×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vleesvervangers onder de loep

Vleesvervangers onder de loep
29.08.2014 -

Vleesvervangers bevatten niet volledig de essentiële voedingsstoffen die in vlees te vinden zijn, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.


Vleesvervangers zijn op de markt gekomen zodat ook vegetariërs de goede voedingsstoffen van vlees binnenkrijgen. Uit een onderzoek van de Consumentenbond is echter gebleken dat geen van de 30 onderzochte vleesvervangers hun naam waar maken.

Vlees zit vol met eiwit, zout, ijzer en vitamine B12, maar de vleesvervangers schieten op 1 of meerdere punten tekort. De een bevat geen ijzer, terwijl een andere geen eiwit bevat. In alle producten is het vitamine B12 gehalte heel weinig.

Ook werd er gekeken naar de zoutwaarde in de vleesvervangers. Deze schiet boven alles uit. Gemiddeld gaat het om 2 gram zout per 100 gram vleesvervanger, terwijl vlees vrijwel zoutloos is. 

Ben je vegetariër en wil je hier dus graag meer over lezen? De resultaten van het onderzoek van de Consumentenbond zijn te lezen in de Gezondgids van augustus 2014.

Bron: Gezondsheidsnet.nl
Foto: Pinterest

Plaats een reactie

Ben jij vegetariër?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy za 30 aug '14 17:06

  Reactie: Nee
  Lekker stukje vlees is gezond
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 za 30 aug '14 20:43

  Reactie: Anders, namelijk...
  Niet vegetarisch, maar twee dagen in de week eet ik geen vlees. Dan vervang ik het door vis, soja, peulen en/of noten. Het bevalt me erg goed !
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 31 aug '14 18:49

  Reactie: Nee
  Ik eet matig vlees want je hebt het toch nodig .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  blondie123 di 2 sep '14 19:26

  Reactie: Nee
  Voor ons geen dag zonder vlees
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ina.erdsieck wo 10 sep '14 16:16

  Reactie: Nee
  ik af en toe wel graag een stukje vlees eet ..
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 6 okt '14 19:02

  Reactie: Nee
  nee ,ik eet liever echt vlees maar wel met mate . Al dat namaak zal ik echt nooit kopen .
  Reageer!
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
NOS maakt video als reactie op SIRE-campagne

27.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Kritiek volgde én een video van NOS.

Lees verder

1

The Undateables (BNN) biedt excuses aan voor benaderen vrouw met wijnvlek

27.07.2017 - Cheyenne Polderman heeft een wijnvlek in haar gezicht en werd door de redactie van The Undateables benaderd voor het televisieprogramma. De vrouw was perplex en uitte dit op Facebook. BNN biedt excuses aan.

Lees meer
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!