Placeholder

Nederlandse kinderen het gelukkigst

Volgens een onderzoek van Unicef zijn Nederlandse kinderen het gelukkigst. Nederland scoort, net als in 2007, het hoogst van alle 29 meest ontwikkelde landen.

Volgens een onderzoek van Unicef zijn Nederlandse kinderen het gelukkigst. Nederland scoort, net als in 2007, het hoogst van alle 29 meest ontwikkelde landen.

Unicef deed onderzoek naar materiële rijkdom, gezondheid en veiligheid, onderwijs, gedrag en huisvesting. Nederland scoorde het beste van alle landen op het gebied van materieel welzijn, onderwijs en gedrag. Wat betreft huisvesting staat ons land op nummer 4, en op nummer 5 wat betreft gezondheid en veiligheid. Gemiddeld staat Nederland flink voor op de nummer 2 Noorwegen. IJsland, Finland en Zweden maken de top 5 af.

Volgens Unicef gaf 95% van de Nederlandse kinderen ook zelf aan tevreden te zijn.

Waarom onze kinderen zo gelukkig zijn? Wij hebben een aantal redenen kunnen bedenken:

  1. De ouders zijn gelukkig. Volgens onderzoek staat Nederland op de 4e plaats van gelukkigste mensen ter wereld.
  2. Kinderen zijn duur, maar de Nederlandse overheid komt ouders tegemoet. Hierdoor kunnen ouders in Nederland beter hun kinderen onderhouden.
  3. Vaders spelen een grotere rol. In Nederland gaan veel vaders ook minder werken wanneer er een kindje is gekomen.
  4. Kinderen onder de 12 hebben nog geen/weinig huiswerk, waardoor ze meer tijd hebben om te spelen.
  5. Families eten vaak ook 's ochtends samen. Zo slaat een kind het ontbijt niet over. Daarnaast is de boterham met pindakaas of hagelslag een gezond ontbijtje vergeleken met het ontbijt uit andere landen, volgens een onderzoek van de Verenigde Naties.