×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Wettelijk je vriendschap vastleggen?

Wettelijk je vriendschap vastleggen?
21.09.2014 -

Heb jij een goede vriendin waar je zoveel waarde aan hecht dat je jullie vriendschap voor de wet zou willen vastleggen? Misschien kan dat binnenkort...


2 vrienden uit Amsterdam vinden dat je een vriendschap zou moeten kunnen laten vastleggen, zoals stellen kunnen trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Zij maken zich hier hard voor, omdat er bepaalde voordelen kleven aan een wettelijke verbintenis. Een trouwakte zorgt bijvoorbeeld onder andere voor het verschoningsrecht. Stel: je partner heeft iemand vermoord. Dan hoef je als zijn vrouw wettelijk niet te getuigen als je dat niet wilt. Een ander voorbeeld: als je vriend blut is en jij de loterij wint, kun je je vriend niet zomaar veel geld geven. Dit kan wel bij je partner, vanwege die trouwakte. Door ervoor te zorgen dat een vriendschap voor de wet kan worden vastgelegd, hopen de vrienden voor elkaar te krijgen dat aan een vriendschap ook zulk soort rechten zijn verbonden. 

Wat vind jij: moet de mogelijkheid er komen om een vriendschap vast te leggen voor de wet? Vriendin is benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp. Laat het weten via de poll!

Bron: Nu.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

Wat vind jij van het wettelijk kunnen vastleggen van je vriendschap?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy zo 21 sep '14 16:44

  Reactie: Ik vind het belachelijk, omdat...
  ....het gewoonweg belachelijk is. Niet meer en niet minder.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 29 sep '14 11:54

  Reactie: Ik vind het belachelijk, omdat...
  Het gewoon belachelijk is. En wat als een vriendin bv jou een streek uithaalt, een boete opleggen opzo? Erg kinderachtig....
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |