Theelichthouders versiert met herfstbladeren. Herfstbladeren: 3x de leukste creaties om zelf te maken

Herfstbladeren: 3x de leukste creaties om zelf te maken

De herfst nog niet in huis gehaald? Maak de leukste creaties met herfstbladeren!

De herfst nog niet in huis gehaald? Maak de leukste creaties met herfstbladeren! Leuk om samen met je kinderen te maken.

Nog meer sfeer in huis? Maak alvast dit leuke kerstmandje, ook geschikt in de herfst. 

1. Glazen potjes

Zorg ervoor dat de buitenkant van de pot goed schoon is. De bladeren moeten vochtig zijn, anders blijven ze niet plakken. Smeer Mod Podge (verkrijgbaar bij de Xenos) op de pot en wacht totdat dit kleverig wordt. Plak hier een blad tegenaan en druk het stevig aan. Smeer nu ook Mod Podge over het blad heen. Begin in het midden van het blad en werk langzaam naar buiten toe. Doe dit heel voorzichtig, want het blad mag niet verschuiven. Herhaal dit proces totdat de pot helemaal versierd is. Laat dit een paar uurtjes drogen (bron: www.sparkandchemistry.com).

2. Schaal

Droog de bladeren. Knip de steeltjes van de bladeren eraf. Blaas een ballon op en zorg dat de ballon stevig staat in bijvoorbeeld een schaal. Smeer de Mod Podge op de ballon. Nu kun je beginnen met het bekleden met bladeren. Begin in het midden van de ballon en werk naar buiten. Leg als laatste een paar extra bladeren in het midden van de ballon, (als ondersteuning van het extra gewicht als je iets in de schaal hebt gelegd). Laat het allemaal goed drogen. Daarna kun je de ballon lek prikken en zachtjes laten leeg lopen (bron: www.shelterness.com). 

3. Hangende bladeren

Droog de bladeren in een boek. Smeer ze in met lijm en strooi er glitters eroverheen. Laat het even drogen en schud daarna de losse glitters eraf. Maak een gaatje in de bovenkant van het blad en rijg hier een lintje doorheen (bron: www.houseofjadeinteriorsblog.com)

DIY kerstmandje met kokedama plantjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen