×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Onzekere kinderen

Onzekere kinderen
11.01.2014 -

Heb jij jonge kinderen thuis? Het kan zijn dat zij zich al druk maken om hun uiterlijk…


Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat kinderen zich op steeds jongere leeftijd zorgen maken over hun uiterlijk. Zelfs kids van 5 maken zich al druk over hoe ze er uitzien!

 


Zo heeft 18% van de kinderen wel eens huilbui gehad omdat hij zichzelf lelijk vindt. Een Britse website voor opvoeding heeft dit onderzocht door 1.107 ouders te ondervragen.

Vooral meiden maken zich druk over hoe ze er uitzien. De helft maakt zich zorgen om haar uiterlijk en een kwart van de meisjes heeft er zelfs wel eens om gehuild. 10% van de jongens is bang niet knap te zijn. Jonge kinderen vergelijken zichzelf ook vaak met anderen, volgens 20% van de ondervraagde ouders.

Volgens de ouders ligt dat aan de maatschappij. Meer dan 95% is van mening dat die teveel nadruk legt op het uiterlijk. Bijna 70% probeert dan ook aan hun kinderen duidelijk te maken dat innerlijk belangrijker is dan uiterlijk. Slechts 2% van de ouders vertelt hun kids dat uiterlijk wél belangrijk is en dat ze er goed uit moeten zien.

Toch maakt ook 80% van de moeders zich druk om haar eigen uiterlijk. 39% heeft ook wel eens een huilbui gehad over hoe ze er uitziet. Daarnaast vindt twee derde dat ze minder aantrekkelijk is dan andere vrouwen. Tsja, de appel dus valt niet zo ver van de boom…

Bron: www.nu.nl

 

Plaats een reactie

Vind jij ook dat de maatschappij teveel nadruk legt op het uiterlijk?

  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy za 11 jan '14 17:14

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Alles moet zo perfect mogelijk zijn, zo dun mogelijk, zo gaaf mogelijk, perfecte tanden, geen flaporen en noem het maar op..Afschuwelijk, toch? Niemand is perfect hoor
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 12 jan '14 10:38

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Heb zelf geen kinderen maar een vriendin van mij die een dochter heeft van 12 vertelde dat er in haar klas al 3 anorexia hebben. En dat zijn nog meisjes die niet eens volgroeid zijn. En ja, als je tanden niet netjes staan gooien ze er een beugel tegenaan. Flaporen worden al vanaf 15 jaar al gecorrigeerd (weet ik toevallig omdat ik iemand ken die dat bij haar dochter heeft laten doen) enz enz. Belachelijk natuurlijk maar kijk maar als je voor een baan gaat. Vaak wordt degene die er leuk en vlot uitziet eerder aangenomen dan iemand die er wat minder vlot uitziet. Dus wat heb je tegenwoordig aan een diploma ????
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hart zo 12 jan '14 20:20

  Reactie: Ja, zeker weten!
  je uiterlijk is belangrijk niet teveel makup op doen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 ma 13 jan '14 16:01

  Reactie: Een beetje
  Ja we moeten r allemaal heel perfect uitzien en super slank. Nou dat is in de praktijk wel anders hoor. Mar ik laat me niet meer opjutten. Leefgewoon lekker mijn leventje met mijn lieve mannetje.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lenny1974 ma 20 jan '14 13:28

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Alles moet perfect maar weet je mensen zijn niet perfect!!!!
  Reageer!
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Vogelplas op Texel is Flamingo roze

18.07.2017 - Flamingo is een trend, maar in de Texelse waterplas Wagejot is er iets anders aan de hand...

Lees meer
MH17-monument wordt vandaag geopend

17.07.2017 - Vandaag is het drie jaar geleden dat de vliegtuigramp MH17 plaatsvond. Ronald A. Westerhuis heeft het monument ontworpen. De onthulling is live te volgen via NPO1.

Lees meer
Gedicht voor Abdelhak Nouri gaat social media over

14.07.2017 - Gisteren werd bekend dat de pas 20-jarige voetballer Abdelhak Nouri hersenletsel en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Robin van den Heuvel schreef een mooi gedicht voor hem. Hij las zijn gedicht voor bij RTL Late Night.

Lees meer
Automobilisten opgelet: deze reclame komt keihard binnen

12.07.2017 - Iedereen weet dat het gevaarlijk is, maar toch zitten nog veel mensen met hun mobiel achter het stuur. Even een appje beantwoorden of even door Facebook scrollen, terwijl je op hoge snelheid rijdt. In deze proef zijn de deelnemers eerst nog positief, terwijl vervolgens de tranen in hun ogen staan.

Video

3

Isolde Vol-Malee is overleden

12.07.2017 - Isolde Vol, moeder van Lisa, Shelley en Amy (OG3NE), is vandaag overleden. We wensen haar familie heel veel sterkte en kracht toe.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!