×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Wat vind jij: Wel of geen vuurwerk met oud en nieuw?

Wat vind jij: Wel of geen vuurwerk met oud en nieuw?
30.12.2013 -

We staan alweer bijna aan het begin van een nieuw jaar. Dat betekent: oliebollen, champagne en….vuurwerk! Of ga jij liever niet knallend het nieuwe jaar in?


Uit onderzoek van EenVandaag onder 20.000 respondenten blijkt dat veel Nederlanders graag een vuurwerkverbod zouden willen in Nederland. Tweederde van de ondervraagden vindt dat particulieren geen vuurwerk meer zouden mogen afsteken. De helft wil dat alleen gemeentelijke vuurwerkshows nog worden toegestaan. 14% zou graag een totaal verbod zien in ons land. De voornaamste redenen: de hoge kosten die schade en letsel met zich meebrengen, de angst die ontstaat bij dieren en lichamelijk letsel.

Toch zijn er nog genoeg ondervraagden die wel graag knallend een nieuw jaar in gaan. Een derde van de deelnemers vindt dat alles moet blijven zoals het is en dat er dus gewoon vuurwerk mag worden afgestoken tijdens een jaarwisseling. Deze groep mensen vindt een vuurwerkverbod een vorm van betutteling en vindt dat het afsteken van vuurwerk behoort tot een van de Nederlandse tradities.

Wat vind jij?
Hoort vuurwerk bij oud en nieuw of zou er wat jou betreft een verbod op mogen komen? Laat het ons via onderstaande poll weten. Wij zijn erg benieuwd!

Bron: www.opiniepanel.eenvandaag.nl
Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Ben jij voor of tegen een vuurwerkverbod?

  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  krien1961 ma 30 dec '13 16:18

  Reactie: Ik ben tegen, omdat...
  Omdat hetergewoon bij hoort. En iedereen vindt het om 12 uur toch een hele happingen. Ik vind het wel verstandig dat er op verschillende plaatsen bv bij bejaarden tehuisen of winkelventra een verbod geld.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy ma 30 dec '13 17:13

  Reactie: Ik ben voor, omdat...
  .....het tegenwoordig de spuigaten uitloopt. Laten ze dan gewoon op een vaste plek door experts vuurwerk afschieten waar iedereen naar toe kan gaan. Ik ben voor een vuurwerkverbod dus!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 ma 30 dec '13 18:20

  Reactie: Ik ben voor, omdat...
  Ik ben voor een vuurwerkverbod. De overlast die het geeft, is schrikbarend. Iedereen weet dat je op de dag zelf vanaf 10.00 uur mag afsteken, maar helaas houdt niemand zich hier aan. Mijn grootste angst is door toedoen van een ander een hand of oog te verliezen. Iedereen die zelf vuurwerk afsteekt en daardoor gewond raakt, zou niet geholpen moeten worden in een ziekenhuis. Een vuurwerkverbod dus, hoe sneller, hoe beter ! En het argument dat 'het er nu eenmaal bij hoort', slaat echt nergens op.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 ma 30 dec '13 21:07

  Reactie: Ik ben tegen, omdat...
  Ik vind het zo erg voor de dieren, heb zelf een hondje gehad die als de dood was voor alle knallen. En dat is een ramp. Doe het bv op 1 centaal punt en laat dan de gemeente het verzorgen.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 31 dec '13 09:30

  Reactie: Ik ben tegen, omdat...
  Het een kwelling is voor 80% van de dieren, veel mensen er bang voor zijn en het ook heel erg slecht is voor het milleu :
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hilda30 di 31 dec '13 16:12

  Reactie: Ik ben tegen, omdat...
  Willen ze nou echt alles gaan verbieden.Vuurwek hoort toch bij de jaarwisseling!!! Kom op zeg.Ik zeg knallen maar!!! Maar wees natuurlijk voorzichtig...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_295585507496572 do 2 jan '14 17:25

  Reactie: Ik ben voor, omdat...
  Iedereen maar op iedereen schiet. Huisdieren worden gewoon opgeblazen of het niets is. Het milieu gaat naar de knoppen want niemand ruimt wat op. Hulpdiensten worden opgeroepen door stommiteiten met vuurwerk wat een hoop geld kost. Moet ik nog doorgaan?
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Rijojo zo 5 jan '14 19:16

  Reactie: Ik ben tegen, omdat...
  Zonde van het geld, maar ook milieuvervuilend en daarom erg slecht voor je gezondheid .Plus alle dieren die bang zijn en mensen altijd weer rare dingen doen met vuurwerk wat echt niet kan .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hilda30 do 4 sep '14 21:37

  Reactie: Ik ben tegen, omdat...
  Vuurwerk hoort er toch bij met oud en nieuw!!!
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |