Placeholder

Een tekort aan chocolade

We eten het maar al te graag: chocolade! Doordat we steeds meer van deze heerlijke lekkernij snoepen, is er nu een tekort.

We eten het maar al te graag: chocolade! Doordat we steeds meer van deze heerlijke lekkernij snoepen, is er nu een tekort.

Kunnen we straks dan geen chocolade meer kopen? Dat hangt ervan af. Chocolade zal misschien niet helemaal verdwijnen, maar de prijs zal wel flink stijgen. Sinds 2012 is de prijs van chocolade bijvoorbeeld al 60% gestegen, en dat zal de komende jaren alleen nog maar meer toenemen doordat het tekort steeds groter wordt.

De vraag naar chocolade is de afgelopen jaren flink toegenomen. Producenten kunnen de vraag niet meer bijhouden, door de vergrote populariteit in Aziatische landen en Zuid-Amerika. Daarnaast zijn, door droogte en ziektes, veel van de cacaobonen die worden geoogst niks meer waard. Cacaoboeren kunnen hierdoor niet genoeg verdienen en verbouwen liever andere producten zoals maïs.

Tegenwoordig willen we ook gezonder eten, dus kiezen we eerder voor pure chocolade. Hier zit 60% meer cacao in dan in melkchocolade en er zijn dus meer cacaobonen nodig om dit te maken.

Wil je een voorraadje chocolade in huis hebben? Doe dan mee met deze winactie en maak kans een kilo Leonidas bonbons!