×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vleesvervangers onder de loep

Vleesvervangers onder de loep
29.08.2014 -

Vleesvervangers bevatten niet volledig de essentiële voedingsstoffen die in vlees te vinden zijn, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.


Vleesvervangers zijn op de markt gekomen zodat ook vegetariërs de goede voedingsstoffen van vlees binnenkrijgen. Uit een onderzoek van de Consumentenbond is echter gebleken dat geen van de 30 onderzochte vleesvervangers hun naam waar maken.

Vlees zit vol met eiwit, zout, ijzer en vitamine B12, maar de vleesvervangers schieten op 1 of meerdere punten tekort. De een bevat geen ijzer, terwijl een andere geen eiwit bevat. In alle producten is het vitamine B12 gehalte heel weinig.

Ook werd er gekeken naar de zoutwaarde in de vleesvervangers. Deze schiet boven alles uit. Gemiddeld gaat het om 2 gram zout per 100 gram vleesvervanger, terwijl vlees vrijwel zoutloos is. 

Ben je vegetariër en wil je hier dus graag meer over lezen? De resultaten van het onderzoek van de Consumentenbond zijn te lezen in de Gezondgids van augustus 2014.

Bron: Gezondsheidsnet.nl
Foto: Pinterest

Plaats een reactie

Ben jij vegetariër?

  •  
  •  
  •  

6Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy za 30 aug '14 17:06

  Reactie: Nee
  Lekker stukje vlees is gezond
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 za 30 aug '14 20:43

  Reactie: Anders, namelijk...
  Niet vegetarisch, maar twee dagen in de week eet ik geen vlees. Dan vervang ik het door vis, soja, peulen en/of noten. Het bevalt me erg goed !
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 31 aug '14 18:49

  Reactie: Nee
  Ik eet matig vlees want je hebt het toch nodig .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  blondie123 di 2 sep '14 19:26

  Reactie: Nee
  Voor ons geen dag zonder vlees
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ina.erdsieck wo 10 sep '14 16:16

  Reactie: Nee
  ik af en toe wel graag een stukje vlees eet ..
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 6 okt '14 19:02

  Reactie: Nee
  nee ,ik eet liever echt vlees maar wel met mate . Al dat namaak zal ik echt nooit kopen .
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |