×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Stop pesten!

Stop pesten!
15.02.2015 -

Pesten, het blijft een groot probleem onder kinderen, zo blijkt wel uit de 18.000 telefoontjes die De Kindertelefoon in 2014 over dit onderwerp heeft gehad. Daarom heeft de instelling de handen ineengeslagen met televisiezender Cartoon Network en een anti-pestencampagne op touw gezet.


Met het platform buddy.cartoonnetwork.nl is een plek gecreëerd waar aandacht wordt bested aan kinderen die pesten, kinderen die worden gepest en de toekijkers. Dit allemaal op een manier die kinderen aanspreekt: onder andere door middel van unieke animaties en met behulp van comedian Arie Koomen. Op een speelse manier wordt hulp geboden, tips gegeven en aangezet tot nadenken. Niet alleen voor kinderen, maar ook zeker voor ouders en leraren.

Ook jouw kinderen zijn vast wel eens met pesten in aanraking gekomen. Of ze nu zelf pester zijn, toeschouwer waren of zijn gepest, een bezoekje aan de site is zeker de moeite waard. Helemaal als ze nu in een pestsituatie zitten, natuurlijk. In onderstaand filmpje vertelt Arie Koomen meer:
 

Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Wordt er gepest in jouw omgeving?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  blosje61 wo 1 apr '15 19:13

  Reactie: Ja, ik ben zelf gepest
  ben als kind erg gepest en uitgescholden. ben nu 53 maar heb het er best nog wel eens moeilijk mee
  Reageer!
Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |