×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Een tekort aan chocolade

Een tekort aan chocolade
21.11.2014 -

We eten het maar al te graag: chocolade! Doordat we steeds meer van deze heerlijke lekkernij snoepen, is er nu een tekort.


Kunnen we straks dan geen chocolade meer kopen? Dat hangt ervan af. Chocolade zal misschien niet helemaal verdwijnen, maar de prijs zal wel flink stijgen. Sinds 2012 is de prijs van chocolade bijvoorbeeld al 60% gestegen, en dat zal de komende jaren alleen nog maar meer toenemen doordat het tekort steeds groter wordt.

De vraag naar chocolade is de afgelopen jaren flink toegenomen. Producenten kunnen de vraag niet meer bijhouden, door de vergrote populariteit in Aziatische landen en Zuid-Amerika. Daarnaast zijn, door droogte en ziektes, veel van de cacaobonen die worden geoogst niks meer waard. Cacaoboeren kunnen hierdoor niet genoeg verdienen en verbouwen liever andere producten zoals maïs.

Tegenwoordig willen we ook gezonder eten, dus kiezen we eerder voor pure chocolade. Hier zit 60% meer cacao in dan in melkchocolade en er zijn dus meer cacaobonen nodig om dit te maken.

Wil je een voorraadje chocolade in huis hebben? Doe dan mee met deze winactie en maak kans een kilo Leonidas bonbons!

Bron: ad.nl
Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Hou jij van chocolade?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 21 nov '14 18:57

  Reactie: Ja, af en toe
  een stukje pure chocolade op zijn tijd of een kersenbonbon
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy za 22 nov '14 17:06

  Reactie: Ja, absoluut!
  Pure chocolade met hele hazelnoten. Zoooooooooooo lekkerrrrrrrrrrr
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Kleinkind2 zo 23 nov '14 11:13

  Reactie: Ja, absoluut!
  Als ik eraan begin jan ik niet meer stoppen, heerlijk
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  leuq vr 28 nov '14 03:02

  Reactie: Ja, absoluut!
  maar die raak ik niet aan ben nu blij met mijn maatje 36
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  angelique.vanosch.5 di 2 dec '14 11:55

  Reactie: Ja, absoluut!
  Moet het echt niet kopen, vreet t achter mekaar op
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hormoontje do 15 jan '15 16:28

  Reactie: Ja, af en toe
  Met vlagen, dus soms.
  Reageer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |