×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vrouwen 50% meer kans op een winterdip dan mannen

Vrouwen 50% meer kans op een winterdip dan mannen
11.01.2015 -

Koud weer, kortere dagen; ben jij geen fan van de winter? Niet zo gek, een nieuw onderzoek toont namelijk aan dat vrouwen 50% meer kans hebben op een winterdip dan mannen.


Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen vooral moeite hebben met het verminderde daglicht. 44% van de vrouwen vindt het ontzettend moeilijk om uit bed te komen, terwijl 30% van de mannen hier last van heeft. Ook zegt 37% dat ze moeite heeft gemotiveerd te blijven.

Hoe het komt dat vooral vrouwen hier last van hebben? Vrouwen zijn gevoeliger voor veranderingen, zoals de wisseling in seizoenen. De kortere dagen zorgen voor hormonale veranderingen en verhogen de productie van het slaaphormoon melatonine. Hierdoor kunnen wij ons moe, lusteloos en depressief voelen.

Deze winterdip zorgt ervoor dat 33% van de vrouwen meer (ongezonde) snacks eet. Ook staan bankhangen en een zonvakantie boeken hoog op het lijstje om van de winterdip af te komen.

Probeer een winterdip te voorkomen met deze tips!

Bron: DailyMail
Foto: iStock

Plaats een reactie

Heb jij last van een winterdip?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 11 jan '15 15:38

  Reactie: Ja
  ja helaas kale bomen en koud weer doen het niet voor mij, ik ga wel straks lekkerrrr soep maken, misschien knap ik daar van op.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hormoontje do 15 jan '15 16:18

  Reactie: Ja
  Stemmings wisselingen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  MiloDino do 12 feb '15 11:13

  Reactie: Ja
  Helaas wel.. Liefst lekker lang onder de dekens
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 25 feb '15 20:43

  Reactie: Ja
  echt niet gaaf, dat de zon maar weer snel gaat schijnen, voel ik mij een stuk fijner!
  Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |