×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Waarom huilen we van geluk?

Waarom huilen we van geluk?
16.11.2014 -

Heb jij het ook altijd vreemd gevonden dat je soms huilt van geluk en lacht wanneer je juist heel erg zenuwachtig bent? Wetenschappers aan de universiteit van Yale hebben ontdekt waarom we zo reageren.


Verdrietig zijn en blij zijn, het zijn 2 heel verschillende emoties. Toch kan het zo zijn dat je wanneer je ontzettend blij of gelukkig bent, begint te huilen. Dit komt doordat ons lichaam de emotionele balans herstelt. De positieve emotie is zó krachtig, dat deze in balans moet worden gebracht door een negatieve emotie. Huilen brengt dus je lichaam weer in een emotionele balans wanneer je blij bent.

Als je huilt van geluk, lacht van de zenuwen of schreeuwt van opwinding, betekent dit dat je de krachtige emotie snel onder controle hebt. Hierdoor reageer je misschien negatief op positief nieuws, maar het zorgt er ook voor dat je sneller je emoties onder controle hebt wanneer je geconfronteerd wordt met negatieve emoties zoals angst.

Het bovenstaande geldt niet alleen voor je emoties, maar ook voor je handelingen: mensen die een baby ongelooflijk schattig vinden kunnen het om diezelfde reden niet laten om in hun wangetjes te knijpen. Gelukkig doen ze dit meestal niet zo hard.

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Herken jij de reacties die je op een emotie kunt krijgen?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy zo 16 nov '14 18:38

  Reactie: Nee, ik heb die reacties niet
  Ben ik wel normaal dan?
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 17 nov '14 10:09

  Reactie: Ja, ik huil als ik blij/gelukkig ben
  zit in de overgang en kan om eerlijk te zijn om heel veel dingen huilen. is dan echt een explosie van emoties..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  angelique.vanosch.5 wo 19 nov '14 13:30

  Reactie: Ja, ik huil als ik blij/gelukkig ben
  Alle 3 de reacties eigenlijk...oeps
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  felice.schulze di 9 dec '14 12:06

  Reactie: Ja, ik schreeuw als ik opgewonden ben
  Dat is dan meestal van blijdschap. Dan wil ik mijn stem wel eens wat te hard laten klinken.. Maar ook wel eens als ik een terecht wijzing pleeg.
  Reageer!