×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vogelvrije vrouwen

Vogelvrije vrouwen
28.11.2013 -

Met de campagne Vogelvrije Vrouwen wil Mama Cash aandacht vragen voor mensenrechtenactivistes in Meso-Amerika. Jij kunt morgen tussen 16.00 en 18.00 uur ook je steentje bijdragen door te Twitteren!


Mama Cash roept mensen op massaal te twitteren naar mensenrechtenactivistes tussen 16.00 en 18.00 uur. Op die manier wil de organisatie het hevige geweld tegen hen onder de aandacht brengen. Mama Cash heeft de campagne ‘Vogelvrije Vrouwen – Jouw tweet geeft haar vleugels’ op poten gezet met het Mesoamerican Initiative for Women Human Right Defenders (IM Defenders) en wil daarmee verandering brengen in de gevaarlijke situatie waarin Meso-Amerikaanse mensenrechtenactivistes zich bevinden.  

Wist je dat bijna de helft van alle vrouwen in Mexico, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama lijdt onder fysiek en seksueel geweld? Activistes komen daarom op voor hen, maar worden zelf ook geconfronteerd met buitensporig geweld. Op bescherming van de overheid hoeven zij niet te rekenen in deze landen. Om deze vrouwen wel te beschermen is de campagne Vogelvrije Vrouwen ontstaan, waar BN’ers zoals Angela Groothuizen en Hanna Verboom zich aan hebben verbonden.

Jij kunt ook je steun tonen aan de mensenrechtenactivistes. Dat doe je door:

 • Morgen mee te twitteren tussen 16.00 en 18.00 uur. Vraag ook aan je familie of vrienden om mee te doen (#VogelvrijeVrouwen)
 • Door banners te plaatsen of door filmpjes te versturen, zoals degene hieronder.

Wil je meer weten over deze campagne? Ga dan naar www.vogelvrijevrouwen.nl

Plaats een reactie

Ga jij morgen twitteren voor de mensenrechtenactivistes?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |