×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vieze tassen

Vieze tassen
19.09.2013 -

Je hoeft je echt niet schuldig te voelen als je weer een nieuwe tas hebt gekocht. Sterker nog, het is zelfs verstandig!


Uit onderzoek is gebleken dat er tal van bacteriën in handtassen zitten, waaronder de gevaarlijke streptokokken. Deze bacterie kan hersenvliesontsteking veroorzaken. Ook werden er E colibacteriën aangetroffen tijdens het onderzoek. In totaal werden duizenden tassen onderzocht.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van een kauwgummerk. Volgens de onderzoekers is aanwezigheid van deze bacteriën vooral te wijten aan slechte hygiëne. Een derde van de ondervraagde vrouwen gaf dan ook aan hun tas nooit schoon te maken. Ook is gebleken dat veel dames vuil ondergoed en gebruikte zakdoekjes in hun tas bewaren. Een vijfde van de vrouwen steekt zelfs kauwgum, die los in hun tas zit, in hun mond.

Boodschappentassen zijn ook niet altijd even schoon. De onderzoekers adviseren om elke 6 maanden een andere tas te gebruiken om te voorkomen dat je boodschappen besmet raken met de bacteriën. Dus voel je niet langer schuldig als je weer een nieuwe tas hebt gekocht. Het is immers goed voor je gezondheid!

Bron: www.nu.nl

Plaats een reactie

Maak jij je tas wel eens schoon?

  •  
  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  Bianca24 do 19 sep '13 16:09

  Reactie: Nee, nooit
  nu wordt het dus echt tijd voor een nieuwe tas!! Dit is een echte geronde reden!!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 19 sep '13 16:59

  Reactie: Af en toe
  Soms hang ik hem onderste boven om hem goed uit te kloppen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sandra.valk.75 do 19 sep '13 18:47

  Reactie: Ja, zeker weten!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 19 sep '13 20:19

  Reactie: Af en toe
  maar ik let wel op dat ik geen viezigheid in me tas doe want papierenzakdoekje gooi ik gelijk in de prullenbak en kauwgom eet ik nooit .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 do 19 sep '13 22:28

  Reactie: Af en toe
  Dan ruim ik hem meteen op en wat je dan tegen komt, nou daar moet mijn man altijd om lachen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  HPM zo 22 sep '13 06:55

  Reactie: Ja, zeker weten!
  iedere maand in de was...nooit op de grond zetten...bij de huishhoudwinkel heb je tassen haakjes, die kan je meenemen en bv in een restaurant aan de tafel doen...kan je tas mooi hangen..en zet nooit je tas in een toilet op de grond!!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Eefje84 zo 22 sep '13 15:46

  Reactie: Ja, zeker weten!
  ik maak om de zoveel maanden effe mijn tas helemaal leeg en dan neem ik hem van binnen en buiten af als het lastig met schoonmaken is dan wordt het een nieuwe kopen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  aegallego zo 22 sep '13 22:11

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Om de zoveel tijd gooi ik mijn tas even goed onderste boven, maar een nieuwe tas kan er altijd wel bij
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  WaRRBuBBLe di 22 okt '13 01:48

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Ja hoor! Zo lang de tas nog heel is houd ik m goed schoon om er lang gebruik van te kunnen maken! Toch wel fijn dat ie er dan ook fris uitziet!!
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |