Placeholder

Wisselvallig haar

Het warme weer laat nog even op zich wachten. En niet alleen wij zijn het zat, maar je haar waarschijnlijk ook. Tijd dus voor een oppeppertje.

Het warme weer laat nog even op zich wachten. En niet alleen wij zijn het zat, maar je haar waarschijnlijk ook. Tijd dus voor een oppeppertje.

Allereerst kan je haar wel een lekker maskertje gebruiken. Deze kun je bij de drogist kopen, maar het is nog leuker om ze zelf te maken. Neem een avocado en prak deze tot een lekker smeuïg papje. Voeg hier wat olijfolie aan toe en een ei. Meng dit goed door elkaar en verdeel dit door je haar. Wikkel er huishoudfolie omheen en bind er een warme handdoek omheen. Spoel alles na een half uurtje uit en je haar ziet er weer gezond uit.

Bij koud en wisselvallig weer kan je haar enorm statisch worden. Door vochtinbrengende producten te gebruiken ga je dit tegen. Ook moet je je haar goed beschermen tegen de kou door bijvoorbeeld een muts te dragen wanneer je naar buiten gaat. Wat ook wil helpen, is je haarborstel eerst in te spuiten met haarlak. Dit zorgt dat je haar in model blijft zitten.

Pluizig haar is vaak hopeloos. Het is belangrijk dat je bij dof haar geen producten koopt waar alcohol in zit. Dit droogt je haar namelijk uit. Pluizig haar kun je het beste te lijf gaan met een haarproduct waar olie in zit of een mousse. Doe ze na het douchen in je haar en föhn het droog. Heb je last van droge punten? Smeer deze tijdens het douchen dan goed in met een conditioner.

 

Algemene regels haar:

  • Was je haar niet te vaak. 1 x in de 2 dagen is voldoende.
  • Borstel je haar niet als het nat is. Je hebt dan meer kans dat je haar afbreekt.
  • Was je haar met lauwwarm water.
  • Ga 1 x in de 3 maanden naar de kapper.
  • Gebruik iedere maand shampoo en crèmespoeling van een ander merk. Deze afwisseling zorgt ervoor dat je haar verschillende voeding krijgt.
  • Door het eten van visolie gaat je haar glanzen. Voor glanzend haar kun je je haar ook wassen met bier.
  • Gebruik bij föhnen of stylen altijd een product dat je haar beschermt tegen hitte.