×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Waarom huilen we van geluk?

Waarom huilen we van geluk?
16.11.2014 -

Heb jij het ook altijd vreemd gevonden dat je soms huilt van geluk en lacht wanneer je juist heel erg zenuwachtig bent? Wetenschappers aan de universiteit van Yale hebben ontdekt waarom we zo reageren.


Verdrietig zijn en blij zijn, het zijn 2 heel verschillende emoties. Toch kan het zo zijn dat je wanneer je ontzettend blij of gelukkig bent, begint te huilen. Dit komt doordat ons lichaam de emotionele balans herstelt. De positieve emotie is zó krachtig, dat deze in balans moet worden gebracht door een negatieve emotie. Huilen brengt dus je lichaam weer in een emotionele balans wanneer je blij bent.

Als je huilt van geluk, lacht van de zenuwen of schreeuwt van opwinding, betekent dit dat je de krachtige emotie snel onder controle hebt. Hierdoor reageer je misschien negatief op positief nieuws, maar het zorgt er ook voor dat je sneller je emoties onder controle hebt wanneer je geconfronteerd wordt met negatieve emoties zoals angst.

Het bovenstaande geldt niet alleen voor je emoties, maar ook voor je handelingen: mensen die een baby ongelooflijk schattig vinden kunnen het om diezelfde reden niet laten om in hun wangetjes te knijpen. Gelukkig doen ze dit meestal niet zo hard.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Herken jij de reacties die je op een emotie kunt krijgen?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy zo 16 nov '14 18:38

  Reactie: Nee, ik heb die reacties niet
  Ben ik wel normaal dan?
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 17 nov '14 10:09

  Reactie: Ja, ik huil als ik blij/gelukkig ben
  zit in de overgang en kan om eerlijk te zijn om heel veel dingen huilen. is dan echt een explosie van emoties..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  angelique.vanosch.5 wo 19 nov '14 13:30

  Reactie: Ja, ik huil als ik blij/gelukkig ben
  Alle 3 de reacties eigenlijk...oeps
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  felice.schulze di 9 dec '14 12:06

  Reactie: Ja, ik schreeuw als ik opgewonden ben
  Dat is dan meestal van blijdschap. Dan wil ik mijn stem wel eens wat te hard laten klinken.. Maar ook wel eens als ik een terecht wijzing pleeg.
  Reageer!
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
OG3NE en vader Rick halen veel steun uit gezinstatoeage

16.08.2017 - Dit zeggen de meiden op Instagram. Voor het overlijden van hun moeder Isolde, lieten ze met het hele gezin een tatoeage zetten.

Lees meer
Minderjarigen per september recht op studiefinanciering

15.08.2017 - Goed nieuws voor studenten (hbo en universiteit) onder de achttien jaar: per 1 september 2017 gelden nieuwe regels voor de studiefinanciering. Lees hier wat de nieuwe regeling inhoudt.

Lees meer
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer

1

Humor op social media over eieren met fipronilgehalte

03.08.2017 - We lopen allemaal op eieren als het over opmerkingen plaatsen gaat, maar deze fanatieke twitteraars maken de situatie op een humoristische manier bespreekbaar.

Lees meer
Els: 'Iemands familieleden vinden geeft een kick'

02.08.2017 - Els Leijs (64) werkt als familierechercheur: ze helpt adoptiekinderen, kinderen van onbekende vaders en donorkinderen om hun biologische ouders te traceren. “Laatst vond iemand na twintig jaar zoeken haar vader. Geweldig!”

Lees meer
Penoza het nieuwe seizoen: de officiële trailer bekijk je hier

02.08.2017 - Seizoen vijf van Penoza gaat eind deze maand van start en wij kunnen niet wachten! Want het is tevens ook het laatste seizoen. Vanmorgen gaf Penoza de eerste beelden vrij en dat belooft wat.

Video
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

UPDATE

De eerste deelnemers van de Vriendin Shopdag in Tilburg zijn bekend!

Profiteer op zaterdag 9 september van mooie kortingen of andere leuke voordelen bij o.a. Miss Etam, La Ligna, Shoeby, Vero Moda, Triumph, Siebel Juweliers, Intersport, Roy Donders, unieke Tilburgse winkels en diverse horecagelegenheden zoals restaurants en Jack’s Casino.

De komende weken komen hier nog meer deelnemers bij….