×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Kinderen kopiëren kinderen

Kinderen kopiëren kinderen
12.11.2013 -

Zie je het eetgedrag van je kind vaak veranderen? Dat kan. Uit onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen is gebleken dat kids het eetgedrag aan hun leeftijdsgenootjes aanpassen.


De onderzoeker voerde verschillende experimenten uit bij jonge kinderen op hun eigen scholen en in een supermarkt. Wat bleek? Kinderen beïnvloeden elkaar. Maar dat kan ook onbewust gaan, omdat ze vaak niet doorhebben dat ze elkaars eetgedrag kopiëren. Volgens de onderzoeker gaat het heel snel. Tijdens het onderzoek gaf ze een kind de instructie om eten te pakken. Een ander kind, dat van niets wist, pakte binnen 5 seconden dan ook eten.

Sommige kinderen laten zich sneller beïnvloeden dan anderen. Kids met overgewicht en met een laag zelfbeeld hebben sneller de neiging om in gezelschap van iemand die veel eet, ook veel te eten. Kinderen met een gezond gewicht stopten tijdens het onderzoek sneller met eten, volgens de onderzoeker.

Bron: www.gezondheidsnet.nl

Plaats een reactie

Is jouw kind snel beïnvloed?

    •  
    •  
    •  
    •  

 Reacties

Geef als eerste een reactie