×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Goede buren, goede gezondheid

Goede buren, goede gezondheid
23.08.2014 -

‘Beter een goede buur dan een verre vriend’. Het is een gezegde dat aardig blijkt te kloppen, want een goede buur verlaagt namelijk het risico op een hartaanval.


Onderzoekers vroegen aan ruim 5000 Amerikanen hoe ze zich voelden in hun buurt. Waren de buren vriendelijk? Zouden ze een buur helpen als dat nodig zou zijn? Vertrouwden ze de meeste mensen in hun wijk? Dit gaven ze aan op een zevenpuntsschaal. Daarna werd de gezondheid 4 jaar lang gevolgd. Het resultaat? Elk punt hoger op de zevenpuntsschaal verlaagt het risico op een hartaanval met 17%.

Uit eerder onderzoek bleek dat de omgeving waarin iemand woont invloed heeft op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Fast foodzaken, geweld, herrie en vervuiling hebben een negatief effect.

Uit deze studies concluderen de onderzoekers dat er een verband is tussen een sterk sociaal netwerk en een goede gezondheid. Fijne buren helpen daarbij.

Bron: Gezondsheidsnet.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

Heb jij goed contact met je buren?

    •  
    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie