×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Aantrekkelijke mensen

Aantrekkelijke mensen
31.10.2013 -

Vind jij veel mensen een stuk aantrekkelijker wanneer ze in een groep zijn? Dan ben je niet de enige die dat vindt..


Uit onderzoek is gebleken dat je aantrekkelijkheid een boost krijgt als je een aantal vrienden om je heen hebt. Onderzoekers van de University of California hebben daarbij gekeken naar het zogenaamde ‘cheerleader-effect’.

Waarom lijkt het dan alsof je aantrekkelijker bent? Dat komt doordat we gezichten in een groep anders zien dan normaal. Deze gezichten worden dan meer als gemiddeld beoordeeld. Dat is niet negatief volgens het onderzoek. Volgens onderzoeker Drew Walker zijn gemiddelde gezichten aantrekkelijker, omdat mooie mensen allemaal op elkaar lijken. Onaantrekkelijke mensen zijn op hun eigen manier mooi.

Door de onderzoekers werden er 5 experimenten uitgevoerd onder 130 studenten. De deelnemers kregen de taak om 100 mensen op een foto te beoordelen op aantrekkelijkheid. Op sommige foto’s stonden groepjes mensen, op andere foto’s waren alleen gezichten te zien. Je raadt het vast al.. zowel mannen als vrouwen werden aantrekkelijker gevonden op de groepsfoto’s.

Bron: www.gezondheidsnet.nl

Plaats een reactie

Vind jij mensen ook aantrekkelijker als ze in een groep zijn?

  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 31 okt '13 17:09

  Reactie: Nee, niet echt
  Ik vind ze vaak eerder 'gemaakt'. Ze doen zo leuk omdat ze in een groep staan. Ze laten niet hun ware aard zien en dat is jammer.
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |