×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Koffieleuten met je moeder

Koffieleuten met je moeder
16.10.2014 -

Hou jij erg van koffie, dan is de kans groot dat je ouders dat ook doen. Een nieuw onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de behoefte aan cafeïne mogelijk in je genen zit.


Uit het onderzoek van de Harvard School of Public Health lijken 6 genen te maken te hebben met de reactie van het lichaam op cafeïne.

2 genen hebben te maken met de manier waarop het lichaam cafeïne verwerkt. 2 andere genen lijken een verband te hebben met de oppepper die mensen krijgen van cafeïne. De overige 2 genen werden in eerdere onderzoeken al gelinkt aan de verwerking van vetten en suiker. Deze genen lijken te verklaren waarom sommige mensen wel van koffie houden en anderen niet.

Waarschijnlijk zijn er meer factoren die bepalen of je een koffieliefhebber bent of niet. Er zitten meer stoffen in koffie die daarvoor kunnen zorgen en veel mensen voegen nog melk en suiker toe om het voor zichzelf lekker te maken.

Hou jij niet van koffie? Je kunt koffie ook als beautyproduct gebruiken!

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie