Placeholder

Baksoda: een handig beautyproduct

Baksoda wordt vooral gebruikt voor het bakken van taarten en cakes. Maar op verzorgingsgebied kan het ook heel goed van pas komen!

Baksoda wordt vooral gebruikt voor het bakken van taarten en cakes. Maar op verzorgingsgebied kan het ook heel goed van pas komen!

Baksoda is iets anders dan bakpoeder en mag hiermee dus ook niet verward worden. Het is ook wel bekend als natriumbicarbonaat, of het Engelse baking soda. Het is te koop bij de meeste drogisten, apotheken en toko’s, en natuurlijk online. Naast het gebruik tijdens het bakken, kun je het ook als beautyproduct gebruiken:

  1. Natuurlijke deodorant: baksoda kun je heel makkelijk gebruiken als natuurlijke deodorant. Doe een beetje van het poeder onder je arm of mix een beetje water met baksoda totdat het een pasta wordt die je onder je armen smeert. Baksoda staat bekend om de eigenschap dat het vieze geurtjes neutraliseert.
  2. Boost je haar: je kunt er ook je haar een extra boost mee geven. Mix een klein beetje baksoda met je shampoo en gebruik het zoals je normaal ook doet. De baksoda zorgt ervoor dat de overgebleven haarproducten worden verwijderd.
  3. Verzorg je nagelriemen: hebben je nagelriemen veel te verduren gehad? Maak een pasta van baksoda en warm water en smeer dit op je nagelriem om de huid zachter te maken. Als je genoeg hebt gemaakt kun je ook de rest van je handen insmeren. Spoel het daarna eraf en ze voelen weer als nieuw.
  4. Scrub: als scrub voor je gezicht en je lichaam werkt baksoda ook erg goed. Meng 3 delen baksoda met 1 deel water, masseer het in cirkels op je huid en was het er daarna af.
  5. Tegen de jeuk: als je last heb van een jeukende huid of je bent geprikt door een mug, kun je baksoda makkelijk gebruiken om de jeuk tegen te gaan. Meng het met water om een zalfje ervan te maken of wrijf de poeder op de vochtige huid na een bad of douche.