×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Hét bewijs dat onze mannen vaak niet naar ons luisteren

Hét bewijs dat onze mannen vaak niet naar ons luisteren
19.12.2014 -

Heb je vaak het gevoel dat je partner niet naar je luistert als je iets vertelt, maar ontkent hij dat? Nu heb je bewijs!


Voor een onderzoek werden 2000 mannen ondervraagd. Daaruit bleek dat mannen zich al na gemiddeld 6 minuten niet meer focussen op het gesprek met hun partner. Wanneer ze met vrienden praten, houden ze hun aandacht er zo’n 25 minuten bij. Gesprekken over sport, films of hun seksleven kunnen ze 15 minuten volgen.

Meer dan de helft van de mannen gaf toe dat hij slecht luistert. Vooral wanneer het gesprek gaat over een persoon die hij nog nooit heeft ontmoet, collega’s van zijn partner of beroemdheden. Als een man sport kijkt, zapt of een spelletje op zijn telefoon speelt, kun je beter wachten met je hart uitstorten. Dit zijn de slechtste momenten om een gesprek te beginnen.

Maar wij vrouwen zijn ook niet helemaal onschuldig. 55% test stiekem of haar partner wel luistert door rare dingen tussendoor te zeggen en te kijken of hij erop reageert. Andere tekenen zijn: een uitdrukkingsloos gezicht, een lange nadenktijd en alleen aandacht voor zijn beeldscherm.

Maar toegegeven: ook vrouwen luisteren beter naar een vriend of vriendin dan naar hun partner. Het favoriete onderwerp dat een vrouw met haar vriendinnen bespreekt. is relaties. 

Bron: DailyMail
Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Luistert jouw man/vriend goed?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  di 30 dec '14 19:54

  Reactie: Ja, hij is echt geintereseerd in mijn verhalen
  Moet wel op een geschikt moment zijn. Als hij met z'n gedachten ergens mee bezig is, dan wacht ik even. Maar hetzelfde geldt andersom, als ik het druk heb, hoor ik ook maar de helft en denk, wacht even tot strakjes. Wel zo gezellig.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Posi wo 14 jan '15 07:25

  Reactie: Nee, helemaal niet
  Als ik hem vraag wat ik net vertelde weet hij het soms niet eens.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hormoontje do 15 jan '15 16:26

  Reactie: Ja, hij is echt geintereseerd in mijn verhalen
  Ja, maar wel 1 op 1, niet als we in de auto zitten, of voor de t.v. Soms vraag ik weleens: wat heb ik zojuist gezegd?
  Reageer!