3x zelf kaarsen maken

3x zelf kaarsen maken

Kaarsen kun je nooit genoeg hebben, helemaal niet nu het steeds vroeger donker wordt. En die kaarsen kun je kopen, maar óók zelf maken! Dit lieve kopje is niet gevuld met koffie, maar met kaarsvet.

Kaarsen kun je nooit genoeg hebben, helemaal niet nu het steeds vroeger donker wordt. En die kaarsen kun je kopen, maar óók zelf maken! Dit lieve kopje is niet gevuld met koffie, maar met kaarsvet.

1. Caramel Latté kaarsjes
Nodig:
– 
Oude kaarsen 
– Karamel vloeibare kleurstof (lichtbruin)
– Geurolie (bv. Caramel, Koffie, of Latté koffie)
– Lont

– Lijm 
– 
Theekopje

Aan de slag:
Smelt de oude kaarsen in een pannetje of in de magnetron. Als de kaarsen helemaal gesmolten zijn doe je er een paar druppels geurolie doorheen. Meng er dan de kleurstof door. Doe dit op gevoel, 4 tot 5 druppels is vaak genoeg. Lijm de onderkant van het lontje vast aan het theekopje en knoop de bovenkant om een saté prikker om hem recht te houden. Giet vervolgens de was in de theekopjes tot ongeveer 0,5 cm onder de rand. Laat de was hard worden en je hebt je koffie kaarsen. 

Foto: Simply Stacie

2. Schelpkaarsen
Deze schelpkaarsen zien er superleuk uit en zijn heel gemakkelijk in vijf stappen zelf te maken.

Nodig:
– 
Een handje schelpen
– 
Oude kaarsen
– 
Lontjes

Aan de slag!
Begin met het schoonmaken van de schelpen, verwijder het zand en spoel de schelpen schoon met water. Als ze een beetje scherp zijn kun je ze met een stukje schuurpapier gladschuren. Verschillen de schelpen van kleur, maar wil je ze liever in een kleur hebben? Koop een spuitbus in een kleur naar keuze en leg de schelpen op een stuk krant. Spuit de schelpen in en wacht vervolgens totdat de verf opgedroogd is. Draai de schelpen om en spuit vervolgens de andere kant in. Smelt vervolgens (oude) kaarsen om in een pannetje of de magnetron. Leg in de schelp een (oud) lontje Vul de schelpen voorzichtig met de wax. Als je de wax 30 minuten hebt laten afkoelen zijn de schelpkaarsen klaar! 
 
Foto: Miss Buttercup

3. Gedroogde bloemkaarsjes
Nodig:

– Glazen potten
– 1 blok bijenwas (ongeveer 1,5 blok om twee kaarsen te maken)
– Lont
– Gedroogde bloemen of kruiden (bijvoorbeeld lavendel)
– Leeg blik 
– Pan
– 1 oude penseel (je kunt deze daarna weggooien)
– Mes
– Snijplank

Aan de slag
Snijd de bijenwas in kleine stukjes zodat ze in het gereinigde blik passen. Doe de bijenwas in het blik en plaats deze in een pannetje met kokend water. Laat het water langzaam koken tot de bijenwas gesmolten is. Vervolgens plaats je de gedroogde kruiden tegen de zijkant van de glazen potten. Plaats de lont in het midden van de pot. Door met een kwastje met bijenwas de kruiden en de lont een beetje aan te drukken, bijven deze beter zitten. Giet nu alle was in de glazen potten tot deze bijna helemaal gevuld zijn. Knoop het lont om een satéprikker of potlood om te zorgen dat deze recht in de pot blijft zitten en niet zinkt. Laat de was hard worden en steek je zelfgemaakte kaars aan. 

Foto: BLDG 25

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen