×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vrouwen 50% meer kans op een winterdip dan mannen

Vrouwen 50% meer kans op een winterdip dan mannen
11.01.2015 -

Koud weer, kortere dagen; ben jij geen fan van de winter? Niet zo gek, een nieuw onderzoek toont namelijk aan dat vrouwen 50% meer kans hebben op een winterdip dan mannen.


Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen vooral moeite hebben met het verminderde daglicht. 44% van de vrouwen vindt het ontzettend moeilijk om uit bed te komen, terwijl 30% van de mannen hier last van heeft. Ook zegt 37% dat ze moeite heeft gemotiveerd te blijven.

Hoe het komt dat vooral vrouwen hier last van hebben? Vrouwen zijn gevoeliger voor veranderingen, zoals de wisseling in seizoenen. De kortere dagen zorgen voor hormonale veranderingen en verhogen de productie van het slaaphormoon melatonine. Hierdoor kunnen wij ons moe, lusteloos en depressief voelen.

Deze winterdip zorgt ervoor dat 33% van de vrouwen meer (ongezonde) snacks eet. Ook staan bankhangen en een zonvakantie boeken hoog op het lijstje om van de winterdip af te komen.

Probeer een winterdip te voorkomen met deze tips!

Bron: DailyMail
Foto: iStock

Plaats een reactie

Heb jij last van een winterdip?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 11 jan '15 15:38

  Reactie: Ja
  ja helaas kale bomen en koud weer doen het niet voor mij, ik ga wel straks lekkerrrr soep maken, misschien knap ik daar van op.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hormoontje do 15 jan '15 16:18

  Reactie: Ja
  Stemmings wisselingen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  MiloDino do 12 feb '15 11:13

  Reactie: Ja
  Helaas wel.. Liefst lekker lang onder de dekens
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 25 feb '15 20:43

  Reactie: Ja
  echt niet gaaf, dat de zon maar weer snel gaat schijnen, voel ik mij een stuk fijner!
  Reageer!