Creatief

Herfst DIY: zo maak je 5 leuke hangers van bladeren

Nu er steeds meer bruine bladeren naar beneden vallen, ligt het knutselmateriaal weer voor het oprapen. Je kunt er veel leuke dingen van maken, bijvoorbeeld een feestelijke hanger.

Slinger van vilt
Een slinger van vilt past perfect bij de herfst. Kies voor natuurlijke kleuren, zoals bruin en oranje. Of doe eens gek en kies juist voor roze en blauwe bladeren. De werkwijze vind je op Lia Griffith.

Bladeren en boeken
Voor deze DIY heb je niet veel nodig: een oud boek, bladeren, een stuk touw en wat knijpers. Knip met een kartelschaar de vorm van een blad uit het boek, dan krijg je rafelige randjes. De werkwijze vind je op Sondra Lyn at Home.

Simpele slinger
Je kunt de vormen van het blad ook heel simpel houden. De werkwijze vind je op A Beautiful Mess. Daar staat ook een sjabloon van de verschillende bladeren.

Ook leuk: Maak zelf een herfst waxinelichthouder

Lekker vouwen
Door het papier op de juiste manier te vouwen krijg je ook de vorm van een blad. Hang ze aan een touw en voilà: daar is je herfstslinger. De werkwijze vind je op Make and Takes.

Aan een stokje
Echte bladeren zijn natuurlijk het allerleukst om mee te knutselen. Als je ze voor het raam hangt, lijken de kleuren nóg mooier. De werkwijze vind je op Empress of Dirt.

Op onze Pinterest-pagina vind je nog veel meer leuke DIY’s.

Foto: empressofdirt.net

Reageer op dit artikel

Instagram