×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Wat vind jij: Wel of geen vuurwerk met oud en nieuw?

Wat vind jij: Wel of geen vuurwerk met oud en nieuw?
30.12.2013 -

We staan alweer bijna aan het begin van een nieuw jaar. Dat betekent: oliebollen, champagne en….vuurwerk! Of ga jij liever niet knallend het nieuwe jaar in?


Uit onderzoek van EenVandaag onder 20.000 respondenten blijkt dat veel Nederlanders graag een vuurwerkverbod zouden willen in Nederland. Tweederde van de ondervraagden vindt dat particulieren geen vuurwerk meer zouden mogen afsteken. De helft wil dat alleen gemeentelijke vuurwerkshows nog worden toegestaan. 14% zou graag een totaal verbod zien in ons land. De voornaamste redenen: de hoge kosten die schade en letsel met zich meebrengen, de angst die ontstaat bij dieren en lichamelijk letsel.

Toch zijn er nog genoeg ondervraagden die wel graag knallend een nieuw jaar in gaan. Een derde van de deelnemers vindt dat alles moet blijven zoals het is en dat er dus gewoon vuurwerk mag worden afgestoken tijdens een jaarwisseling. Deze groep mensen vindt een vuurwerkverbod een vorm van betutteling en vindt dat het afsteken van vuurwerk behoort tot een van de Nederlandse tradities.

Wat vind jij?
Hoort vuurwerk bij oud en nieuw of zou er wat jou betreft een verbod op mogen komen? Laat het ons via onderstaande poll weten. Wij zijn erg benieuwd!

Bron: www.opiniepanel.eenvandaag.nl
Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Ben jij voor of tegen een vuurwerkverbod?

  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  krien1961 ma 30 dec '13 16:18

  Reactie: Ik ben tegen, omdat...
  Omdat hetergewoon bij hoort. En iedereen vindt het om 12 uur toch een hele happingen. Ik vind het wel verstandig dat er op verschillende plaatsen bv bij bejaarden tehuisen of winkelventra een verbod geld.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy ma 30 dec '13 17:13

  Reactie: Ik ben voor, omdat...
  .....het tegenwoordig de spuigaten uitloopt. Laten ze dan gewoon op een vaste plek door experts vuurwerk afschieten waar iedereen naar toe kan gaan. Ik ben voor een vuurwerkverbod dus!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 ma 30 dec '13 18:20

  Reactie: Ik ben voor, omdat...
  Ik ben voor een vuurwerkverbod. De overlast die het geeft, is schrikbarend. Iedereen weet dat je op de dag zelf vanaf 10.00 uur mag afsteken, maar helaas houdt niemand zich hier aan. Mijn grootste angst is door toedoen van een ander een hand of oog te verliezen. Iedereen die zelf vuurwerk afsteekt en daardoor gewond raakt, zou niet geholpen moeten worden in een ziekenhuis. Een vuurwerkverbod dus, hoe sneller, hoe beter ! En het argument dat 'het er nu eenmaal bij hoort', slaat echt nergens op.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 ma 30 dec '13 21:07

  Reactie: Ik ben tegen, omdat...
  Ik vind het zo erg voor de dieren, heb zelf een hondje gehad die als de dood was voor alle knallen. En dat is een ramp. Doe het bv op 1 centaal punt en laat dan de gemeente het verzorgen.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 31 dec '13 09:30

  Reactie: Ik ben tegen, omdat...
  Het een kwelling is voor 80% van de dieren, veel mensen er bang voor zijn en het ook heel erg slecht is voor het milleu :
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hilda30 di 31 dec '13 16:12

  Reactie: Ik ben tegen, omdat...
  Willen ze nou echt alles gaan verbieden.Vuurwek hoort toch bij de jaarwisseling!!! Kom op zeg.Ik zeg knallen maar!!! Maar wees natuurlijk voorzichtig...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  fb_295585507496572 do 2 jan '14 17:25

  Reactie: Ik ben voor, omdat...
  Iedereen maar op iedereen schiet. Huisdieren worden gewoon opgeblazen of het niets is. Het milieu gaat naar de knoppen want niemand ruimt wat op. Hulpdiensten worden opgeroepen door stommiteiten met vuurwerk wat een hoop geld kost. Moet ik nog doorgaan?
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Rijojo zo 5 jan '14 19:16

  Reactie: Ik ben tegen, omdat...
  Zonde van het geld, maar ook milieuvervuilend en daarom erg slecht voor je gezondheid .Plus alle dieren die bang zijn en mensen altijd weer rare dingen doen met vuurwerk wat echt niet kan .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hilda30 do 4 sep '14 21:37

  Reactie: Ik ben tegen, omdat...
  Vuurwerk hoort er toch bij met oud en nieuw!!!
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |