×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Wat vind jij: Wel of geen vuurwerk met oud en nieuw?

Wat vind jij: Wel of geen vuurwerk met oud en nieuw?
30.12.2013 -

We staan alweer bijna aan het begin van een nieuw jaar. Dat betekent: oliebollen, champagne en….vuurwerk! Of ga jij liever niet knallend het nieuwe jaar in?


Uit onderzoek van EenVandaag onder 20.000 respondenten blijkt dat veel Nederlanders graag een vuurwerkverbod zouden willen in Nederland. Tweederde van de ondervraagden vindt dat particulieren geen vuurwerk meer zouden mogen afsteken. De helft wil dat alleen gemeentelijke vuurwerkshows nog worden toegestaan. 14% zou graag een totaal verbod zien in ons land. De voornaamste redenen: de hoge kosten die schade en letsel met zich meebrengen, de angst die ontstaat bij dieren en lichamelijk letsel.

Toch zijn er nog genoeg ondervraagden die wel graag knallend een nieuw jaar in gaan. Een derde van de deelnemers vindt dat alles moet blijven zoals het is en dat er dus gewoon vuurwerk mag worden afgestoken tijdens een jaarwisseling. Deze groep mensen vindt een vuurwerkverbod een vorm van betutteling en vindt dat het afsteken van vuurwerk behoort tot een van de Nederlandse tradities.

Wat vind jij?
Hoort vuurwerk bij oud en nieuw of zou er wat jou betreft een verbod op mogen komen? Laat het ons via onderstaande poll weten. Wij zijn erg benieuwd!

Bron: www.opiniepanel.eenvandaag.nl
Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Ben jij voor of tegen een vuurwerkverbod?

  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  krien1961 ma 30 dec '13 16:18

  Reactie: Ik ben tegen, omdat...
  Omdat hetergewoon bij hoort. En iedereen vindt het om 12 uur toch een hele happingen. Ik vind het wel verstandig dat er op verschillende plaatsen bv bij bejaarden tehuisen of winkelventra een verbod geld.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy ma 30 dec '13 17:13

  Reactie: Ik ben voor, omdat...
  .....het tegenwoordig de spuigaten uitloopt. Laten ze dan gewoon op een vaste plek door experts vuurwerk afschieten waar iedereen naar toe kan gaan. Ik ben voor een vuurwerkverbod dus!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 ma 30 dec '13 18:20

  Reactie: Ik ben voor, omdat...
  Ik ben voor een vuurwerkverbod. De overlast die het geeft, is schrikbarend. Iedereen weet dat je op de dag zelf vanaf 10.00 uur mag afsteken, maar helaas houdt niemand zich hier aan. Mijn grootste angst is door toedoen van een ander een hand of oog te verliezen. Iedereen die zelf vuurwerk afsteekt en daardoor gewond raakt, zou niet geholpen moeten worden in een ziekenhuis. Een vuurwerkverbod dus, hoe sneller, hoe beter ! En het argument dat 'het er nu eenmaal bij hoort', slaat echt nergens op.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 ma 30 dec '13 21:07

  Reactie: Ik ben tegen, omdat...
  Ik vind het zo erg voor de dieren, heb zelf een hondje gehad die als de dood was voor alle knallen. En dat is een ramp. Doe het bv op 1 centaal punt en laat dan de gemeente het verzorgen.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 31 dec '13 09:30

  Reactie: Ik ben tegen, omdat...
  Het een kwelling is voor 80% van de dieren, veel mensen er bang voor zijn en het ook heel erg slecht is voor het milleu :
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hilda30 di 31 dec '13 16:12

  Reactie: Ik ben tegen, omdat...
  Willen ze nou echt alles gaan verbieden.Vuurwek hoort toch bij de jaarwisseling!!! Kom op zeg.Ik zeg knallen maar!!! Maar wees natuurlijk voorzichtig...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_295585507496572 do 2 jan '14 17:25

  Reactie: Ik ben voor, omdat...
  Iedereen maar op iedereen schiet. Huisdieren worden gewoon opgeblazen of het niets is. Het milieu gaat naar de knoppen want niemand ruimt wat op. Hulpdiensten worden opgeroepen door stommiteiten met vuurwerk wat een hoop geld kost. Moet ik nog doorgaan?
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Rijojo zo 5 jan '14 19:16

  Reactie: Ik ben tegen, omdat...
  Zonde van het geld, maar ook milieuvervuilend en daarom erg slecht voor je gezondheid .Plus alle dieren die bang zijn en mensen altijd weer rare dingen doen met vuurwerk wat echt niet kan .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hilda30 do 4 sep '14 21:37

  Reactie: Ik ben tegen, omdat...
  Vuurwerk hoort er toch bij met oud en nieuw!!!
  Reageer!
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
NOS maakt video als reactie op SIRE-campagne

27.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Kritiek volgde én een video van NOS.

Lees verder

1

The Undateables (BNN) biedt excuses aan voor benaderen vrouw met wijnvlek

27.07.2017 - Cheyenne Polderman heeft een wijnvlek in haar gezicht en werd door de redactie van The Undateables benaderd voor het televisieprogramma. De vrouw was perplex en uitte dit op Facebook. BNN biedt excuses aan.

Lees meer
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!