×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vlekken makkelijk verwijderen

Vlekken makkelijk verwijderen
01.04.2015 -

Vervelende vlekken van wijn of inkt, hoe krijg je die in hemelsnaam uit je kleding? Vriendin vertelt het je.


Bloed

Gebruik tafelzout om bloedvlekken te verwijderen. Maak het stof nat met koud water en strooi zout over de vlek. Wrijf het zout in de stof en spoel het uit.

Chocolade
Gebruik voor chocoladevlekken geen zeep, maar melk. Giet melk over de vlek heen en laat de melk kort intrekken. Spoel daarna uit met koud water en wrijf lichtjes. Stop het kledingstuk in de wasmachine.

Koffie
Als de koffie melk bevatte, is het handig om de vlek eerst met koud water te deppen. Dep er vervolgens warme glycerine over en was het uit met warm water.
Als de vlek van zwarte koffie komt, kun je ‘m het beste wassen in een lauw sopje met een snufje zout. Dep glycerine en eigeel over de vlek en laat dit een half uur intrekken. Spoel uit met koud water.

Thee
Smeer de vlek in met ossengalzeep, wrijf het er goed in en spoel het eruit met koud water.

Gras
Smeer de vlek in met groene zeep uit een pot en was de kleding vervolgens in de wasmachine.

Inkt
Wrijf de inktvlek in met melk. Blijf dit doen totdat de vlek is verdwenen.

Zweet
Vul een bloemenspuit met azijn en spuit de vlek in. Laat de azijn intrekken en stop daarna je kledingstuk in de wasmachine.

Rode wijn
Giet witte wijn over de vlek en laat het intrekken. Spoel vervolgens de stof uit met water, omdat er anders (door de suiker) vuil aan het stof blijft hangen.

Heb jij nog tips of adviezen?

Foto: iStock

Plaats een reactie

Hoe maak jij vlekken schoon?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  fb_1665944753431140 di 12 mei '15 11:03

  Reactie: Met iets anders, namelijk...
  met vloeibare groene zeep, werkt super !
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |