×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Wereldmeisjesdag

Wereldmeisjesdag
11.10.2014 -

Vandaag is het Wereldmeisjesdag. Deze dag staat in het teken van de rechten van meisjes wereldwijd. De Noorse Thea ging wel erg ver in het onder de aandacht brengen van deze dag.


De 12-jarige Thea kondigde op haar blog haar toekomstige bruiloft aan. Ze zou gaan trouwen met een 37-jarige man en zou het eerste kindbruidje van Noorwegen worden. Op sociale media gingen de berichten al snel de hele wereld over en de blogpost waarin Thea uitbundig vertelt over haar bruiloft was de best gelezen blog van die dag. Iedereen vond het schokkend, vooral omdat de regering van Noorwegen er niks aan deed.

Juist om de aandacht die het kreeg schreef Thea de blog. De bruiloft komt er helemaal niet. De datum bleek dezelfde datum te zijn als Wereldmeisjesdag. Die dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om mensen ervan bewust te maken dat er elke dag 39.000 meisjes hun jeugd wordt afgepakt omdat ze moeten trouwen. Bij die meiden is het wel echt, en niet een stunt zoals bij Thea.

Ook in Vriendin besteden we aandacht aan Wereldmeisjesdag. Bekijk de reportage in Vriendin 41. 

Foto: iStock

Plaats een reactie

1Reacties