×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Kattencafé in Nederland

Kattencafé in Nederland
14.07.2014 -

Ben jij dol op katten? Breng dan in september een bezoekje aan het eerste kattencafé in Amsterdam!


Een kattencafé is wereldwijd niets nieuws, maar in Nederland wel. Het eerste kattencafé opende in 1998 al in Taiwan en is het nu vooral erg populair in Japan. Kopjes wordt het eerste kattencafé van Nederland. In het kattencafé vinden katten uit Amsterdamse asielen of katten die niet meer in hun eigen huisje kunnen blijven wonen een nieuw onderkomen. En de bezoeker vindt kattenliefde, goede koffie en vers gebakken taart.

De initiatiefneemster van dit kattencafé is Lenny Popelier. Zij bezocht vorig jaar in Tokyo een kattencafé en werd onmiddellijk verliefd op het fenomeen. Ze startte begin juni een crowdfundingcampagne om haar plannen te realiseren en heeft inmiddels ruim 90 procent van het totaalbedrag opgehaald. Mensen kochten via een website koppen koffie, T-shirts en boekten alvast privéfeestjes. Lenny hoopt op maandag 14 juli, de laatste dag van de van de campagne, het volledige bedrag bijeen te hebben. Lenny zoekt nog naar een geschikte locatie, maar hoopt in september haar deuren te openen in Amsterdam-Noord.

Wil je meer lezen of doneren? Kijk dan op website van Lenny. 

Bron: Nu.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

Zou jij een bezoekje willen brengen aan dit café?

  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy ma 14 jul '14 17:06

  Reactie: Nee
  Katten in een café? Sorry hoor, dit gaat te ver. Straks zitten er kattenharen in de koffie enz..brrrr...Mensen weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten verzinnen. Wat is het volgende: Paardencafé?
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 14 jul '14 17:58

  Reactie: Nee
  Ik ben helaas behoorlijk allergisch voor katten. Een bezoek aan dit café eindigt in een dag lang rode tranende ogen, kriebelende keel, snotneus, kriebelende oren en overal rode bulten... Geen pretje dus, maar ik wens andere mensen die het wel leuk vinden veel plezier. Graag wel een waarschuwing op de deur dat er katten zijn!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jolanda.toetenel di 15 jul '14 14:08

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Wauw wat een fantastisch idee en dat het dan ook nog verwezenlijkt gaat worden , alvast heel veel succes toegewenst.En wie er vies van is blijft maar lekker weg. Aldus een dierenvriend Groet Jolanda
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sanniep1972 di 15 jul '14 20:46

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Leuk hoor ik kom zeker gr sannie
  Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |