×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Prinsjesdag

Prinsjesdag
17.09.2013 -

Het is alweer de derde dinsdag van september, oftewel: Prinsjesdag. Benieuwd hoe deze dag van de Gouden Koets, het koffertje en de mooie hoedjes zal verlopen? Wij zetten het een en ander voor je op een rij.


Het is de eerste Prinsjesdag waarop koning Willem-Alexander zijn troonrede voorleest met daarin de plannen van de regering voor komend jaar. Dit zal hij vanmiddag doen tussen 13.00 uur en 14.30 uur nadat hij door de Gouden Koets op het Binnenhof is afgezet. Prinses Máxima zal naast hem zitten, op de neventroon.

De aanwezige dames in de Ridderzaal zullen traditiegetrouw een hoed dragen, meestal erg opvallend. Erica Terpstra is deze traditie in 1975 gestart om Prinsjesdag wat op te fleuren.

Na de troonrede gaat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem met het traditionele koffertje naar de Tweede Kamer om de eerste Miljoenennota van Rutte II, de toelichting op de rijksbegroting, aan te bieden. Hierna volgt een persconferentie.

Er zijn al heel wat cijfers uit de begroting bekend, omdat er zoals elk jaar het een en ander is uitgelekt. Ben jij benieuwd naar de rest van de cijfers? Of ga jij naar de Troonrede kijken omdat het de eerste is van koning Willem-Alexander? Wij zijn erg benieuwd! Laat het ons via onderstaande poll weten.

Bron: www.nrc.nl
Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Ga jij naar de troonrede kijken?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 17 sep '13 15:44

  Reactie: Nee
  Geen verlof
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 17 sep '13 16:35

  Reactie: Nee
  Ik kijk daar nooit naar dat vindt ik zonde van mijn tijd .Al die verhalen komen toch wel binnen via de media .
  Reageer!
Vader overleden Ira (19) pleit voor betere zorg anorexia patiënten

28.07.2017 - Gisteravond was Mahdi Adel Nikkhooy, vader van de overleden Ira, te gast bij Jinek. Hij wilde praten over de gezondheidszorg rondom anorexia patiënten.

Lees meer
NOS maakt video als reactie op SIRE-campagne

27.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Kritiek volgde én een video van NOS.

Lees verder

1

The Undateables (BNN) biedt excuses aan voor benaderen vrouw met wijnvlek

27.07.2017 - Cheyenne Polderman heeft een wijnvlek in haar gezicht en werd door de redactie van The Undateables benaderd voor het televisieprogramma. De vrouw was perplex en uitte dit op Facebook. BNN biedt excuses aan.

Lees meer
Kritiek op SIRE-campagne 'laat jongens weer jongens zijn'

26.07.2017 - In de nieuwe campagne van SIRE wordt gepleit om jongens weer jongens te laten zijn. Ze horen te ravotten in het bos, in bomen te klimmen en met kleerscheuren thuis te komen. Dat zou beter zijn voor hun ontwikkeling. Bekijk de video hier.

Lees meer
Hoe overleef je zwarte zaterdag? 5 tips

25.07.2017 - Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Ook dit jaar zijn er weer zwarte zaterdagen waardoor je vaak in de file komt te staan op de Franse autowegen. Met deze tips ontkom je daar hopelijk aan.

Lees meer
Word je stil van: video maakt pijnlijk duidelijk wat haatberichten doen

20.07.2017 - Een korte film van Issa Shaker en Bendrif Anass maakt duidelijk wat voor impact online haatberichten hebben op mensen.

Zien
Yannick (21) overleed door appende autobestuurder

20.07.2017 - Vorige week bekeek heel Nederland de indrukwekkende video van Interpolis. Hoe belangrijk het is om je niet af te laten leiden in het verkeer, blijkt ook uit het verhaal van de ouders van Yannick. De ouders vertellen het ernstige verhaal in Hart van Nederland.

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 63 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!