×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Steeds meer relaties door internet

Steeds meer relaties door internet
21.06.2014 -

Heb jij je partner via internet ontmoet, of ken je iemand die een relatie heeft dankzij het internet? Niet zo gek, want internet is binnen 15 jaar uitgegroeid tot een populair middel om een partner te vinden.


Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de stellen die in de afgelopen 5 jaar zijn gaan samenwonen, heeft ruim 13% elkaar gevonden via internet. Ongeveer de helft van deze stellen leerde elkaar kennen via een datingsite. De andere helft via andere websites.

De meeste stellen ontmoeten elkaar nog altijd tijdens het uitgaan, op vakantie of tijdens een andere vorm van vrijetijdsbesteding. Maar het CBS ziet dit aantal duidelijk teruglopen. Dat geldt ook voor ontmoetingen via een vereniging of via de kerk. Het aantal mensen dat een partner vindt via werk, school, vrienden of familie blijft gelijk. De online zoektocht naar een partner is vooral populair onder ouderen en gescheiden mensen. Meer dan 37% van de mensen tussen de 50 tot 65 jaar oud die tussen 2008 en 2013 gingen samenwonen, hebben hun partner via internet leren kennen. Bij 40-plussers ligt dit aandeel boven de 20%, maar bij mensen jonger dan 30 jaar is dit 6%.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de mensen die al een keer gescheiden zijn, hun huidige partner vaker via internet hebben ontmoet. Mensen die ooit met hun partner samenwoonden of een huwelijk zagen stranden, vonden hun huidige partner in 21 procent van de gevallen via internet. Van degenen die nog niet eerder waren gescheiden, was dit 9 procent.

Bron: Gezondsheidsnet.nl / nieuws.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

Heb jij wel eens een relatie gehad met iemand die je via het internet ontmoet had?

  •  
  •  
  •  
  •  

11Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 22 jun '14 10:55

  Reactie: Nee, nooit
  wel geprobeerd, of ze willen vreemd gaan, of ze hebben een oude foto op gezet toen ze nog slank waren. ben er mooi op afgeknapt.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 23 jun '14 19:20

  Reactie: Ja, wel eens
  Ik heb korte relatie gehad met iemand die ik leerde kennen via internet. Na een aantal maanden bleken we toch niet bij elkaar te passen. Wel een leuke tijd gehad.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 23 jun '14 23:54

  Reactie: Ja, nu op dit moment
 • Dit is niet ok!

  dolfijn 1970 vr 27 jun '14 16:19

  Reactie: Ja, nu op dit moment
  sinds mei 2012 heb ik een fin e relatie met mijn internetdate en sinds april wonen wij samen dina
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  zoekje vr 27 jun '14 19:48

  Reactie: Ja, wel eens
  ja, net eentje afgerond (3 jaar). Die hield uiteindelijk meer van gamen en de tv dan van mij en samen een leven opbouwen. Daarvoor een blauwe maandag met iemand met een zeilboot, die hield weer meer van zijn zeilboot. Die stond ook op zijn profielfoto, had het kunnen weten....
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   miss-83 za 28 jun '14 16:56

   hoi, ik herken dit heb ook met iemand gehad niet via het internet leren kennen dan,maar die hield ook meer van de gamen en zijn vissen als van mij. groetjes

  • Dit is niet ok!

   miss-83 za 28 jun '14 16:56

   hoi, ik herken dit heb ook met iemand gehad niet via het internet leren kennen dan,maar die hield ook meer van de gamen en zijn vissen als van mij. groetjes

 • Dit is niet ok!

  desony ma 30 jun '14 11:32

  Reactie: Ja, nu op dit moment
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 22 jul '14 17:00

  Reactie: Ja, nu op dit moment
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem di 22 jul '14 17:02

   ik heb 2 ervaringen de eerste hield van zijn game en idd de tv! De 2e heeft er een handje van om te blijven zoeken naar vrouwelijk schoon!

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 4 aug '14 14:46

  Reactie: Ja, nu op dit moment
  Ja en ben al negen jaar gelukkig met mijn partner.
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |