×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Prinsjesdag

Prinsjesdag
17.09.2013 -

Het is alweer de derde dinsdag van september, oftewel: Prinsjesdag. Benieuwd hoe deze dag van de Gouden Koets, het koffertje en de mooie hoedjes zal verlopen? Wij zetten het een en ander voor je op een rij.


Het is de eerste Prinsjesdag waarop koning Willem-Alexander zijn troonrede voorleest met daarin de plannen van de regering voor komend jaar. Dit zal hij vanmiddag doen tussen 13.00 uur en 14.30 uur nadat hij door de Gouden Koets op het Binnenhof is afgezet. Prinses Máxima zal naast hem zitten, op de neventroon.

De aanwezige dames in de Ridderzaal zullen traditiegetrouw een hoed dragen, meestal erg opvallend. Erica Terpstra is deze traditie in 1975 gestart om Prinsjesdag wat op te fleuren.

Na de troonrede gaat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem met het traditionele koffertje naar de Tweede Kamer om de eerste Miljoenennota van Rutte II, de toelichting op de rijksbegroting, aan te bieden. Hierna volgt een persconferentie.

Er zijn al heel wat cijfers uit de begroting bekend, omdat er zoals elk jaar het een en ander is uitgelekt. Ben jij benieuwd naar de rest van de cijfers? Of ga jij naar de Troonrede kijken omdat het de eerste is van koning Willem-Alexander? Wij zijn erg benieuwd! Laat het ons via onderstaande poll weten.

Bron: www.nrc.nl
Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Ga jij naar de troonrede kijken?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 17 sep '13 15:44

  Reactie: Nee
  Geen verlof
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 17 sep '13 16:35

  Reactie: Nee
  Ik kijk daar nooit naar dat vindt ik zonde van mijn tijd .Al die verhalen komen toch wel binnen via de media .
  Reageer!
Nicole heeft diabetes type 1: ‘Dankzij mijn insulinepomp functioneer ik als ieder ander’

14.11.2017 - Vandaag is het Wereld Diabetes Dag. Het thema van dit jaar is vrouwen en diabetes en dat is niet voor niets: 199 miljoen vrouwen in de wereld hebben diabetes en dat aantal loopt snel op naar 313 miljoen in 2040. Nicole (44) vertelt hoe zij ervoor zorgt dat ze de regie over haar leven met diabetes in handen houdt.

Lees meer
Singles day Singles Day: vier vandaag dat je single bent

11.11.2017 - Vandaag is het de nationale dag voor vrijgezellen: 'Singles Day'. Dit feest is overgewaaid uit China en maakt nou ook zijn intreden in Nederland.

Lees meer!
Kan niet missen: deze video verklapt dat Waylon naar Eurovisie Songfestival 2018 gaat

09.11.2017 - Opnieuw vertegenwoordigt Waylon Nederland op het Eurovisie Songfestival. Tenminste, dat denkt iedereen na het zien van de teaser van Avrotros. Kan niet missen toch?

Zien
Goed nieuws: er zijn dit jaar al 42 reuzenpanda’s geboren

02.11.2017 - Reuzenpanda's planten zich moeilijk voort, omdat de vrouwtjespanda maar enkele dagen per jaar vruchtbaar zijn. Hierdoor wordt de reuzenpanda al een tijdje met uitsterven bedreigd. Maar nu is er eindelijk goed nieuws. Door een speciaal fokprogramma in het Wolong Panda Centre zijn er dit jaar al 42 reuzenpanda's geboren.

Lees meer
5 tips om een nep-webshop te herkennen

30.10.2017 - Fraude door nep-webshops wil justitie voorkomen door het verdachte webshops moeilijker te maken. Na drie aangiftes van internetoplichting bij de politie worden betaaldiensten als iDeal ingelicht. Die kunnen de rekening van de betreffende shops blokkeren. Waar kun je zelf op letten?

Lees meer
Pyjamafeestje in de HEMA

27.10.2017 - Gisteravond opende de HEMA een pop-up nachtwinkel in Amsterdam. Daar vond een geheim pyjamafeestje plaats. Bezoekers konden naast feesten en cava drinken, het nieuwe Hema matras bewonderen.

Lees meer!
Boeren bedankt!

24.10.2017 - Gisteren is alweer voor de vijfde keer de beter leven week gestart. Deze week wordt er meer bekendheid gegeven aan het keurmerk voor dierenwelzijn.

Lees meer!
Dit is de faamnaam van 2017

24.10.2017 - Chris Mus is door de ‘Coen en Sander Show’ gekozen als faamnaam 2017. Dit is het derde jaar dat Coen en Sander opzoek gingen naar originele en vooral grappige namen.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 66 |