Hanneke las De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans

Wekelijks recenseert het Vriendin-boekenpanel een pas verschenen boek. Welk boek mag je niet missen en welke kun je gerust nog even laten liggen? Deze week: De mooiste dag.

Wekelijks recenseert het Vriendin-boekenpanel een pas verschenen boek. Welk boek mag je niet missen en welke kun je gerust nog even laten liggen? Deze week: De mooiste dag van je leven.

Krista las De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans

Hanneke: “Krista vindt tijdens haar werk in een kringloopwinkel een trouwjurk in een doos. Hoewel de jurk er prachtig en duur uitziet, wil Krista hem in eerste instantie niet uit de doos halen. Haar collega Marthe weet haar toch te overtuigen. De jurk past Krista perfect, maar ze is single en heeft dus allesbehalve een trouwjurk nodig. Onderin de doos vindt ze ook nog de ringen en trouwgeloftes, alsof de bruiloft nog plaats moet vinden. Krista kan haast niet geloven dat iemand deze doos met opzet heeft weggedaan. Ze is dan ook vastberaden om de eigenaar van de doos terug te vinden. Uiteindelijk komt Krista uit bij Roy. En hoewel ze meteen een goede klik hebben, blijkt Roy een groot verdriet bij zich te dragen. Gaat dit hun band in de weg staan?”

Leuk boek

“Ik lees graag feelgood romans, dus ik keek ernaar uit om in dit boek te beginnen. Het is een goed verhaal, maar wel erg voorspelbaar. Zodra de hoofdpersonen elkaar ontmoeten, weet je al waar het naartoe gaat. Alleen zijn er, zoals gewoonlijk, nogal wat beren op de weg. Maar dat het goed komt, staat van tevoren vast. Wel is er ruimte in het boek voor wat diepgang en een soort tweede verhaallijn, met daarin het verleden van Krista. Deze diepgang heeft het boek echt nodig, want het hoofdverhaal is in mijn ogen iets te zwak en voorspelbaar. De andere personen in het boek hebben ook het nodige meegemaakt, maar ik vind dat daar ogen ook wat te weinig aandacht voor is.

Al met al is het een leuk boek, maar niet meer dan dat. Ik heb het met plezier gelezen. Toch was ik blij dat het niet zo’n dik boek was, ik denk dat het me anders was gaan vervelen. Voor liefhebbers van Jackie van Laren en Lisette Jonkman is dit boek wel echt een aanrader, maar voor mij is het drie sterren waard.”

Waardering: 3 van de 5 sterren


De mooiste dag van je leven
Tamara Haagmans

€12,99    

Over Hanneke
Hanneke (28) is single en werkt als planner in een ziekenhuis. Haar hobby’s zijn lezen, schrijven, koken, wandelen en interieurstyling. Het liefst leest ze feelgood boeken, historische romans, non-fictie, literaire thrillers en literatuur.