×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vogelvrije vrouwen

Vogelvrije vrouwen
28.11.2013 -

Met de campagne Vogelvrije Vrouwen wil Mama Cash aandacht vragen voor mensenrechtenactivistes in Meso-Amerika. Jij kunt morgen tussen 16.00 en 18.00 uur ook je steentje bijdragen door te Twitteren!


Mama Cash roept mensen op massaal te twitteren naar mensenrechtenactivistes tussen 16.00 en 18.00 uur. Op die manier wil de organisatie het hevige geweld tegen hen onder de aandacht brengen. Mama Cash heeft de campagne ‘Vogelvrije Vrouwen – Jouw tweet geeft haar vleugels’ op poten gezet met het Mesoamerican Initiative for Women Human Right Defenders (IM Defenders) en wil daarmee verandering brengen in de gevaarlijke situatie waarin Meso-Amerikaanse mensenrechtenactivistes zich bevinden.  

Wist je dat bijna de helft van alle vrouwen in Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama lijdt onder fysiek en seksueel geweld? Activistes komen daarom op voor hen, maar worden zelf ook geconfronteerd met buitensporig geweld. Op bescherming van de overheid hoeven zij niet te rekenen in deze landen. Om deze vrouwen wel te beschermen is de campagne Vogelvrije Vrouwen ontstaan, waar BN’ers zoals Angela Groothuizen en Hanna Verboom zich aan hebben verbonden.

Jij kunt ook je steun tonen aan de mensenrechtenactivistes. Dat doe je door:

 • Morgen mee te twitteren tussen 16.00 en 18.00 uur. Vraag ook aan je familie of vrienden om mee te doen (#VogelvrijeVrouwen)
 • Door banners te plaatsen of door filmpjes te versturen, zoals degene hieronder.

Wil je meer weten over deze campagne? Ga dan naar www.vogelvrijevrouwen.nl

Plaats een reactie

Ga jij morgen twitteren voor de mensenrechtenactivistes?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
NOS maakt video als reactie op SIRE-campagne

27.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Kritiek volgde én een video van NOS.

Lees verder

1

The Undateables (BNN) biedt excuses aan voor benaderen vrouw met wijnvlek

27.07.2017 - Cheyenne Polderman heeft een wijnvlek in haar gezicht en werd door de redactie van The Undateables benaderd voor het televisieprogramma. De vrouw was perplex en uitte dit op Facebook. BNN biedt excuses aan.

Lees meer
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!