×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vrouwen 50% meer kans op een winterdip dan mannen

Vrouwen 50% meer kans op een winterdip dan mannen
11.01.2015 -

Koud weer, kortere dagen; ben jij geen fan van de winter? Niet zo gek, een nieuw onderzoek toont namelijk aan dat vrouwen 50% meer kans hebben op een winterdip dan mannen.


Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen vooral moeite hebben met het verminderde daglicht. 44% van de vrouwen vindt het ontzettend moeilijk om uit bed te komen, terwijl 30% van de mannen hier last van heeft. Ook zegt 37% dat ze moeite heeft gemotiveerd te blijven.

Hoe het komt dat vooral vrouwen hier last van hebben? Vrouwen zijn gevoeliger voor veranderingen, zoals de wisseling in seizoenen. De kortere dagen zorgen voor hormonale veranderingen en verhogen de productie van het slaaphormoon melatonine. Hierdoor kunnen wij ons moe, lusteloos en depressief voelen.

Deze winterdip zorgt ervoor dat 33% van de vrouwen meer (ongezonde) snacks eet. Ook staan bankhangen en een zonvakantie boeken hoog op het lijstje om van de winterdip af te komen.

Probeer een winterdip te voorkomen met deze tips!

Bron: DailyMail
Foto: iStock

Plaats een reactie

Heb jij last van een winterdip?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 11 jan '15 15:38

  Reactie: Ja
  ja helaas kale bomen en koud weer doen het niet voor mij, ik ga wel straks lekkerrrr soep maken, misschien knap ik daar van op.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hormoontje do 15 jan '15 16:18

  Reactie: Ja
  Stemmings wisselingen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  MiloDino do 12 feb '15 11:13

  Reactie: Ja
  Helaas wel.. Liefst lekker lang onder de dekens
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 25 feb '15 20:43

  Reactie: Ja
  echt niet gaaf, dat de zon maar weer snel gaat schijnen, voel ik mij een stuk fijner!
  Reageer!
Lilian Marijnissen volgt Emile Roemer op als SP-leider

13.12.2017 - Deze ochtend werd bekend dat Emile Roemer opstapt als SP-leider. Lilian Marijnissen volgt hem op. Wat weten we al over de nieuwe SP-leider? Vriendin interviewde haar eerder dit jaar.

Lees meer

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 67 |