×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vieze tassen

Vieze tassen
19.09.2013 -

Je hoeft je echt niet schuldig te voelen als je weer een nieuwe tas hebt gekocht. Sterker nog, het is zelfs verstandig!


Uit onderzoek is gebleken dat er tal van bacteriën in handtassen zitten, waaronder de gevaarlijke streptokokken. Deze bacterie kan hersenvliesontsteking veroorzaken. Ook werden er E colibacteriën aangetroffen tijdens het onderzoek. In totaal werden duizenden tassen onderzocht.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van een kauwgummerk. Volgens de onderzoekers is aanwezigheid van deze bacteriën vooral te wijten aan slechte hygiëne. Een derde van de ondervraagde vrouwen gaf dan ook aan hun tas nooit schoon te maken. Ook is gebleken dat veel dames vuil ondergoed en gebruikte zakdoekjes in hun tas bewaren. Een vijfde van de vrouwen steekt zelfs kauwgum, die los in hun tas zit, in hun mond.

Boodschappentassen zijn ook niet altijd even schoon. De onderzoekers adviseren om elke 6 maanden een andere tas te gebruiken om te voorkomen dat je boodschappen besmet raken met de bacteriën. Dus voel je niet langer schuldig als je weer een nieuwe tas hebt gekocht. Het is immers goed voor je gezondheid!

Bron: www.nu.nl

Plaats een reactie

Maak jij je tas wel eens schoon?

  •  
  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  Bianca24 do 19 sep '13 16:09

  Reactie: Nee, nooit
  nu wordt het dus echt tijd voor een nieuwe tas!! Dit is een echte geronde reden!!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 19 sep '13 16:59

  Reactie: Af en toe
  Soms hang ik hem onderste boven om hem goed uit te kloppen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sandra.valk.75 do 19 sep '13 18:47

  Reactie: Ja, zeker weten!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 19 sep '13 20:19

  Reactie: Af en toe
  maar ik let wel op dat ik geen viezigheid in me tas doe want papierenzakdoekje gooi ik gelijk in de prullenbak en kauwgom eet ik nooit .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 do 19 sep '13 22:28

  Reactie: Af en toe
  Dan ruim ik hem meteen op en wat je dan tegen komt, nou daar moet mijn man altijd om lachen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  HPM zo 22 sep '13 06:55

  Reactie: Ja, zeker weten!
  iedere maand in de was...nooit op de grond zetten...bij de huishhoudwinkel heb je tassen haakjes, die kan je meenemen en bv in een restaurant aan de tafel doen...kan je tas mooi hangen..en zet nooit je tas in een toilet op de grond!!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Eefje84 zo 22 sep '13 15:46

  Reactie: Ja, zeker weten!
  ik maak om de zoveel maanden effe mijn tas helemaal leeg en dan neem ik hem van binnen en buiten af als het lastig met schoonmaken is dan wordt het een nieuwe kopen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  aegallego zo 22 sep '13 22:11

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Om de zoveel tijd gooi ik mijn tas even goed onderste boven, maar een nieuwe tas kan er altijd wel bij
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  WaRRBuBBLe di 22 okt '13 01:48

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Ja hoor! Zo lang de tas nog heel is houd ik m goed schoon om er lang gebruik van te kunnen maken! Toch wel fijn dat ie er dan ook fris uitziet!!
  Reageer!
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Vogelplas op Texel is Flamingo roze

18.07.2017 - Flamingo is een trend, maar in de Texelse waterplas Wagejot is er iets anders aan de hand...

Lees meer
MH17-monument wordt vandaag geopend

17.07.2017 - Vandaag is het drie jaar geleden dat de vliegtuigramp MH17 plaatsvond. Ronald A. Westerhuis heeft het monument ontworpen. De onthulling is live te volgen via NPO1.

Lees meer
Gedicht voor Abdelhak Nouri gaat social media over

14.07.2017 - Gisteren werd bekend dat de pas 20-jarige voetballer Abdelhak Nouri hersenletsel en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Robin van den Heuvel schreef een mooi gedicht voor hem. Hij las zijn gedicht voor bij RTL Late Night.

Lees meer
Automobilisten opgelet: deze reclame komt keihard binnen

12.07.2017 - Iedereen weet dat het gevaarlijk is, maar toch zitten nog veel mensen met hun mobiel achter het stuur. Even een appje beantwoorden of even door Facebook scrollen, terwijl je op hoge snelheid rijdt. In deze proef zijn de deelnemers eerst nog positief, terwijl vervolgens de tranen in hun ogen staan.

Video

3

Isolde Vol-Malee is overleden

12.07.2017 - Isolde Vol, moeder van Lisa, Shelley en Amy (OG3NE), is vandaag overleden. We wensen haar familie heel veel sterkte en kracht toe.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!