×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Wettelijk je vriendschap vastleggen?

Wettelijk je vriendschap vastleggen?
21.09.2014 -

Heb jij een goede vriendin waar je zoveel waarde aan hecht dat je jullie vriendschap voor de wet zou willen vastleggen? Misschien kan dat binnenkort...


2 vrienden uit Amsterdam vinden dat je een vriendschap zou moeten kunnen laten vastleggen, zoals stellen kunnen trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Zij maken zich hier hard voor, omdat er bepaalde voordelen kleven aan een wettelijke verbintenis. Een trouwakte zorgt bijvoorbeeld onder andere voor het verschoningsrecht. Stel: je partner heeft iemand vermoord. Dan hoef je als zijn vrouw wettelijk niet te getuigen als je dat niet wilt. Een ander voorbeeld: als je vriend blut is en jij de loterij wint, kun je je vriend niet zomaar veel geld geven. Dit kan wel bij je partner, vanwege die trouwakte. Door ervoor te zorgen dat een vriendschap voor de wet kan worden vastgelegd, hopen de vrienden voor elkaar te krijgen dat aan een vriendschap ook zulk soort rechten zijn verbonden. 

Wat vind jij: moet de mogelijkheid er komen om een vriendschap vast te leggen voor de wet? Vriendin is benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp. Laat het weten via de poll!

Bron: Nu.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

Wat vind jij van het wettelijk kunnen vastleggen van je vriendschap?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy zo 21 sep '14 16:44

  Reactie: Ik vind het belachelijk, omdat...
  ....het gewoonweg belachelijk is. Niet meer en niet minder.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 29 sep '14 11:54

  Reactie: Ik vind het belachelijk, omdat...
  Het gewoon belachelijk is. En wat als een vriendin bv jou een streek uithaalt, een boete opleggen opzo? Erg kinderachtig....
  Reageer!