3x de schaar in je oude spijkerbroek

3x de schaar in je oude spijkerbroek

Wil je een korte broek maken van een oude spijkerbroek? Wacht! Je kunt nog veel meer met oude spijkerstof.

Wil je een korte broek maken van een oude spijkerbroek? Wacht! Je kunt nog veel meer met oude spijkerstof.

1. Telefoonhoesje

Uit de stof van de kontzak kun je een passend telefoonhoesje maken. Als je er een extra haakje aan naait kun je net als op de foto het hoesje aan je oplader hangen. Dit is vooral handig als je oplader een kort snoer heeft.

Zo maak je het: 

Knip twee kontzakken uit. Leg de kontzakken tegen elkaar aan en zorg dat de ‘verkeerde’ kanten zichtbaar zijn. Naai de zakken langs de originele naden aan elkaar. Draai het hoesje nu binnenstebuiten.  

2. Pennenbak

Voor deze pennenbakken heb je alleen afgeknipte broekspijpen nodig. Handig als je een pennenbak hebt die qua kleur niet meer bij je interieur past.

Zo maak je het:

Pak een stevige plastic pennenbak en stop deze in een afgeknipte broekspijp. Naai aan de onderkant van de pennenbak de broekspijp dicht. Doe dit door de spijkerbroek goed om de onderkant van het bakje te vouwen, zodat de onderkant van de pennenbak plat blijft. De bovenkant van de pennenbak werk je af door de broek over de rand op te rollen.  

3. Zomerse rok

Toch een nieuw kledingstuk maken van je oude broek? Maak deze vrolijke rok!

Zo maak je het:

Knip je oude broek tot een (veel te) kort rokje. Zorg wel dat je een randje overhoudt om de nieuwe stof aan vast te naaien. Draai het spijkerrokje binnenstebuiten en naai een nieuwe stof aan het rokje. Deze werk je af door de zijkant pas als laatst dicht te naaien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen