De leukste feestversiering maken

De leukste feestversiering maken

Net als Vriendin iets te vieren? Op Vriendin.nl vind je feestversiering die je zelf kunt maken, zoals deze vrolijke slinger van ijsjes. Maak je feestje helemaal af met deze drie leuke feestdecoraties.

Net als Vriendin iets te vieren? Op Vriendin.nl vind je feestversiering die je zelf kunt maken, zoals deze vrolijke slinger van ijsjes. Maak je feestje helemaal af met deze drie leuke feestdecoraties.

1. Zomerse mini slinger 
Deze slinger met mini-ijsjes staat leuk op elk feestje. Leuk om aan de muur of boven de tafel te hangen. Kies voor leuke pastelkleuren en combineer ze met elkaar.

Wat heb je nodig? 
– Kleine papieren balletjes (in pastelkleuren)
– Gekleurd dik papier
– Schaar
– Naald
– Dun draad
– Lijm
– Liniaal
– Printer
 
Aan de slag
Download hier de ijshoornvorm, print deze en snijd hem uit. Teken het sjabloon op het gekleurde papier. Vergeet niet de vouwlijn te markeren. Knip de ijshoorntjes uit. Vouw met een liniaal precies langs de vouwlijn af. Lijm de hoorntjes aan elkaar met de vouwlijn. Plak de papieren balletjes aan de kegel door met lijm een ring aan de bovenkant van het hoorntje te maken. Maak het draad vast aan de naald en haal deze door de ijsballetjes. Verbind ze op deze manier aan elkaar vast.


 

2.Sierlijke muur van ballonnen. 
Deze ballonnenmuur staat mooi in elke kamer. Kies je favoriete ballonnen en decoreer je muur naar wens. Ook leuk voor themafeestjes zoals Halloween, of kies zwarte ballonnen voor een stoer piratenfeest.

Wat heb je nodig?
– Ballonnen in verschillende kleuren
– Vislijn, of ander stevig dun draadje
– Naald
– 1 seconde lijm
– Evt. kleine papieren bollen

Aan de slag
Blaas de ballonnen op in verschillende maten. Haal de naald door de vislijn en maak een knoopje. Begin de naald door de ballonknoopjes, wissel de ballonkleuren en maten met elkaar af. Rangschik de ballonnen van boven naar beneden en gebruik je seconde lijm om ze goed vast te maken.  Herhaal dit totdat het de vorm heeft die je wilt. Vul uiteindelijk alle lege ruimtes op met kleine ballonnen of mini papieren bollen. Gebruik punaises of doorzichtig tape om je krans op te hangen.

3. Kleurrijke bloemenslinger. 
Deze bloemenslinger is vrolijk en perfect om je huis wat kleur te geven. Leuk voor in de tuin of boven de tafel voor een vrolijke twist. Makkelijk te maken en zorgt voor een zomerse sfeer op je feestje.

Wat heb je nodig?
– Gekleurd papier
– Nietmachine
– Perforator
– Schaar
– Touw

Aan de slag
Vouw het papier zoals hieronder voorgedaan is. Dit betekent dat je het papier door de helft vouwt. Waarna je hem terug openslaat en beide uiteindes naar de middelste vouwlijn/plooi terugvouwt. Als het goed is, krijg je dan dezelfde vorm als op afbeelding drie. Deze vouw je dan door de helft, zoals aangegeven op afbeelding vier. Niet deze in het midden vast en knip van beide uiteindes een driehoekje af. Vouw hem open en als het goed is krijg je de bloem zoals op afbeelding zeven. Maak er eventueel nog een gaatje in om het touw door te halen voor de slinger.
Tip! Ook leuk om aan een satéprikker in de tuin of bloempot te zetten.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • mep
    mep
    :o:oleuk deze feestversieringen ga ik zeker maken bedankt voor de tips(k)
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen