www.mamaenzo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk gezichtsmaskertje lijkt jou het fijnst?

 • riekajanette
  riekajanette
  (k)(k) lijkt mij lekker op mijn gezicht....
  Beantwoorden
 • alice1986
 • fb_100006577474809_hanny.richtervanbuiten.7
  fb_100006577474809_hanny.richtervanbuiten.7
  Ik denk een avocadomasker, heb er nog geen ervaring mee.:(:(
  Beantwoorden
 • valentino
  valentino
  alijd in de koelkast dus lekker makkelijk
  Beantwoorden
 • ingrid.cave.9
 • snuggels1963
 • keet
  keet
  voor een egale, zachte huid! :inlove:
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  zo lekker.....alsof je ze proeft
  Beantwoorden
 • Geertje .
  Geertje .
  yoghurt heb je altijd wel in huis,lijkt me ideaal:D
  Beantwoorden
 • jolanda.timmermans.52
  jolanda.timmermans.52
  lijkt me verfrissend;)
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen