×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Steeds meer relaties door internet

Steeds meer relaties door internet
21.06.2014 -

Heb jij je partner via internet ontmoet, of ken je iemand die een relatie heeft dankzij het internet? Niet zo gek, want internet is binnen 15 jaar uitgegroeid tot een populair middel om een partner te vinden.


Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de stellen die in de afgelopen 5 jaar zijn gaan samenwonen, heeft ruim 13% elkaar gevonden via internet. Ongeveer de helft van deze stellen leerde elkaar kennen via een datingsite. De andere helft via andere websites.

De meeste stellen ontmoeten elkaar nog altijd tijdens het uitgaan, op vakantie of tijdens een andere vorm van vrijetijdsbesteding. Maar het CBS ziet dit aantal duidelijk teruglopen. Dat geldt ook voor ontmoetingen via een vereniging of via de kerk. Het aantal mensen dat een partner vindt via werk, school, vrienden of familie blijft gelijk. De online zoektocht naar een partner is vooral populair onder ouderen en gescheiden mensen. Meer dan 37% van de mensen tussen de 50 tot 65 jaar oud die tussen 2008 en 2013 gingen samenwonen, hebben hun partner via internet leren kennen. Bij 40-plussers ligt dit aandeel boven de 20%, maar bij mensen jonger dan 30 jaar is dit 6%.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de mensen die al een keer gescheiden zijn, hun huidige partner vaker via internet hebben ontmoet. Mensen die ooit met hun partner samenwoonden of een huwelijk zagen stranden, vonden hun huidige partner in 21 procent van de gevallen via internet. Van degenen die nog niet eerder waren gescheiden, was dit 9 procent.

Bron: Gezondsheidsnet.nl / nieuws.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

Heb jij wel eens een relatie gehad met iemand die je via het internet ontmoet had?

  •  
  •  
  •  
  •  

11Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 22 jun '14 10:55

  Reactie: Nee, nooit
  wel geprobeerd, of ze willen vreemd gaan, of ze hebben een oude foto op gezet toen ze nog slank waren. ben er mooi op afgeknapt.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 23 jun '14 19:20

  Reactie: Ja, wel eens
  Ik heb korte relatie gehad met iemand die ik leerde kennen via internet. Na een aantal maanden bleken we toch niet bij elkaar te passen. Wel een leuke tijd gehad.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 23 jun '14 23:54

  Reactie: Ja, nu op dit moment
 • Dit is niet ok!

  dolfijn 1970 vr 27 jun '14 16:19

  Reactie: Ja, nu op dit moment
  sinds mei 2012 heb ik een fin e relatie met mijn internetdate en sinds april wonen wij samen dina
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  zoekje vr 27 jun '14 19:48

  Reactie: Ja, wel eens
  ja, net eentje afgerond (3 jaar). Die hield uiteindelijk meer van gamen en de tv dan van mij en samen een leven opbouwen. Daarvoor een blauwe maandag met iemand met een zeilboot, die hield weer meer van zijn zeilboot. Die stond ook op zijn profielfoto, had het kunnen weten....
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   miss-83 za 28 jun '14 16:56

   hoi, ik herken dit heb ook met iemand gehad niet via het internet leren kennen dan,maar die hield ook meer van de gamen en zijn vissen als van mij. groetjes

  • Dit is niet ok!

   miss-83 za 28 jun '14 16:56

   hoi, ik herken dit heb ook met iemand gehad niet via het internet leren kennen dan,maar die hield ook meer van de gamen en zijn vissen als van mij. groetjes

 • Dit is niet ok!

  desony ma 30 jun '14 11:32

  Reactie: Ja, nu op dit moment
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 22 jul '14 17:00

  Reactie: Ja, nu op dit moment
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem di 22 jul '14 17:02

   ik heb 2 ervaringen de eerste hield van zijn game en idd de tv! De 2e heeft er een handje van om te blijven zoeken naar vrouwelijk schoon!

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 4 aug '14 14:46

  Reactie: Ja, nu op dit moment
  Ja en ben al negen jaar gelukkig met mijn partner.
  Reageer!
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
NOS maakt video als reactie op SIRE-campagne

27.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Kritiek volgde én een video van NOS.

Lees verder

1

The Undateables (BNN) biedt excuses aan voor benaderen vrouw met wijnvlek

27.07.2017 - Cheyenne Polderman heeft een wijnvlek in haar gezicht en werd door de redactie van The Undateables benaderd voor het televisieprogramma. De vrouw was perplex en uitte dit op Facebook. BNN biedt excuses aan.

Lees meer
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!