Placeholder

Vieze tassen

Je hoeft je echt niet schuldig te voelen als je weer een nieuwe tas hebt gekocht. Sterker nog, het is zelfs verstandig!

Je hoeft je echt niet schuldig te voelen als je weer een nieuwe tas hebt gekocht. Sterker nog, het is zelfs verstandig!

Uit onderzoek is gebleken dat er tal van bacteriën in handtassen zitten, waaronder de gevaarlijke streptokokken. Deze bacterie kan hersenvliesontsteking veroorzaken. Ook werden er E colibacteriën aangetroffen tijdens het onderzoek. In totaal werden duizenden tassen onderzocht.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van een kauwgummerk. Volgens de onderzoekers is aanwezigheid van deze bacteriën vooral te wijten aan slechte hygiëne. Een derde van de ondervraagde vrouwen gaf dan ook aan hun tas nooit schoon te maken. Ook is gebleken dat veel dames vuil ondergoed en gebruikte zakdoekjes in hun tas bewaren. Een vijfde van de vrouwen steekt zelfs kauwgum, die los in hun tas zit, in hun mond.

Boodschappentassen zijn ook niet altijd even schoon. De onderzoekers adviseren om elke 6 maanden een andere tas te gebruiken om te voorkomen dat je boodschappen besmet raken met de bacteriën. Dus voel je niet langer schuldig als je weer een nieuwe tas hebt gekocht. Het is immers goed voor je gezondheid!

Bron: www.nu.nl