×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Onzekere kinderen

Onzekere kinderen
11.01.2014 -

Heb jij jonge kinderen thuis? Het kan zijn dat zij zich al druk maken om hun uiterlijk…


Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat kinderen zich op steeds jongere leeftijd zorgen maken over hun uiterlijk. Zelfs kids van 5 maken zich al druk over hoe ze er uitzien!

 


Zo heeft 18% van de kinderen wel eens huilbui gehad omdat hij zichzelf lelijk vindt. Een Britse website voor opvoeding heeft dit onderzocht door 1.107 ouders te ondervragen.

Vooral meiden maken zich druk over hoe ze er uitzien. De helft maakt zich zorgen om haar uiterlijk en een kwart van de meisjes heeft er zelfs wel eens om gehuild. 10% van de jongens is bang niet knap te zijn. Jonge kinderen vergelijken zichzelf ook vaak met anderen, volgens 20% van de ondervraagde ouders.

Volgens de ouders ligt dat aan de maatschappij. Meer dan 95% is van mening dat die teveel nadruk legt op het uiterlijk. Bijna 70% probeert dan ook aan hun kinderen duidelijk te maken dat innerlijk belangrijker is dan uiterlijk. Slechts 2% van de ouders vertelt hun kids dat uiterlijk wél belangrijk is en dat ze er goed uit moeten zien.

Toch maakt ook 80% van de moeders zich druk om haar eigen uiterlijk. 39% heeft ook wel eens een huilbui gehad over hoe ze er uitziet. Daarnaast vindt twee derde dat ze minder aantrekkelijk is dan andere vrouwen. Tsja, de appel dus valt niet zo ver van de boom…

Bron: www.nu.nl

 

Plaats een reactie

Vind jij ook dat de maatschappij teveel nadruk legt op het uiterlijk?

  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy za 11 jan '14 17:14

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Alles moet zo perfect mogelijk zijn, zo dun mogelijk, zo gaaf mogelijk, perfecte tanden, geen flaporen en noem het maar op..Afschuwelijk, toch? Niemand is perfect hoor
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 12 jan '14 10:38

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Heb zelf geen kinderen maar een vriendin van mij die een dochter heeft van 12 vertelde dat er in haar klas al 3 anorexia hebben. En dat zijn nog meisjes die niet eens volgroeid zijn. En ja, als je tanden niet netjes staan gooien ze er een beugel tegenaan. Flaporen worden al vanaf 15 jaar al gecorrigeerd (weet ik toevallig omdat ik iemand ken die dat bij haar dochter heeft laten doen) enz enz. Belachelijk natuurlijk maar kijk maar als je voor een baan gaat. Vaak wordt degene die er leuk en vlot uitziet eerder aangenomen dan iemand die er wat minder vlot uitziet. Dus wat heb je tegenwoordig aan een diploma ????
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hart zo 12 jan '14 20:20

  Reactie: Ja, zeker weten!
  je uiterlijk is belangrijk niet teveel makup op doen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 ma 13 jan '14 16:01

  Reactie: Een beetje
  Ja we moeten r allemaal heel perfect uitzien en super slank. Nou dat is in de praktijk wel anders hoor. Mar ik laat me niet meer opjutten. Leefgewoon lekker mijn leventje met mijn lieve mannetje.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lenny1974 ma 20 jan '14 13:28

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Alles moet perfect maar weet je mensen zijn niet perfect!!!!
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |