×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Hét bewijs dat onze mannen vaak niet naar ons luisteren

Hét bewijs dat onze mannen vaak niet naar ons luisteren
19.12.2014 -

Heb je vaak het gevoel dat je partner niet naar je luistert als je iets vertelt, maar ontkent hij dat? Nu heb je bewijs!


Voor een onderzoek werden 2000 mannen ondervraagd. Daaruit bleek dat mannen zich al na gemiddeld 6 minuten niet meer focussen op het gesprek met hun partner. Wanneer ze met vrienden praten, houden ze hun aandacht er zo’n 25 minuten bij. Gesprekken over sport, films of hun seksleven kunnen ze 15 minuten volgen.

Meer dan de helft van de mannen gaf toe dat hij slecht luistert. Vooral wanneer het gesprek gaat over een persoon die hij nog nooit heeft ontmoet, collega’s van zijn partner of beroemdheden. Als een man sport kijkt, zapt of een spelletje op zijn telefoon speelt, kun je beter wachten met je hart uitstorten. Dit zijn de slechtste momenten om een gesprek te beginnen.

Maar wij vrouwen zijn ook niet helemaal onschuldig. 55% test stiekem of haar partner wel luistert door rare dingen tussendoor te zeggen en te kijken of hij erop reageert. Andere tekenen zijn: een uitdrukkingsloos gezicht, een lange nadenktijd en alleen aandacht voor zijn beeldscherm.

Maar toegegeven: ook vrouwen luisteren beter naar een vriend of vriendin dan naar hun partner. Het favoriete onderwerp dat een vrouw met haar vriendinnen bespreekt. is relaties. 

Bron: DailyMail
Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Luistert jouw man/vriend goed?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  di 30 dec '14 19:54

  Reactie: Ja, hij is echt geintereseerd in mijn verhalen
  Moet wel op een geschikt moment zijn. Als hij met z'n gedachten ergens mee bezig is, dan wacht ik even. Maar hetzelfde geldt andersom, als ik het druk heb, hoor ik ook maar de helft en denk, wacht even tot strakjes. Wel zo gezellig.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Posi wo 14 jan '15 07:25

  Reactie: Nee, helemaal niet
  Als ik hem vraag wat ik net vertelde weet hij het soms niet eens.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hormoontje do 15 jan '15 16:26

  Reactie: Ja, hij is echt geintereseerd in mijn verhalen
  Ja, maar wel 1 op 1, niet als we in de auto zitten, of voor de t.v. Soms vraag ik weleens: wat heb ik zojuist gezegd?
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |