×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Bang achter het stuur

Bang achter het stuur
22.02.2014 -

Zit jij wel eens bang achter het stuur met bijvoorbeeld sneeuw, harde regen of wind? Je bent niet de enige. Bijna de helft van de vrouwen heeft hetzelfde probleem.


Dit blijkt uit onderzoek waarbij 1.350 mensen met een rijbewijs zijn ondervraagd. Vrouwen vinden autorijden met slecht weer eng en in het donker rijden wordt als spannend ervaren. De ondervraagde mannen geven toe dat ze eerder bang zijn om een ongeluk te veroorzaken als ze in het donker rijden. Maar over het algemeen zijn ze bijna nooit bang om te rijden. Autorijden wordt zelfs ontspannend gevonden. Behalve als mannen als bijrijder in de auto zitten. Ze geven toe dat ze het snel benauwd kijrgen als ze naast een vrouwelijke automobilist zitten.

De ondergevraagde vrouwen moeten ook iets toegeven: ze bedenken vaak een smoes om niet te hoeven autorijden. Ruim 1 op de 3 vrouwen geeft als reden dat ze verkeerde schoenen aan heeft of te moe is om te rijden. Mannen verzinnen nauwelijks een smoes om niet te hoeven autorijden. Waarom zouden ze ook, met even lekker ontspannen is toch niks mis?

Foto: iStock

Plaats een reactie

Ben jij wel eens bang achter het stuur?

  •  
  •  
  •  

10Reacties

 • Dit is niet ok!

  lia mocking za 22 feb '14 16:32

  Reactie: Ja, soms wel eens bij slecht weer
  Bij harde stort regens.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marscha.reijns za 22 feb '14 20:13

  Reactie: Ja, soms wel eens bij slecht weer
  Door een auto ongeluk met gladheid uit de bocht gevlogen, sinds dien bang met slecht weer.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  erna.laar zo 23 feb '14 12:02

  Reactie: Nee, nooit
  nee bang ben ik niet in de auto alleen rij ik liever in kleinen auto makelijk met in parkeren
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy zo 23 feb '14 17:11

  Reactie: Ja, soms wel eens bij slecht weer
  Alleen als het hard regent en als het dan ook nog eens midden in de nacht is dan vind ik het niet fijn om te rijden
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 zo 23 feb '14 17:18

  Reactie: Ja, soms wel eens bij slecht weer
  As het glad s en als je op een te smalle weg rijd en dan komt er net een grote vrachtauto aan, dan denk k wel eens ± Als dat maar goed gaat.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 28 feb '14 19:41

  Reactie: Nee, nooit
  Ik ben niet bang want ik rijdt geen auto maar fiets wel elke dag in druk verkeer .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  dany zo 9 mrt '14 22:27

  Reactie: Ja, best wel vaak
  nouja in de stad valt het wel mee. maar owee als ik de snelweg op ga dat vind ik vreselijk dan kan ik best wel eens in paniek raken vooral als ik moet inhalen of invoegen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Kristel1983 di 11 mrt '14 18:44

  Reactie: Ja, soms wel eens bij slecht weer
  soms als het regent, dan wordt ik wel een onzeker.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Angel013 di 11 mrt '14 22:03

  Reactie: Ja, soms wel eens bij slecht weer
  Bij slecht weer en als ik in een onbekende omgeving rij...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  gerlan zo 8 jun '14 08:49

  Reactie: Ja, best wel vaak
  Pff kreeg het met rijles al te horen, en het is er niet beter op geworden sinds ik kinderen heb, ben dan ook nog niet zo bang voormezelf maar meer voor de medeweggebruikers
  Reageer!

1

Carl Warner maakt landschappen van eten

07.12.2017 - Altijd geleerd dat je niet met eten mag spelen? Daar dacht deze kunstenaar anders over. Carl Warner is kunstenaar en fotograaf en maakt de mooiste landschappen van eten: 'Foodscapes'.

Lees meer
Wat speelt mijn kind online?

30.11.2017 - Weet jij altijd wat jouw kind online doet? Ken jij alle videogames die jouw kind speelt? Je kunt er tegenwoordig niet meer onderuit. Veel kinderen besteden al vanaf jongs af aan veel tijd online. Daarom is het handig om te weten wat er allemaal online te vinden is.

Lees meer!
Irene Moors over haar Decemberzegel

20.11.2017 - Elk jaar brengt PostNL speciale Decemberzegels uit. Dit jaar deden ze dat in samenwerking met tien jonge kunstenaars. Deze aanstormende talenten kregen de kans om een Decemberzegel te ontwerpen, geïnspireerd op een persoonlijk kerstverhaal van tien bekende Nederlanders. Wij spraken Irene Moors over haar Decemberzegel.

Lees meer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |