×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Bang achter het stuur

Bang achter het stuur
22.02.2014 -

Zit jij wel eens bang achter het stuur met bijvoorbeeld sneeuw, harde regen of wind? Je bent niet de enige. Bijna de helft van de vrouwen heeft hetzelfde probleem.


Dit blijkt uit onderzoek waarbij 1.350 mensen met een rijbewijs zijn ondervraagd. Vrouwen vinden autorijden met slecht weer eng en in het donker rijden wordt als spannend ervaren. De ondervraagde mannen geven toe dat ze eerder bang zijn om een ongeluk te veroorzaken als ze in het donker rijden. Maar over het algemeen zijn ze bijna nooit bang om te rijden. Autorijden wordt zelfs ontspannend gevonden. Behalve als mannen als bijrijder in de auto zitten. Ze geven toe dat ze het snel benauwd kijrgen als ze naast een vrouwelijke automobilist zitten.

De ondergevraagde vrouwen moeten ook iets toegeven: ze bedenken vaak een smoes om niet te hoeven autorijden. Ruim 1 op de 3 vrouwen geeft als reden dat ze verkeerde schoenen aan heeft of te moe is om te rijden. Mannen verzinnen nauwelijks een smoes om niet te hoeven autorijden. Waarom zouden ze ook, met even lekker ontspannen is toch niks mis?

Foto: iStock

Plaats een reactie

Ben jij wel eens bang achter het stuur?

  •  
  •  
  •  

10Reacties

 • Dit is niet ok!

  lia mocking za 22 feb '14 16:32

  Reactie: Ja, soms wel eens bij slecht weer
  Bij harde stort regens.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marscha.reijns za 22 feb '14 20:13

  Reactie: Ja, soms wel eens bij slecht weer
  Door een auto ongeluk met gladheid uit de bocht gevlogen, sinds dien bang met slecht weer.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  erna.laar zo 23 feb '14 12:02

  Reactie: Nee, nooit
  nee bang ben ik niet in de auto alleen rij ik liever in kleinen auto makelijk met in parkeren
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy zo 23 feb '14 17:11

  Reactie: Ja, soms wel eens bij slecht weer
  Alleen als het hard regent en als het dan ook nog eens midden in de nacht is dan vind ik het niet fijn om te rijden
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 zo 23 feb '14 17:18

  Reactie: Ja, soms wel eens bij slecht weer
  As het glad s en als je op een te smalle weg rijd en dan komt er net een grote vrachtauto aan, dan denk k wel eens ± Als dat maar goed gaat.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 28 feb '14 19:41

  Reactie: Nee, nooit
  Ik ben niet bang want ik rijdt geen auto maar fiets wel elke dag in druk verkeer .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  dany zo 9 mrt '14 22:27

  Reactie: Ja, best wel vaak
  nouja in de stad valt het wel mee. maar owee als ik de snelweg op ga dat vind ik vreselijk dan kan ik best wel eens in paniek raken vooral als ik moet inhalen of invoegen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Kristel1983 di 11 mrt '14 18:44

  Reactie: Ja, soms wel eens bij slecht weer
  soms als het regent, dan wordt ik wel een onzeker.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Angel013 di 11 mrt '14 22:03

  Reactie: Ja, soms wel eens bij slecht weer
  Bij slecht weer en als ik in een onbekende omgeving rij...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  gerlan zo 8 jun '14 08:49

  Reactie: Ja, best wel vaak
  Pff kreeg het met rijles al te horen, en het is er niet beter op geworden sinds ik kinderen heb, ben dan ook nog niet zo bang voormezelf maar meer voor de medeweggebruikers
  Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |