×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vlekken makkelijk verwijderen

Vlekken makkelijk verwijderen
01.04.2015 -

Vervelende vlekken van wijn of inkt, hoe krijg je die in hemelsnaam uit je kleding? Vriendin vertelt het je.


Bloed

Gebruik tafelzout om bloedvlekken te verwijderen. Maak het stof nat met koud water en strooi zout over de vlek. Wrijf het zout in de stof en spoel het uit.

Chocolade
Gebruik voor chocoladevlekken geen zeep, maar melk. Giet melk over de vlek heen en laat de melk kort intrekken. Spoel daarna uit met koud water en wrijf lichtjes. Stop het kledingstuk in de wasmachine.

Koffie
Als de koffie melk bevatte, is het handig om de vlek eerst met koud water te deppen. Dep er vervolgens warme glycerine over en was het uit met warm water.
Als de vlek van zwarte koffie komt, kun je ‘m het beste wassen in een lauw sopje met een snufje zout. Dep glycerine en eigeel over de vlek en laat dit een half uur intrekken. Spoel uit met koud water.

Thee
Smeer de vlek in met ossengalzeep, wrijf het er goed in en spoel het eruit met koud water.

Gras
Smeer de vlek in met groene zeep uit een pot en was de kleding vervolgens in de wasmachine.

Inkt
Wrijf de inktvlek in met melk. Blijf dit doen totdat de vlek is verdwenen.

Zweet
Vul een bloemenspuit met azijn en spuit de vlek in. Laat de azijn intrekken en stop daarna je kledingstuk in de wasmachine.

Rode wijn
Giet witte wijn over de vlek en laat het intrekken. Spoel vervolgens de stof uit met water, omdat er anders (door de suiker) vuil aan het stof blijft hangen.

Heb jij nog tips of adviezen?

Foto: iStock

Plaats een reactie

Hoe maak jij vlekken schoon?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_1665944753431140 di 12 mei '15 11:03

  Reactie: Met iets anders, namelijk...
  met vloeibare groene zeep, werkt super !
  Reageer!