×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Onzekere kinderen

Onzekere kinderen
11.01.2014 -

Heb jij jonge kinderen thuis? Het kan zijn dat zij zich al druk maken om hun uiterlijk…


Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat kinderen zich op steeds jongere leeftijd zorgen maken over hun uiterlijk. Zelfs kids van 5 maken zich al druk over hoe ze er uitzien!

 


Zo heeft 18% van de kinderen wel eens huilbui gehad omdat hij zichzelf lelijk vindt. Een Britse website voor opvoeding heeft dit onderzocht door 1.107 ouders te ondervragen.

Vooral meiden maken zich druk over hoe ze er uitzien. De helft maakt zich zorgen om haar uiterlijk en een kwart van de meisjes heeft er zelfs wel eens om gehuild. 10% van de jongens is bang niet knap te zijn. Jonge kinderen vergelijken zichzelf ook vaak met anderen, volgens 20% van de ondervraagde ouders.

Volgens de ouders ligt dat aan de maatschappij. Meer dan 95% is van mening dat die teveel nadruk legt op het uiterlijk. Bijna 70% probeert dan ook aan hun kinderen duidelijk te maken dat innerlijk belangrijker is dan uiterlijk. Slechts 2% van de ouders vertelt hun kids dat uiterlijk wél belangrijk is en dat ze er goed uit moeten zien.

Toch maakt ook 80% van de moeders zich druk om haar eigen uiterlijk. 39% heeft ook wel eens een huilbui gehad over hoe ze er uitziet. Daarnaast vindt twee derde dat ze minder aantrekkelijk is dan andere vrouwen. Tsja, de appel dus valt niet zo ver van de boom…

Bron: www.nu.nl

 

Plaats een reactie

Vind jij ook dat de maatschappij teveel nadruk legt op het uiterlijk?

  •  
  •  
  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy za 11 jan '14 17:14

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Alles moet zo perfect mogelijk zijn, zo dun mogelijk, zo gaaf mogelijk, perfecte tanden, geen flaporen en noem het maar op..Afschuwelijk, toch? Niemand is perfect hoor
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 12 jan '14 10:38

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Heb zelf geen kinderen maar een vriendin van mij die een dochter heeft van 12 vertelde dat er in haar klas al 3 anorexia hebben. En dat zijn nog meisjes die niet eens volgroeid zijn. En ja, als je tanden niet netjes staan gooien ze er een beugel tegenaan. Flaporen worden al vanaf 15 jaar al gecorrigeerd (weet ik toevallig omdat ik iemand ken die dat bij haar dochter heeft laten doen) enz enz. Belachelijk natuurlijk maar kijk maar als je voor een baan gaat. Vaak wordt degene die er leuk en vlot uitziet eerder aangenomen dan iemand die er wat minder vlot uitziet. Dus wat heb je tegenwoordig aan een diploma ????
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hart zo 12 jan '14 20:20

  Reactie: Ja, zeker weten!
  je uiterlijk is belangrijk niet teveel makup op doen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 ma 13 jan '14 16:01

  Reactie: Een beetje
  Ja we moeten r allemaal heel perfect uitzien en super slank. Nou dat is in de praktijk wel anders hoor. Mar ik laat me niet meer opjutten. Leefgewoon lekker mijn leventje met mijn lieve mannetje.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lenny1974 ma 20 jan '14 13:28

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Alles moet perfect maar weet je mensen zijn niet perfect!!!!
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |