×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Wettelijk je vriendschap vastleggen?

Wettelijk je vriendschap vastleggen?
21.09.2014 -

Heb jij een goede vriendin waar je zoveel waarde aan hecht dat je jullie vriendschap voor de wet zou willen vastleggen? Misschien kan dat binnenkort...


2 vrienden uit Amsterdam vinden dat je een vriendschap zou moeten kunnen laten vastleggen, zoals stellen kunnen trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Zij maken zich hier hard voor, omdat er bepaalde voordelen kleven aan een wettelijke verbintenis. Een trouwakte zorgt bijvoorbeeld onder andere voor het verschoningsrecht. Stel: je partner heeft iemand vermoord. Dan hoef je als zijn vrouw wettelijk niet te getuigen als je dat niet wilt. Een ander voorbeeld: als je vriend blut is en jij de loterij wint, kun je je vriend niet zomaar veel geld geven. Dit kan wel bij je partner, vanwege die trouwakte. Door ervoor te zorgen dat een vriendschap voor de wet kan worden vastgelegd, hopen de vrienden voor elkaar te krijgen dat aan een vriendschap ook zulk soort rechten zijn verbonden. 

Wat vind jij: moet de mogelijkheid er komen om een vriendschap vast te leggen voor de wet? Vriendin is benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp. Laat het weten via de poll!

Bron: Nu.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

Wat vind jij van het wettelijk kunnen vastleggen van je vriendschap?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy zo 21 sep '14 16:44

  Reactie: Ik vind het belachelijk, omdat...
  ....het gewoonweg belachelijk is. Niet meer en niet minder.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 29 sep '14 11:54

  Reactie: Ik vind het belachelijk, omdat...
  Het gewoon belachelijk is. En wat als een vriendin bv jou een streek uithaalt, een boete opleggen opzo? Erg kinderachtig....
  Reageer!
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
NOS maakt video als reactie op SIRE-campagne

27.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Kritiek volgde én een video van NOS.

Lees verder

1

The Undateables (BNN) biedt excuses aan voor benaderen vrouw met wijnvlek

27.07.2017 - Cheyenne Polderman heeft een wijnvlek in haar gezicht en werd door de redactie van The Undateables benaderd voor het televisieprogramma. De vrouw was perplex en uitte dit op Facebook. BNN biedt excuses aan.

Lees meer
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!