×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vlekken makkelijk verwijderen

Vlekken makkelijk verwijderen
01.04.2015 -

Vervelende vlekken van wijn of inkt, hoe krijg je die in hemelsnaam uit je kleding? Vriendin vertelt het je.


Bloed

Gebruik tafelzout om bloedvlekken te verwijderen. Maak het stof nat met koud water en strooi zout over de vlek. Wrijf het zout in de stof en spoel het uit.

Chocolade
Gebruik voor chocoladevlekken geen zeep, maar melk. Giet melk over de vlek heen en laat de melk kort intrekken. Spoel daarna uit met koud water en wrijf lichtjes. Stop het kledingstuk in de wasmachine.

Koffie
Als de koffie melk bevatte, is het handig om de vlek eerst met koud water te deppen. Dep er vervolgens warme glycerine over en was het uit met warm water.
Als de vlek van zwarte koffie komt, kun je ‘m het beste wassen in een lauw sopje met een snufje zout. Dep glycerine en eigeel over de vlek en laat dit een half uur intrekken. Spoel uit met koud water.

Thee
Smeer de vlek in met ossengalzeep, wrijf het er goed in en spoel het eruit met koud water.

Gras
Smeer de vlek in met groene zeep uit een pot en was de kleding vervolgens in de wasmachine.

Inkt
Wrijf de inktvlek in met melk. Blijf dit doen totdat de vlek is verdwenen.

Zweet
Vul een bloemenspuit met azijn en spuit de vlek in. Laat de azijn intrekken en stop daarna je kledingstuk in de wasmachine.

Rode wijn
Giet witte wijn over de vlek en laat het intrekken. Spoel vervolgens de stof uit met water, omdat er anders (door de suiker) vuil aan het stof blijft hangen.

Heb jij nog tips of adviezen?

Foto: iStock

Plaats een reactie

Hoe maak jij vlekken schoon?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_1665944753431140 di 12 mei '15 11:03

  Reactie: Met iets anders, namelijk...
  met vloeibare groene zeep, werkt super !
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |