×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Aantrekkelijke mensen

Aantrekkelijke mensen
31.10.2013 -

Vind jij veel mensen een stuk aantrekkelijker wanneer ze in een groep zijn? Dan ben je niet de enige die dat vindt..


Uit onderzoek is gebleken dat je aantrekkelijkheid een boost krijgt als je een aantal vrienden om je heen hebt. Onderzoekers van de University of California hebben daarbij gekeken naar het zogenaamde ‘cheerleader-effect’.

Waarom lijkt het dan alsof je aantrekkelijker bent? Dat komt doordat we gezichten in een groep anders zien dan normaal. Deze gezichten worden dan meer als gemiddeld beoordeeld. Dat is niet negatief volgens het onderzoek. Volgens onderzoeker Drew Walker zijn gemiddelde gezichten aantrekkelijker, omdat mooie mensen allemaal op elkaar lijken. Onaantrekkelijke mensen zijn op hun eigen manier mooi.

Door de onderzoekers werden er 5 experimenten uitgevoerd onder 130 studenten. De deelnemers kregen de taak om 100 mensen op een foto te beoordelen op aantrekkelijkheid. Op sommige foto’s stonden groepjes mensen, op andere foto’s waren alleen gezichten te zien. Je raadt het vast al.. zowel mannen als vrouwen werden aantrekkelijker gevonden op de groepsfoto’s.

Bron: www.gezondheidsnet.nl

Plaats een reactie

Vind jij mensen ook aantrekkelijker als ze in een groep zijn?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 31 okt '13 17:09

  Reactie: Nee, niet echt
  Ik vind ze vaak eerder 'gemaakt'. Ze doen zo leuk omdat ze in een groep staan. Ze laten niet hun ware aard zien en dat is jammer.
  Reageer!