×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Zo maak je de mooiste vakantiekiekjes

Zo maak je de mooiste vakantiekiekjes
16.07.2017 -

Leuk, op vakantie! Het is erg leuk om tijdens je vakantie lekker veel foto’s te maken. ‘Leuk voor later.’ Hieronder vind je 8 tips om de mooiste plaatjes te schieten.


Je hoeft geen topfotograaf te zijn om een leuke serie van je vakantie te maken. Deze tips zijn voor iedereen.

1. Weet wat je hebt
Heb je veel instellingen op je camera? Kijk dan thuis eerst eens wat je camera allemaal wel en niet kan. Misschien kun je met een mooi filter de mooiste foto's maken. 

2. Resolutie
Zet de resolutie op je camera zo hoog mogelijk. Hierdoor kun je foto’s op een groot formaat afdrukken. Om dit in te stellen ga je naar de instellingen van je digitale camera. Weet je nu al dat je de foto’s niet groot wilt afdrukken en heb je weinig ruimte op je geheugenkaart? Zet de resolutie dan wat lager. In de hoogste resolutie nemen foto’s namelijk veel ruimte in beslag.   

3. Horizon
Gek op het maken van landschapsfoto’s? Zorg dan dat de horizon zich altijd op 1/3 van de foto bevindt. Het is een simpele truc die fotografen gebruiken om een beter perspectief te creëren. De horizon kan zich boven en onder bevinden. Kijk maar naar de foto’s hieronder. Op de foto links bevindt de horizon zich onderin. Het water neemt 1/3 van de foto in beslag, het landschap en de lucht boven de horizon bestaat uit 2/3 deel. Op de foto rechts bevindt de horizon zich bovenin de foto. De lucht erboven neemt 1/3 van de foto in beslag en het landschap eronder bestaat uit 2/3 deel.

4. Compositie
De '1/3 regel' geldt ook voor mensen of gebouwen die je op de foto zet. Plaats ze niet altijd in het midden van je foto. Je kunt er ook voor kiezen om het object bijvoorbeeld links boven in de hoek te fotograferen. Kijk maar naar de vuurtoren hieronder! Door deze simpele truc te gebruiken krijgt je foto wat meer leven. 

5. De beste optie
Schiet van dezelfde situatie meerdere foto’s. Staand, liggend, vanaf onder of iets meer van boven. Zo kun je thuis de mooiste uitkiezen en eventueel bijsnijden.

6. Van dichtbij
Fotografeer objecten niet alleen vanuit de verte. Kijk maar eens naar de zweefmolen hieronder. Als de zweefmolen er volledig had opgestaan, was de foto ook vast leuk geworden, maar deze foto laat wat meer details zien! 

7. Blijf kijken met je ogen
Soms het gevoel dat je de hele vakantie door je camera hebt bekeken? Dat is niet leuk. Je hoeft niet overal een foto van te hebben. Laat de omgeving op je af komen en zet je zintuigen op scherp. Zo voel je vanzelf wat je echt wilt vastleggen. 

8. Shake it like a polaroid picture
Wil je hele unieke foto's maken? Koop dan een polaroid camera. De poloraid camera is weer helemaal terug van weggeweest. Even wapperen (voor het idee), schrijf met zwarte stift de locatie en datum erop en je foto is klaar. 

Terug van vakantie?
Lees dan hier 6 manieren om je vakantieherinneringen te bewaren. 

Bron: Photofacts.nl   

Foto: Dreamstime, Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Video: krijg het zomergevoel met de zonnebloem

19.07.2017 - Is het al zomer? Niets zegt ‘zonnig, warm en vrolijk’ zo duidelijk als de zonnebloem. Webredacteur Myra reed in een oude eend mee met de Zonnebloemrally. Krijg een zomergevoel door de video te kijken en lees drie leuke tips over de zonnebloem.

Lees meer
Win een bloemenbon van Frederique's Choice t.w.v. € 50,-

19.07.2017 - Over 8 weken zijn we jarig en kun je heel veel prijzen winnen. We tellen feestelijk af, dus deze week maak je kans op een bloemenbon van Frederique's Choice t.w.v. € 50,- waarmee je prachtige unieke boeketten kunt bestellen.

Win
Geen airco in de auto? Zo houd je het hoofd koel

19.07.2017 - Ga je op vakantie met de auto, of stijgen de temperaturen in eigen land? Een airco in de auto is dan wel erg prettig. Helaas hebben veel auto's helemaal geen airco en daarom geven we tips.

Lees meer
Vrouw filmt jaren haar snurkende man en maakt er Despacito remix van

19.07.2017 - Dat Despacito hét liedje is van deze zomer, weten we. Maar wat vind jij van deze versie? Een vrouw filmde haar snurkende man vier jaar lang en maakte er een remix van. Moet je even zien...

Zien!
Help je huisdier de zomer door: zo herken je oververhitting + handige zomertips

18.07.2017 - Net als mensen hebben ook huisdieren last van de warmte. Zo zorg je ervoor dat ze hun kop koel houden en hoe je oververhitting herkent.

Lees meer
Vergeet je plantjes water te geven? Haal een ecosysteem in huis

17.07.2017 - Planten in een ecosysteem voeden zichzelf, omdat het water niet naar buiten kan en de vaas steeds vochtig blijft. Handig, want zo maakt het niet meer uit of je ze vergeet water te geven. Extra handig als je lang op vakantie gaat!

Lees verder
Ga er deze zomer supervoordelig op uit met Vriendin

17.07.2017 - Vriendin is bijna jarig, dus we trakteren op feestelijke kortingen! Tien weken lang krijg je elke week twee aanbiedingen voor heerlijke zomeruitjes. Waar neem jij je gezin, je moeder, je vriendinnen of je man een dagje mee naartoe? Bestel snel je tickets hier!

Bekijk uitjes
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!