diagnose kanker

3 aangrijpende boeken over hoe nu verder na de diagnose kanker

In hun aangrijpende boeken delen Isa Hoes, Hiske Dibbets en Liesbeth van Impe openhartig hun ervaringen met kanker. Deze verhalen belichten de menselijke veerkracht en emoties, en laten zien dat hoop en moed overeind blijven, zelfs in de donkerste tijden.

3x boeken over hoe nu verder na de diagnose kanker

Over leven – Isa Hoes

Het is een angst van veel vrouwen: een knobbeltje in je borst ontdekken. Dit gebeurde actrice Isa Hoes en ze komt meteen terecht in een wervelwind van emoties. Uiteindelijk wordt de tumor weggehaald, maar het gevoel dat haar lichaam haar in de steek heeft gelaten blijft.

Niet niks – Hiske Dibbets

Als romancier Hiske Dibbets hoort dat ze kanker heeft met een slechte prognose, staat alles plotseling op scherp. In shock stopt ze met werken. Ze laat haar testament opmaken en trouwt met haar vriend. Niet niks is een openhartig, aangrijpend en toch ook humoristisch verslag van wat het betekent om te leven met een ongeneeslijke ziekte. 

Chemodag is de beste dag van de week – Liesbeth van Impe

Toen Liesbeth van Impe haar diagnose borstkanker kreeg, vielen er veel dingen in duigen, maar ze wist wel: hier ga ik géén boek over schrijven. De diagnose bleek dus niet de enige verrassing. Chemodag is de beste dag van de week is het verhaal over een jaar op krukken, over de plaats van ziekte en gebrek in een Insta-perfecte wereld. 

Lees ook: Amanda leeft al acht jaar in bonustijd met uitgezaaide kanker

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Ella Mae Wester

Liesbeth van Impe