×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Nederlandse kinderen het gelukkigst

Nederlandse kinderen het gelukkigst
12.01.2015 -

Volgens een onderzoek van Unicef zijn Nederlandse kinderen het gelukkigst. Nederland scoort, net als in 2007, het hoogst van alle 29 meest ontwikkelde landen.


Unicef deed onderzoek naar materiële rijkdom, gezondheid en veiligheid, onderwijs, gedrag en huisvesting. Nederland scoorde het beste van alle landen op het gebied van materieel welzijn, onderwijs en gedrag. Wat betreft huisvesting staat ons land op nummer 4, en op nummer 5 wat betreft gezondheid en veiligheid. Gemiddeld staat Nederland flink voor op de nummer 2 Noorwegen. IJsland, Finland en Zweden maken de top 5 af.

Volgens Unicef gaf 95% van de Nederlandse kinderen ook zelf aan tevreden te zijn.

Waarom onze kinderen zo gelukkig zijn? Wij hebben een aantal redenen kunnen bedenken:

 1. De ouders zijn gelukkig. Volgens onderzoek staat Nederland op de 4e plaats van gelukkigste mensen ter wereld.
 2. Kinderen zijn duur, maar de Nederlandse overheid komt ouders tegemoet. Hierdoor kunnen ouders in Nederland beter hun kinderen onderhouden.
 3. Vaders spelen een grotere rol. In Nederland gaan veel vaders ook minder werken wanneer er een kindje is gekomen.
 4. Kinderen onder de 12 hebben nog geen/weinig huiswerk, waardoor ze meer tijd hebben om te spelen.
 5. Families eten vaak ook 's ochtends samen. Zo slaat een kind het ontbijt niet over. Daarnaast is de boterham met pindakaas of hagelslag een gezond ontbijtje vergeleken met het ontbijt uit andere landen, volgens een onderzoek van de Verenigde Naties.
Bron: nu.nl, mamaenzo.nl
Foto: iStockphoto

Plaats een reactie

Waar wordt jouw kind gelukkig van?

  •  
  •  
  •  
  •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
OG3NE en vader Rick halen veel steun uit gezinstatoeage

16.08.2017 - Dit zeggen de meiden op Instagram. Voor het overlijden van hun moeder Isolde, lieten ze met het hele gezin een tatoeage zetten.

Lees meer
Minderjarigen per september recht op studiefinanciering

15.08.2017 - Goed nieuws voor studenten (hbo en universiteit) onder de achttien jaar: per 1 september 2017 gelden nieuwe regels voor de studiefinanciering. Lees hier wat de nieuwe regeling inhoudt.

Lees meer
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer

1

Humor op social media over eieren met fipronilgehalte

03.08.2017 - We lopen allemaal op eieren als het over opmerkingen plaatsen gaat, maar deze fanatieke twitteraars maken de situatie op een humoristische manier bespreekbaar.

Lees meer
Els: 'Iemands familieleden vinden geeft een kick'

02.08.2017 - Els Leijs (64) werkt als familierechercheur: ze helpt adoptiekinderen, kinderen van onbekende vaders en donorkinderen om hun biologische ouders te traceren. “Laatst vond iemand na twintig jaar zoeken haar vader. Geweldig!”

Lees meer
Penoza het nieuwe seizoen: de officiële trailer bekijk je hier

02.08.2017 - Seizoen vijf van Penoza gaat eind deze maand van start en wij kunnen niet wachten! Want het is tevens ook het laatste seizoen. Vanmorgen gaf Penoza de eerste beelden vrij en dat belooft wat.

Video
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

UPDATE

De eerste deelnemers van de Vriendin Shopdag in Tilburg zijn bekend!

Profiteer op zaterdag 9 september van mooie kortingen of andere leuke voordelen bij o.a. Miss Etam, La Ligna, Shoeby, Vero Moda, Triumph, Siebel Juweliers, Intersport, Roy Donders, unieke Tilburgse winkels en diverse horecagelegenheden zoals restaurants en Jack’s Casino.

De komende weken komen hier nog meer deelnemers bij….