×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Gelukkig zijn zit in je genen

Gelukkig zijn zit in je genen
02.11.2014 -

Uit veel onderzoeken blijkt dat Nederlanders gelukkig zijn en zich gelukkig voelen. Een Britse onderzoeker heeft nu ontdekt dat onze genen daar een rol in spelen.


Nederlanders hebben volgens de onderzoeker een langere variant van een bepaald gen en dit zorgt ervoor dat we gelukkig zijn. Het reguleert de aanmaak van serotonine in de hersenen. Serotonine is een hormoon dat invloed heeft op de stemming van de mens. Het gen is niet de enige factor in het gelukkig zijn, maar wel een belangrijke.

De onderzoeker vroeg zich af waarom Britten en Amerikanen vaak chagrijnig zijn. Ui zijn onderzoek blijkt dat dit komt doordat het betreffende gen bij Britten korter is. Bij Fransen is dit gen nog korter. 

 

Uit zijn onderzoek blijkt dat het gen bij Britten dan ook korter is. Fransen blijken een nog korter gen te hebben. Naast Nederlanders hebben Denen ook een langer gen.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Ben jij gelukkig?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy zo 2 nov '14 18:14

  Reactie: Nee
  Ik ben tevreden
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Kimmutjuh ma 3 nov '14 08:07

  Reactie: Ja, absoluut!
  Ik heb lieve, leuke, eerlijke mensen om me heen. Maar gelukkig zijn doe je zelf, het zit in jezelf. Geniet gewoon! En maak niet van elke mug een olifant, zeiken, snarken en doemdenken is zooooo zonde van je tijd. LEEF!!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 4 nov '14 19:41

  Reactie: Ja, absoluut!
  Ondanks dat ik nare behandelingen moet ondergaan tegen borstkanker ben ik gelukkig. Simpelweg omdat juist nu duidelijk is wat voor een fijne familie en vrienden ik heb om me te steunen.
  Reageer!
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Vogelplas op Texel is Flamingo roze

18.07.2017 - Flamingo is een trend, maar in de Texelse waterplas Wagejot is er iets anders aan de hand...

Lees meer
MH17-monument wordt vandaag geopend

17.07.2017 - Vandaag is het drie jaar geleden dat de vliegtuigramp MH17 plaatsvond. Ronald A. Westerhuis heeft het monument ontworpen. De onthulling is live te volgen via NPO1.

Lees meer
Gedicht voor Abdelhak Nouri gaat social media over

14.07.2017 - Gisteren werd bekend dat de pas 20-jarige voetballer Abdelhak Nouri hersenletsel en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Robin van den Heuvel schreef een mooi gedicht voor hem. Hij las zijn gedicht voor bij RTL Late Night.

Lees meer
Automobilisten opgelet: deze reclame komt keihard binnen

12.07.2017 - Iedereen weet dat het gevaarlijk is, maar toch zitten nog veel mensen met hun mobiel achter het stuur. Even een appje beantwoorden of even door Facebook scrollen, terwijl je op hoge snelheid rijdt. In deze proef zijn de deelnemers eerst nog positief, terwijl vervolgens de tranen in hun ogen staan.

Video

3

Isolde Vol-Malee is overleden

12.07.2017 - Isolde Vol, moeder van Lisa, Shelley en Amy (OG3NE), is vandaag overleden. We wensen haar familie heel veel sterkte en kracht toe.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!