×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vogelvrije vrouwen

Vogelvrije vrouwen
28.11.2013 -

Met de campagne Vogelvrije Vrouwen wil Mama Cash aandacht vragen voor mensenrechtenactivistes in Meso-Amerika. Jij kunt morgen tussen 16.00 en 18.00 uur ook je steentje bijdragen door te Twitteren!


Mama Cash roept mensen op massaal te twitteren naar mensenrechtenactivistes tussen 16.00 en 18.00 uur. Op die manier wil de organisatie het hevige geweld tegen hen onder de aandacht brengen. Mama Cash heeft de campagne ‘Vogelvrije Vrouwen – Jouw tweet geeft haar vleugels’ op poten gezet met het Mesoamerican Initiative for Women Human Right Defenders (IM Defenders) en wil daarmee verandering brengen in de gevaarlijke situatie waarin Meso-Amerikaanse mensenrechtenactivistes zich bevinden.  

Wist je dat bijna de helft van alle vrouwen in Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama lijdt onder fysiek en seksueel geweld? Activistes komen daarom op voor hen, maar worden zelf ook geconfronteerd met buitensporig geweld. Op bescherming van de overheid hoeven zij niet te rekenen in deze landen. Om deze vrouwen wel te beschermen is de campagne Vogelvrije Vrouwen ontstaan, waar BN’ers zoals Angela Groothuizen en Hanna Verboom zich aan hebben verbonden.

Jij kunt ook je steun tonen aan de mensenrechtenactivistes. Dat doe je door:

 • Morgen mee te twitteren tussen 16.00 en 18.00 uur. Vraag ook aan je familie of vrienden om mee te doen (#VogelvrijeVrouwen)
 • Door banners te plaatsen of door filmpjes te versturen, zoals degene hieronder.

Wil je meer weten over deze campagne? Ga dan naar www.vogelvrijevrouwen.nl

Plaats een reactie

Ga jij morgen twitteren voor de mensenrechtenactivistes?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |