×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Nederlandse kinderen het gelukkigst

Nederlandse kinderen het gelukkigst
12.01.2015 -

Volgens een onderzoek van Unicef zijn Nederlandse kinderen het gelukkigst. Nederland scoort, net als in 2007, het hoogst van alle 29 meest ontwikkelde landen.


Unicef deed onderzoek naar materiële rijkdom, gezondheid en veiligheid, onderwijs, gedrag en huisvesting. Nederland scoorde het beste van alle landen op het gebied van materieel welzijn, onderwijs en gedrag. Wat betreft huisvesting staat ons land op nummer 4, en op nummer 5 wat betreft gezondheid en veiligheid. Gemiddeld staat Nederland flink voor op de nummer 2 Noorwegen. IJsland, Finland en Zweden maken de top 5 af.

Volgens Unicef gaf 95% van de Nederlandse kinderen ook zelf aan tevreden te zijn.

Waarom onze kinderen zo gelukkig zijn? Wij hebben een aantal redenen kunnen bedenken:

 1. De ouders zijn gelukkig. Volgens onderzoek staat Nederland op de 4e plaats van gelukkigste mensen ter wereld.
 2. Kinderen zijn duur, maar de Nederlandse overheid komt ouders tegemoet. Hierdoor kunnen ouders in Nederland beter hun kinderen onderhouden.
 3. Vaders spelen een grotere rol. In Nederland gaan veel vaders ook minder werken wanneer er een kindje is gekomen.
 4. Kinderen onder de 12 hebben nog geen/weinig huiswerk, waardoor ze meer tijd hebben om te spelen.
 5. Families eten vaak ook 's ochtends samen. Zo slaat een kind het ontbijt niet over. Daarnaast is de boterham met pindakaas of hagelslag een gezond ontbijtje vergeleken met het ontbijt uit andere landen, volgens een onderzoek van de Verenigde Naties.
Bron: nu.nl, mamaenzo.nl
Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Waar wordt jouw kind gelukkig van?

  •  
  •  
  •  
  •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |