×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Gelukkig zijn zit in je genen

Gelukkig zijn zit in je genen
02.11.2014 -

Uit veel onderzoeken blijkt dat Nederlanders gelukkig zijn en zich gelukkig voelen. Een Britse onderzoeker heeft nu ontdekt dat onze genen daar een rol in spelen.


Nederlanders hebben volgens de onderzoeker een langere variant van een bepaald gen en dit zorgt ervoor dat we gelukkig zijn. Het reguleert de aanmaak van serotonine in de hersenen. Serotonine is een hormoon dat invloed heeft op de stemming van de mens. Het gen is niet de enige factor in het gelukkig zijn, maar wel een belangrijke.

De onderzoeker vroeg zich af waarom Britten en Amerikanen vaak chagrijnig zijn. Ui zijn onderzoek blijkt dat dit komt doordat het betreffende gen bij Britten korter is. Bij Fransen is dit gen nog korter. 

 

Uit zijn onderzoek blijkt dat het gen bij Britten dan ook korter is. Fransen blijken een nog korter gen te hebben. Naast Nederlanders hebben Denen ook een langer gen.

Foto: iStock

Plaats een reactie

Ben jij gelukkig?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy zo 2 nov '14 18:14

  Reactie: Nee
  Ik ben tevreden
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Kimmutjuh ma 3 nov '14 08:07

  Reactie: Ja, absoluut!
  Ik heb lieve, leuke, eerlijke mensen om me heen. Maar gelukkig zijn doe je zelf, het zit in jezelf. Geniet gewoon! En maak niet van elke mug een olifant, zeiken, snarken en doemdenken is zooooo zonde van je tijd. LEEF!!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 4 nov '14 19:41

  Reactie: Ja, absoluut!
  Ondanks dat ik nare behandelingen moet ondergaan tegen borstkanker ben ik gelukkig. Simpelweg omdat juist nu duidelijk is wat voor een fijne familie en vrienden ik heb om me te steunen.
  Reageer!