×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vieze tassen

Vieze tassen
19.09.2013 -

Je hoeft je echt niet schuldig te voelen als je weer een nieuwe tas hebt gekocht. Sterker nog, het is zelfs verstandig!


Uit onderzoek is gebleken dat er tal van bacteriën in handtassen zitten, waaronder de gevaarlijke streptokokken. Deze bacterie kan hersenvliesontsteking veroorzaken. Ook werden er E colibacteriën aangetroffen tijdens het onderzoek. In totaal werden duizenden tassen onderzocht.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van een kauwgummerk. Volgens de onderzoekers is aanwezigheid van deze bacteriën vooral te wijten aan slechte hygiëne. Een derde van de ondervraagde vrouwen gaf dan ook aan hun tas nooit schoon te maken. Ook is gebleken dat veel dames vuil ondergoed en gebruikte zakdoekjes in hun tas bewaren. Een vijfde van de vrouwen steekt zelfs kauwgum, die los in hun tas zit, in hun mond.

Boodschappentassen zijn ook niet altijd even schoon. De onderzoekers adviseren om elke 6 maanden een andere tas te gebruiken om te voorkomen dat je boodschappen besmet raken met de bacteriën. Dus voel je niet langer schuldig als je weer een nieuwe tas hebt gekocht. Het is immers goed voor je gezondheid!

Bron: www.nu.nl

Plaats een reactie

Maak jij je tas wel eens schoon?

  •  
  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  Bianca24 do 19 sep '13 16:09

  Reactie: Nee, nooit
  nu wordt het dus echt tijd voor een nieuwe tas!! Dit is een echte geronde reden!!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 19 sep '13 16:59

  Reactie: Af en toe
  Soms hang ik hem onderste boven om hem goed uit te kloppen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  sandra.valk.75 do 19 sep '13 18:47

  Reactie: Ja, zeker weten!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 19 sep '13 20:19

  Reactie: Af en toe
  maar ik let wel op dat ik geen viezigheid in me tas doe want papierenzakdoekje gooi ik gelijk in de prullenbak en kauwgom eet ik nooit .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 do 19 sep '13 22:28

  Reactie: Af en toe
  Dan ruim ik hem meteen op en wat je dan tegen komt, nou daar moet mijn man altijd om lachen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  HPM zo 22 sep '13 06:55

  Reactie: Ja, zeker weten!
  iedere maand in de was...nooit op de grond zetten...bij de huishhoudwinkel heb je tassen haakjes, die kan je meenemen en bv in een restaurant aan de tafel doen...kan je tas mooi hangen..en zet nooit je tas in een toilet op de grond!!!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Eefje84 zo 22 sep '13 15:46

  Reactie: Ja, zeker weten!
  ik maak om de zoveel maanden effe mijn tas helemaal leeg en dan neem ik hem van binnen en buiten af als het lastig met schoonmaken is dan wordt het een nieuwe kopen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  aegallego zo 22 sep '13 22:11

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Om de zoveel tijd gooi ik mijn tas even goed onderste boven, maar een nieuwe tas kan er altijd wel bij
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  WaRRBuBBLe di 22 okt '13 01:48

  Reactie: Ja, zeker weten!
  Ja hoor! Zo lang de tas nog heel is houd ik m goed schoon om er lang gebruik van te kunnen maken! Toch wel fijn dat ie er dan ook fris uitziet!!
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |