×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Nederlandse kinderen het gelukkigst

Nederlandse kinderen het gelukkigst
12.01.2015 -

Volgens een onderzoek van Unicef zijn Nederlandse kinderen het gelukkigst. Nederland scoort, net als in 2007, het hoogst van alle 29 meest ontwikkelde landen.


Unicef deed onderzoek naar materiële rijkdom, gezondheid en veiligheid, onderwijs, gedrag en huisvesting. Nederland scoorde het beste van alle landen op het gebied van materieel welzijn, onderwijs en gedrag. Wat betreft huisvesting staat ons land op nummer 4, en op nummer 5 wat betreft gezondheid en veiligheid. Gemiddeld staat Nederland flink voor op de nummer 2 Noorwegen. IJsland, Finland en Zweden maken de top 5 af.

Volgens Unicef gaf 95% van de Nederlandse kinderen ook zelf aan tevreden te zijn.

Waarom onze kinderen zo gelukkig zijn? Wij hebben een aantal redenen kunnen bedenken:

 1. De ouders zijn gelukkig. Volgens onderzoek staat Nederland op de 4e plaats van gelukkigste mensen ter wereld.
 2. Kinderen zijn duur, maar de Nederlandse overheid komt ouders tegemoet. Hierdoor kunnen ouders in Nederland beter hun kinderen onderhouden.
 3. Vaders spelen een grotere rol. In Nederland gaan veel vaders ook minder werken wanneer er een kindje is gekomen.
 4. Kinderen onder de 12 hebben nog geen/weinig huiswerk, waardoor ze meer tijd hebben om te spelen.
 5. Families eten vaak ook 's ochtends samen. Zo slaat een kind het ontbijt niet over. Daarnaast is de boterham met pindakaas of hagelslag een gezond ontbijtje vergeleken met het ontbijt uit andere landen, volgens een onderzoek van de Verenigde Naties.
Bron: nu.nl, mamaenzo.nl
Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Waar wordt jouw kind gelukkig van?

  •  
  •  
  •  
  •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |