×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Terugbrengfraude

Terugbrengfraude
06.11.2013 -

Heb jij wel eens een kledingstuk gekocht, gedragen en vervolgens weer teruggebracht naar de winkel? Dan ben je bij lange na niet de enige…


Uit onderzoek van een kortingswebsite is gebleken dat 1 op de 6 vrouwen zich wel eens schuldig maakt aan ‘terugbrengfraude’. Een net gekocht kledingstuk gaat terug naar de winkel, ondanks dat het al gedragen is. Dat gebeurt vaak met opzet: een deel van de ondervraagde vrouwen gaf eerlijk toe dure kleding te kopen en vervolgens te dragen met het prijskaartje er nog in. Op die manier kunnen ze het kledingstuk weer inruilen. Een kwart schaamt zich er wel voor. Hun reden om zoiets te doen? Geldbesparing op lange termijn.

Niet alleen geldbesparing wordt als reden genoemd. Sommige vrouwen zijn simpelweg snel uitgekeken op nieuwe kleding en verlangen na een keertje dragen al naar een nieuw kledingstuk. Vooral voor afspraken waarbij vrouwen indruk willen maken, wordt dure kleding aangeschaft. Deze blijft echter niet lang in hun kledingkast hangen, maar wordt vlak daarna weer teruggebracht naar de winkel. De meeste outfits worden na een bruiloft of sollicitatiegesprek weer ingewisseld.

De grootste fraudeplegers zijn vrouwen die in de entertainmentwereld werken (30%). Degenen die zich er het minst schuldig aan maken? Dat zijn leraressen.

Bron: www.nu.nl

Plaats een reactie

Heb jij je wel eens schuldig gemaakt aan 'terugbrengfraude'?

  •  
  •  
  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  Geertje0593 wo 6 nov '13 21:41

  Reactie: Ja, best vaak
  Wij deden dat altijd op de middelbare school haha. Gewoon wat kopen en kijken wat iedereen er van vond, als ze het niks vonden terug brengen! Of als je een keer iets nieuws naar een feestje aan wilde, ideaal! Moet zeggen dat ik het nu al jaren niet meer heb gedaan hoor!
  Reageer!
  • Anonymous

   Dit is niet ok!

   Anoniem do 7 nov '13 15:11

   Gelukkig doe ik daar niet aan mee maar ik weet van een kennis die me vertelde dat wel te doen als ze een feestje had bracht ze het later terug pff aso vindt ik dat .Daarom was ik nieuw gekochte kleding om zeker te weten dat het schoon is .

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 7 nov '13 16:56

  Reactie: Een keertje
  En dat was dan nog omdat ik er tijdens het dragen achter kwam dat het helemaal niet prettig bleef zitten.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wilma schoenmakers do 7 nov '13 18:21

  Reactie: Nee, nooit!
  vindt dat je dat niet kunt maken,wat kopen en dan terug brengen zou me diep schamen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 7 nov '13 18:46

  Reactie: Nee, nooit!
  Dat kun je echt niet maken vind ik
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Geertje . do 7 nov '13 18:50

  Reactie: Nee, nooit!
  ik zou het niet eens durven,zoiets doe je niet vind het asociaal
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  do 7 nov '13 19:40

  Reactie: Een keertje
  Omdat het niet zo lekker zit
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 14 nov '13 15:53

  Reactie: Anders, namelijk...
  met collega's gingen we wel eens hoedjes passen om te zien wat voor een effect dat op ons had. En daarnaast hadden we dan de grootste lol
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hilda30 za 23 nov '13 20:38

  Reactie: Nee, nooit!
  Ik zou niet durven...
  Reageer!
 Huiswerkbegeleiding via een app?

16.10.2017 - Als je kind naar school gaat herken je het wel: huiswerk vinden ze nou niet bepaald het leukste om te doen. Daar komt met deze app verandering in.

Lees meer!
Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort!

25.09.2017 - Vanmorgen vroeg is olifant Kinda bevallen van een kleintje. Het olifantje is de vierde generatie in de kudde van DierenPark Amersfoort.

Lees meer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |