×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vlekken makkelijk verwijderen

Vlekken makkelijk verwijderen
01.04.2015 -

Vervelende vlekken van wijn of inkt, hoe krijg je die in hemelsnaam uit je kleding? Vriendin vertelt het je.


Bloed

Gebruik tafelzout om bloedvlekken te verwijderen. Maak het stof nat met koud water en strooi zout over de vlek. Wrijf het zout in de stof en spoel het uit.

Chocolade
Gebruik voor chocoladevlekken geen zeep, maar melk. Giet melk over de vlek heen en laat de melk kort intrekken. Spoel daarna uit met koud water en wrijf lichtjes. Stop het kledingstuk in de wasmachine.

Koffie
Als de koffie melk bevatte, is het handig om de vlek eerst met koud water te deppen. Dep er vervolgens warme glycerine over en was het uit met warm water.
Als de vlek van zwarte koffie komt, kun je ‘m het beste wassen in een lauw sopje met een snufje zout. Dep glycerine en eigeel over de vlek en laat dit een half uur intrekken. Spoel uit met koud water.

Thee
Smeer de vlek in met ossengalzeep, wrijf het er goed in en spoel het eruit met koud water.

Gras
Smeer de vlek in met groene zeep uit een pot en was de kleding vervolgens in de wasmachine.

Inkt
Wrijf de inktvlek in met melk. Blijf dit doen totdat de vlek is verdwenen.

Zweet
Vul een bloemenspuit met azijn en spuit de vlek in. Laat de azijn intrekken en stop daarna je kledingstuk in de wasmachine.

Rode wijn
Giet witte wijn over de vlek en laat het intrekken. Spoel vervolgens de stof uit met water, omdat er anders (door de suiker) vuil aan het stof blijft hangen.

Heb jij nog tips of adviezen?

Foto: iStock

Plaats een reactie

Hoe maak jij vlekken schoon?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_1665944753431140 di 12 mei '15 11:03

  Reactie: Met iets anders, namelijk...
  met vloeibare groene zeep, werkt super !
  Reageer!
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Vogelplas op Texel is Flamingo roze

18.07.2017 - Flamingo is een trend, maar in de Texelse waterplas Wagejot is er iets anders aan de hand...

Lees meer
MH17-monument wordt vandaag geopend

17.07.2017 - Vandaag is het drie jaar geleden dat de vliegtuigramp MH17 plaatsvond. Ronald A. Westerhuis heeft het monument ontworpen. De onthulling is live te volgen via NPO1.

Lees meer
Gedicht voor Abdelhak Nouri gaat social media over

14.07.2017 - Gisteren werd bekend dat de pas 20-jarige voetballer Abdelhak Nouri hersenletsel en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Robin van den Heuvel schreef een mooi gedicht voor hem. Hij las zijn gedicht voor bij RTL Late Night.

Lees meer
Automobilisten opgelet: deze reclame komt keihard binnen

12.07.2017 - Iedereen weet dat het gevaarlijk is, maar toch zitten nog veel mensen met hun mobiel achter het stuur. Even een appje beantwoorden of even door Facebook scrollen, terwijl je op hoge snelheid rijdt. In deze proef zijn de deelnemers eerst nog positief, terwijl vervolgens de tranen in hun ogen staan.

Video

3

Isolde Vol-Malee is overleden

12.07.2017 - Isolde Vol, moeder van Lisa, Shelley en Amy (OG3NE), is vandaag overleden. We wensen haar familie heel veel sterkte en kracht toe.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!