Placeholder

Hét bewijs dat onze mannen vaak niet naar ons luisteren

Heb je vaak het gevoel dat je partner niet naar je luistert als je iets vertelt, maar ontkent hij dat? Nu heb je bewijs!

Heb je vaak het gevoel dat je partner niet naar je luistert als je iets vertelt, maar ontkent hij dat? Nu heb je bewijs!

Voor een onderzoek werden 2000 mannen ondervraagd. Daaruit bleek dat mannen zich al na gemiddeld 6 minuten niet meer focussen op het gesprek met hun partner. Wanneer ze met vrienden praten, houden ze hun aandacht er zo’n 25 minuten bij. Gesprekken over sport, films of hun seksleven kunnen ze 15 minuten volgen.

Meer dan de helft van de mannen gaf toe dat hij slecht luistert. Vooral wanneer het gesprek gaat over een persoon die hij nog nooit heeft ontmoet, collega’s van zijn partner of beroemdheden. Als een man sport kijkt, zapt of een spelletje op zijn telefoon speelt, kun je beter wachten met je hart uitstorten. Dit zijn de slechtste momenten om een gesprek te beginnen.

Maar wij vrouwen zijn ook niet helemaal onschuldig. 55% test stiekem of haar partner wel luistert door rare dingen tussendoor te zeggen en te kijken of hij erop reageert. Andere tekenen zijn: een uitdrukkingsloos gezicht, een lange nadenktijd en alleen aandacht voor zijn beeldscherm.

Maar toegegeven: ook vrouwen luisteren beter naar een vriend of vriendin dan naar hun partner. Het favoriete onderwerp dat een vrouw met haar vriendinnen bespreekt. is relaties.