×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Aantrekkelijke mensen

Aantrekkelijke mensen
31.10.2013 -

Vind jij veel mensen een stuk aantrekkelijker wanneer ze in een groep zijn? Dan ben je niet de enige die dat vindt..


Uit onderzoek is gebleken dat je aantrekkelijkheid een boost krijgt als je een aantal vrienden om je heen hebt. Onderzoekers van de University of California hebben daarbij gekeken naar het zogenaamde ‘cheerleader-effect’.

Waarom lijkt het dan alsof je aantrekkelijker bent? Dat komt doordat we gezichten in een groep anders zien dan normaal. Deze gezichten worden dan meer als gemiddeld beoordeeld. Dat is niet negatief volgens het onderzoek. Volgens onderzoeker Drew Walker zijn gemiddelde gezichten aantrekkelijker, omdat mooie mensen allemaal op elkaar lijken. Onaantrekkelijke mensen zijn op hun eigen manier mooi.

Door de onderzoekers werden er 5 experimenten uitgevoerd onder 130 studenten. De deelnemers kregen de taak om 100 mensen op een foto te beoordelen op aantrekkelijkheid. Op sommige foto’s stonden groepjes mensen, op andere foto’s waren alleen gezichten te zien. Je raadt het vast al.. zowel mannen als vrouwen werden aantrekkelijker gevonden op de groepsfoto’s.

Bron: www.gezondheidsnet.nl

Plaats een reactie

Vind jij mensen ook aantrekkelijker als ze in een groep zijn?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 31 okt '13 17:09

  Reactie: Nee, niet echt
  Ik vind ze vaak eerder 'gemaakt'. Ze doen zo leuk omdat ze in een groep staan. Ze laten niet hun ware aard zien en dat is jammer.
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |