Vriendin las ‘Het meisje en de nacht’ van Guillaume Musso: ‘Een verrassend plot’

Wekelijks recenseert het Vriendin-boekenpanel een pas verschenen boek. Welk boek mag je niet missen en welke kun je gerust nog even laten liggen? Deze week: Het meisje en de nacht.

Wekelijks recenseert het Vriendin-boekenpanel een pas verschenen boek. Welk boek mag je niet missen en welke kun je gerust nog even laten liggen? Deze week: Het meisje en de nacht.

Jeanette las Het meisje en de nacht van Guillaume Musso

Jeanette: “In 1992 verdwijnen de negentienjarige Vinca Rockwell en de filosofieleraar Alexis Clément. Zij hebben op dat moment een geheime relatie. Na de verdwijning worden de twee nooit meer teruggezien. In 2017 ontmoeten Vinca’s beste vrienden Fanny, Thomas en Maxime elkaar weer bij een reünie van hun school. Zij pleegden 25 jaar geleden onder vreselijke omstandigheden een moord, waarna ze het lichaam verborgen in de muur van hun gymzaal. Diezelfde muur wordt binnenkort gesloopt om plaats te maken voor een modern gebouw. Wanneer ze in de gaten krijgen dat er blijkbaar nog iemand op de hoogte zou zijn van wat er destijds is voorgevallen, komen zowel heden als verleden op losse schroeven te staan.

Lees ook: Vriendin las ‘Het vergeten dorp’ van Lorna Cook

Het verhaal wordt afwisselend vanuit het verleden en het heden verteld. De omgeving wordt vaak heel gedetailleerd omschreven, naar mijn mening soms iets te gedetailleerd. De opbouw van het verhaal is heel bijzonder. Je weet al vrij snel in het verhaal wie er vermoord is en wie de dader is, maar steeds als je denkt alles te weten, volgt er een andere wending in het verhaal. Hierdoor bouwt de spanning continu op en zorgt het voor een verrassend plot. Deze misdaadroman kent dus genoeg interessante personages en dubbele lagen. Het eerste deel van verhaal is een beetje langdradig, daarom geef ik het vier sterren. Gelukkig maakt het laatste gedeelte van het boek dit ruimschoots goed en zorgt het zelfs voor een verrassingseffect.”

Waardering: 4 van de 5 sterren


Het meisje en de nacht
Guillaume Musso

€17,99    

Over Jeanette

Jeanette (43) is getrouwd met Michel en moeder van Vico (13) en Maylin (10) en heeft vijf Britse kortharen. Ze is fulltime huismoeder en gek op fotograferen en lezen. Jeanette leest het liefst thrillers (kan niet spannend genoeg) en biografieën, want die vindt ze vaak intrigerend. Lees ook de andere recensies van het Vriendin-boekenpanel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.