Placeholder

5x veel voorkomende make-up foutjes

En zo los je ze weer op.

En zo los je ze weer op.

Foutje 1: te veel foundation
Vervelend, het lijkt nu net alsof je een masker hebt opgedaan. Pak een nat sponsje om de foundation weg te deppen en vervaag de foundation met een kwast.

Foutje 2: te veel blush
Je foundation of bb-crème zit net mooi en nu heb je te veel blush aangebracht. Gebruik de zogenaamde ‘flat top brush’ om over je jukbeen te wrijven. Zo verdeel je de poeder meer en valt de intensiteit minder op. Heb je deze kwast niet? Breng dan met de poederkwast transparante poeder over de eerste laag aan.

Foutje 3: een te dikke laag oogschaduw
Je dacht je oogschaduw zo mooi aangebracht te hebben, maar later op de dag zie je dat er een enorm dikke poederlaag op je oogleden ligt. Niet mooi. Gebruik een kwastje om je oogschaduw na aanbreng te vervagen. Dit geeft een natuurlijk effect.

Foutje 4: overal mascara
Je had haast en nu zit je mascara op je oogleden. Doei, mooie oogschaduw. Oplossing: wacht niet totdat de mascara is opgedroogd, anders wordt het lastiger om het weer weg te poetsen. Pak een watje, maak deze een beetje nat en dep de mascara voorzichtig weg. Je moet nu alleen nog je oogschaduw een beetje bijwerken.

Foutje 5: te donkere/harde wenkbrauwen
Kijk hiermee uit. Het is verleidelijk om je wenkbrauwen dieper en voller te laten lijken, maar het kan je een harde gezichtsuitdrukking geven. Probeer de wenkbrauwen lichter te maken met een lichte wenkbrauwpoeder. Als dit niet lukt, begin dan opnieuw en verwijder de eerste laag wenkbrauwpoeder.