×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Gelukkig zijn zit in je genen

Gelukkig zijn zit in je genen
02.11.2014 -

Uit veel onderzoeken blijkt dat Nederlanders gelukkig zijn en zich gelukkig voelen. Een Britse onderzoeker heeft nu ontdekt dat onze genen daar een rol in spelen.


Nederlanders hebben volgens de onderzoeker een langere variant van een bepaald gen en dit zorgt ervoor dat we gelukkig zijn. Het reguleert de aanmaak van serotonine in de hersenen. Serotonine is een hormoon dat invloed heeft op de stemming van de mens. Het gen is niet de enige factor in het gelukkig zijn, maar wel een belangrijke.

De onderzoeker vroeg zich af waarom Britten en Amerikanen vaak chagrijnig zijn. Ui zijn onderzoek blijkt dat dit komt doordat het betreffende gen bij Britten korter is. Bij Fransen is dit gen nog korter. 

 

Uit zijn onderzoek blijkt dat het gen bij Britten dan ook korter is. Fransen blijken een nog korter gen te hebben. Naast Nederlanders hebben Denen ook een langer gen.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Ben jij gelukkig?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy zo 2 nov '14 18:14

  Reactie: Nee
  Ik ben tevreden
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Kimmutjuh ma 3 nov '14 08:07

  Reactie: Ja, absoluut!
  Ik heb lieve, leuke, eerlijke mensen om me heen. Maar gelukkig zijn doe je zelf, het zit in jezelf. Geniet gewoon! En maak niet van elke mug een olifant, zeiken, snarken en doemdenken is zooooo zonde van je tijd. LEEF!!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 4 nov '14 19:41

  Reactie: Ja, absoluut!
  Ondanks dat ik nare behandelingen moet ondergaan tegen borstkanker ben ik gelukkig. Simpelweg omdat juist nu duidelijk is wat voor een fijne familie en vrienden ik heb om me te steunen.
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |