×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Prinsjesdag

Prinsjesdag
17.09.2013 -

Het is alweer de derde dinsdag van september, oftewel: Prinsjesdag. Benieuwd hoe deze dag van de Gouden Koets, het koffertje en de mooie hoedjes zal verlopen? Wij zetten het een en ander voor je op een rij.


Het is de eerste Prinsjesdag waarop koning Willem-Alexander zijn troonrede voorleest met daarin de plannen van de regering voor komend jaar. Dit zal hij vanmiddag doen tussen 13.00 uur en 14.30 uur nadat hij door de Gouden Koets op het Binnenhof is afgezet. Prinses Máxima zal naast hem zitten, op de neventroon.

De aanwezige dames in de Ridderzaal zullen traditiegetrouw een hoed dragen, meestal erg opvallend. Erica Terpstra is deze traditie in 1975 gestart om Prinsjesdag wat op te fleuren.

Na de troonrede gaat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem met het traditionele koffertje naar de Tweede Kamer om de eerste Miljoenennota van Rutte II, de toelichting op de rijksbegroting, aan te bieden. Hierna volgt een persconferentie.

Er zijn al heel wat cijfers uit de begroting bekend, omdat er zoals elk jaar het een en ander is uitgelekt. Ben jij benieuwd naar de rest van de cijfers? Of ga jij naar de Troonrede kijken omdat het de eerste is van koning Willem-Alexander? Wij zijn erg benieuwd! Laat het ons via onderstaande poll weten.

Bron: www.nrc.nl
Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Ga jij naar de troonrede kijken?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 17 sep '13 15:44

  Reactie: Nee
  Geen verlof
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 17 sep '13 16:35

  Reactie: Nee
  Ik kijk daar nooit naar dat vindt ik zonde van mijn tijd .Al die verhalen komen toch wel binnen via de media .
  Reageer!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Slecht geslapen? 6 tips voor een betere nachtrust!

18.09.2017 - De Hersenstichting concludeert dat Nederlanders over het algemeen wel lang genoeg slapen, maar niet goed genoeg. Vooral vrouwen slapen slecht. Ze komen moeilijker in slaap, hebben meer moeite met doorslapen en gebruiken meer slaapmedicatie dan mannen.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
Video Arjen Lubach gaat wéér de wereld over

04.09.2017 - De video waarin Lubach aan Amerikaans president Trump vroeg of Nederland 'second' mocht zijn ging flink viral. Nu heeft Lubach een neppe Game of Thrones trailer gemaakt en daarmee fopt hij fans wereldwijd.

Lees meer
4 stokstaartjes geboren in Ouwehands Dierenpark

01.09.2017 - In het binnen verblijf van de gorilla’s is een stokstaartjes-vierling geboren. De jonge stokstaartjes maken het goed. Zo nu en dan komen ze zelfs al boven de grond kijken.

Zien!

1

Help, mijn kind gaat helemaal alleen naar een nieuwe klas!

31.08.2017 - Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent soms dat je dochter of zoon in een geheel nieuwe klas terechtkomt. De klassen worden opnieuw ingedeeld of je kind gaat naar de middelbare school. Spannend voor je kind, maar ook voor jou als ouder. Hoe erg is het en wat kun jij zelf doen?

Lees meer
Johnny de Mol: 'Vreselijk als je op je 11e in een vrouwenopvang belandt'

30.08.2017 - Advertorial - Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld.

Lees meer
Rik (16) werd seksueel misbruikt: 'Het waren de twee beste vrienden van mijn ouders'

24.08.2017 - Rik was nog maar twaalf jaar toen het misbruik begon. Gisteravond vertelde hij zijn verhaal in RTL Summer Night.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 65 |