×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Wettelijk je vriendschap vastleggen?

Wettelijk je vriendschap vastleggen?
21.09.2014 -

Heb jij een goede vriendin waar je zoveel waarde aan hecht dat je jullie vriendschap voor de wet zou willen vastleggen? Misschien kan dat binnenkort...


2 vrienden uit Amsterdam vinden dat je een vriendschap zou moeten kunnen laten vastleggen, zoals stellen kunnen trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Zij maken zich hier hard voor, omdat er bepaalde voordelen kleven aan een wettelijke verbintenis. Een trouwakte zorgt bijvoorbeeld onder andere voor het verschoningsrecht. Stel: je partner heeft iemand vermoord. Dan hoef je als zijn vrouw wettelijk niet te getuigen als je dat niet wilt. Een ander voorbeeld: als je vriend blut is en jij de loterij wint, kun je je vriend niet zomaar veel geld geven. Dit kan wel bij je partner, vanwege die trouwakte. Door ervoor te zorgen dat een vriendschap voor de wet kan worden vastgelegd, hopen de vrienden voor elkaar te krijgen dat aan een vriendschap ook zulk soort rechten zijn verbonden. 

Wat vind jij: moet de mogelijkheid er komen om een vriendschap vast te leggen voor de wet? Vriendin is benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp. Laat het weten via de poll!

Bron: Nu.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

Wat vind jij van het wettelijk kunnen vastleggen van je vriendschap?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy zo 21 sep '14 16:44

  Reactie: Ik vind het belachelijk, omdat...
  ....het gewoonweg belachelijk is. Niet meer en niet minder.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 29 sep '14 11:54

  Reactie: Ik vind het belachelijk, omdat...
  Het gewoon belachelijk is. En wat als een vriendin bv jou een streek uithaalt, een boete opleggen opzo? Erg kinderachtig....
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |