×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Steeds meer relaties door internet

Steeds meer relaties door internet
21.06.2014 -

Heb jij je partner via internet ontmoet, of ken je iemand die een relatie heeft dankzij het internet? Niet zo gek, want internet is binnen 15 jaar uitgegroeid tot een populair middel om een partner te vinden.


Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de stellen die in de afgelopen 5 jaar zijn gaan samenwonen, heeft ruim 13% elkaar gevonden via internet. Ongeveer de helft van deze stellen leerde elkaar kennen via een datingsite. De andere helft via andere websites.

De meeste stellen ontmoeten elkaar nog altijd tijdens het uitgaan, op vakantie of tijdens een andere vorm van vrijetijdsbesteding. Maar het CBS ziet dit aantal duidelijk teruglopen. Dat geldt ook voor ontmoetingen via een vereniging of via de kerk. Het aantal mensen dat een partner vindt via werk, school, vrienden of familie blijft gelijk. De online zoektocht naar een partner is vooral populair onder ouderen en gescheiden mensen. Meer dan 37% van de mensen tussen de 50 tot 65 jaar oud die tussen 2008 en 2013 gingen samenwonen, hebben hun partner via internet leren kennen. Bij 40-plussers ligt dit aandeel boven de 20%, maar bij mensen jonger dan 30 jaar is dit 6%.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de mensen die al een keer gescheiden zijn, hun huidige partner vaker via internet hebben ontmoet. Mensen die ooit met hun partner samenwoonden of een huwelijk zagen stranden, vonden hun huidige partner in 21 procent van de gevallen via internet. Van degenen die nog niet eerder waren gescheiden, was dit 9 procent.

Bron: Gezondsheidsnet.nl / nieuws.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

Heb jij wel eens een relatie gehad met iemand die je via het internet ontmoet had?

  •  
  •  
  •  
  •  

11Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 22 jun '14 10:55

  Reactie: Nee, nooit
  wel geprobeerd, of ze willen vreemd gaan, of ze hebben een oude foto op gezet toen ze nog slank waren. ben er mooi op afgeknapt.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 23 jun '14 19:20

  Reactie: Ja, wel eens
  Ik heb korte relatie gehad met iemand die ik leerde kennen via internet. Na een aantal maanden bleken we toch niet bij elkaar te passen. Wel een leuke tijd gehad.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 23 jun '14 23:54

  Reactie: Ja, nu op dit moment
 • Dit is niet ok!

  dolfijn 1970 vr 27 jun '14 16:19

  Reactie: Ja, nu op dit moment
  sinds mei 2012 heb ik een fin e relatie met mijn internetdate en sinds april wonen wij samen dina
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  zoekje vr 27 jun '14 19:48

  Reactie: Ja, wel eens
  ja, net eentje afgerond (3 jaar). Die hield uiteindelijk meer van gamen en de tv dan van mij en samen een leven opbouwen. Daarvoor een blauwe maandag met iemand met een zeilboot, die hield weer meer van zijn zeilboot. Die stond ook op zijn profielfoto, had het kunnen weten....
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   miss-83 za 28 jun '14 16:56

   hoi, ik herken dit heb ook met iemand gehad niet via het internet leren kennen dan,maar die hield ook meer van de gamen en zijn vissen als van mij. groetjes

  • Dit is niet ok!

   miss-83 za 28 jun '14 16:56

   hoi, ik herken dit heb ook met iemand gehad niet via het internet leren kennen dan,maar die hield ook meer van de gamen en zijn vissen als van mij. groetjes

 • Dit is niet ok!

  desony ma 30 jun '14 11:32

  Reactie: Ja, nu op dit moment
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 22 jul '14 17:00

  Reactie: Ja, nu op dit moment
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem di 22 jul '14 17:02

   ik heb 2 ervaringen de eerste hield van zijn game en idd de tv! De 2e heeft er een handje van om te blijven zoeken naar vrouwelijk schoon!

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 4 aug '14 14:46

  Reactie: Ja, nu op dit moment
  Ja en ben al negen jaar gelukkig met mijn partner.
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |