×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Gelukkig zijn zit in je genen

Gelukkig zijn zit in je genen
02.11.2014 -

Uit veel onderzoeken blijkt dat Nederlanders gelukkig zijn en zich gelukkig voelen. Een Britse onderzoeker heeft nu ontdekt dat onze genen daar een rol in spelen.


Nederlanders hebben volgens de onderzoeker een langere variant van een bepaald gen en dit zorgt ervoor dat we gelukkig zijn. Het reguleert de aanmaak van serotonine in de hersenen. Serotonine is een hormoon dat invloed heeft op de stemming van de mens. Het gen is niet de enige factor in het gelukkig zijn, maar wel een belangrijke.

De onderzoeker vroeg zich af waarom Britten en Amerikanen vaak chagrijnig zijn. Ui zijn onderzoek blijkt dat dit komt doordat het betreffende gen bij Britten korter is. Bij Fransen is dit gen nog korter. 

 

Uit zijn onderzoek blijkt dat het gen bij Britten dan ook korter is. Fransen blijken een nog korter gen te hebben. Naast Nederlanders hebben Denen ook een langer gen.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Ben jij gelukkig?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy zo 2 nov '14 18:14

  Reactie: Nee
  Ik ben tevreden
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Kimmutjuh ma 3 nov '14 08:07

  Reactie: Ja, absoluut!
  Ik heb lieve, leuke, eerlijke mensen om me heen. Maar gelukkig zijn doe je zelf, het zit in jezelf. Geniet gewoon! En maak niet van elke mug een olifant, zeiken, snarken en doemdenken is zooooo zonde van je tijd. LEEF!!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 4 nov '14 19:41

  Reactie: Ja, absoluut!
  Ondanks dat ik nare behandelingen moet ondergaan tegen borstkanker ben ik gelukkig. Simpelweg omdat juist nu duidelijk is wat voor een fijne familie en vrienden ik heb om me te steunen.
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |