×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Een tekort aan chocolade

Een tekort aan chocolade
21.11.2014 -

We eten het maar al te graag: chocolade! Doordat we steeds meer van deze heerlijke lekkernij snoepen, is er nu een tekort.


Kunnen we straks dan geen chocolade meer kopen? Dat hangt ervan af. Chocolade zal misschien niet helemaal verdwijnen, maar de prijs zal wel flink stijgen. Sinds 2012 is de prijs van chocolade bijvoorbeeld al 60% gestegen, en dat zal de komende jaren alleen nog maar meer toenemen doordat het tekort steeds groter wordt.

De vraag naar chocolade is de afgelopen jaren flink toegenomen. Producenten kunnen de vraag niet meer bijhouden, door de vergrote populariteit in Aziatische landen en Zuid-Amerika. Daarnaast zijn, door droogte en ziektes, veel van de cacaobonen die worden geoogst niks meer waard. Cacaoboeren kunnen hierdoor niet genoeg verdienen en verbouwen liever andere producten zoals maïs.

Tegenwoordig willen we ook gezonder eten, dus kiezen we eerder voor pure chocolade. Hier zit 60% meer cacao in dan in melkchocolade en er zijn dus meer cacaobonen nodig om dit te maken.

Wil je een voorraadje chocolade in huis hebben? Doe dan mee met deze winactie en maak kans een kilo Leonidas bonbons!

Bron: ad.nl
Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Hou jij van chocolade?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 21 nov '14 18:57

  Reactie: Ja, af en toe
  een stukje pure chocolade op zijn tijd of een kersenbonbon
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy za 22 nov '14 17:06

  Reactie: Ja, absoluut!
  Pure chocolade met hele hazelnoten. Zoooooooooooo lekkerrrrrrrrrrr
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Kleinkind2 zo 23 nov '14 11:13

  Reactie: Ja, absoluut!
  Als ik eraan begin jan ik niet meer stoppen, heerlijk
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Vriendin.. vr 28 nov '14 03:02

  Reactie: Ja, absoluut!
  maar die raak ik niet aan ben nu blij met mijn maatje 36
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  angelique.vanosch.5 di 2 dec '14 11:55

  Reactie: Ja, absoluut!
  Moet het echt niet kopen, vreet t achter mekaar op
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hormoontje do 15 jan '15 16:28

  Reactie: Ja, af en toe
  Met vlagen, dus soms.
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |